پرورش و مراقبت از آستروفیتوم آستریاس

پرورش و مراقبت از آستروفیتوم آستریاس

پرورش و مراقبت از آستروفیتوم آستریاس

آستروفیتوم از گونه‌ های کاکتوس‌های آمریکای شمالی هستند که بیشتر در مکزیک و کمی نیز در ایالات متحده یافت می‌شوند. آستروفیتوم آستریاس (Astrophytum Asterias) یک کاکتوس گرد و فوق‌العاده است. به دلیل ظاهر خاص این گیاه را به نام‌های دیگری نیز می‌شناسند. کاکتوس ستاره‌ای، کاکتوس جن دریا و Sand Dollar Cactus. این کاکتوس از انواع آستروفیتوم و از خانواده Cactaceae است. انواع آن شامل ۵ کاکتوس دیگر می‌شود. آستریاس بومی مناطق تگزاس و قسمت‌هایی از مکزیک است. از دهه ۱۸۴۰ میلادی به خانه‌ها راه یافت و از آن زمان نگهداری آستروفیتوم آستریاس در خانه‌ها مرسوم شد.

کاکتوس ستاره‌ای به هفت تا ده قسمت تقسیم می‌شود. این قسمت‌ها با یک خط از آئروسل‌ها قابل تشخیص است. بدنه و ساقه آن سبز-قهوه‌ای است و در برخی از انواع دارای نقاطی سفید رنگ هستند. گلدهی آستریاس در فصل بهار رخ خواهد داد. البته اگر شرایط نگهداری آن رعایت شده باشد. گیاه برای گلدهی نیاز به طی کردن دوره استراحت و دریافت نور کافی خواهد داشت. گل‌های زیبای آستریاس به رنگ زرد هستند.

در ادامه این نوشته با مطالب زیر آشنا خواهید شد:

نور و دمای مناسب آستریاس

آبیاری صحیح آستروفیتوم آستریاس

خاک مناسب نگهداری آستروفیتوم آستریاس

تکثیر آستریاس

مشکلات نگهداری آستریاس

نور و دمای مناسب نگهداری آستروفیتوم آستریاس

از آنجایی که این گیاه بومی مکزیک و تگزاس است در محیط خارجی در مکان‌های با نور کامل تا نیمه سایه رشد می‌کند. برای نگهداری آستروفیتوم در خانه نیاز به محیطی پرنور است. بهترین مکان برای قرار دادن آن در نزدیکی پنجره‌ای است. که نور خورشید را برای مدت حداقل ۶ ساعت در روز بتواند دریافت کند. اگر در خانه خود امکان فراهم کردن نور طبیعی را برای آن ندارید می‌توانید از نور مصنوعی استفاده کنید. این کاکتوس برای سالم ماندن حتماً باید نور دریافت کند.

دمای مناسب برای آستریاس در تابستان دمایی بالاتر از ۲۱ درجه سانتی‌گراد است. این کاکتوس در مقابل سرما مقاوم نیست. در طول زمستان می‌توان دمای محیط نگهداری از آن را کمی خنک نگه داشت.

آبیاری صحیح و تغذیه آستریاس

همانند بسیاری از کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها آستروفیتوم آستریاس نیز به آبیاری منظم نیاز ندارد. در طول تابستان می‌توان گیاه را به طور پراکنده آبیاری کرد. یعنی برای نگهداری آستروفیتوم آستریاس در تابستان باید هنگامی که خاک گیاه ما به طور کامل خشک شد آن را آبیاری کرد. آبیاری بیش از حد و خیسی خاک باعث پوسیدگی خواهد شد. در زمستان این کاکتوس نیازی به رطوبت نخواهد داشت. باید در این زمان آبیاری را متوقف کرد. هنگامی که دمای هوا دوباره گرم شد، می‌توان آبیاری را به شکل قبل ادامه داد.

برای کوددهی و تقویت این کاکتوس در طول فصول رشد باید اقدام نمود. برای رشد بیشتر و سالم گیاه می‌توان از کودهای مخصوص NPK 20-20-20 استفاده کرد. میزان کود استفاده شده باید نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی باشد. یکبار کوددهی در فصل بهار و یکبار در تابستان برای آستریاس کافی است.

خاک مناسب و تعویض گلدان آستروفیتوم آستریاس

برای نگهداری آستروفیتوم آستریاس نیاز به مخلوط خاک کاکتوس و ساکولنت است. می‌توانید از مخلوط خاک خانگی نیز استفاده کنید. برای این کار باید از سه قسمت خاک معمولی، دو قسمت ماسه و یک قسمت پرلیت یا پومیس استفاده کنید. خاک مورد استفاده شما باید دارای زه‌کشی بسیار مناسبی باشد. آب باید به سرعت از خاک عبور کرده و رطوبت در حد نیاز گیاه را نگه دارد. در غیر این صورت گیاه شما دچار پوسیدگی خواهد شد.

برای تعویض خاک و  گلدان این کاکتوس می‌توان هرساله اقدام نمود. تازه شدن خاک گیاه موجب رشد سالم و تشویق آن به رشد خواهد شد. تعویض گلدان باید در اوایل بهار قبل از آغاز رشد گیاه باشد. حتماً برای این کار از دستکش استفاده کنید. خارهای بسیار ریز آن باعث بروز حساسیت‌های پوستی خواهد شد.

تکثیر آستروفیتوم آستریاس

تکثیر این کاکتوس از طریق بذر امکان‌پذیر است. از آنجایی که شکل گیاه گرد است، گرفتن قلمه از آن امکان‌پذیر نخواهد بود. اگر نگهداری آستروفیتوم آستریاس را به درستی انجام دهید، این گیاه گل خواهد داد. بعد از خشک شدن گل‌ها کپسول بذر این کاکتوس نمایان خواهد شد. از این بذرها می‌توان برای تکثیر استفاده کرد. این بذرها را می‌توان در خاکی مناسب کاشت. خاک باید زه‌کشی بسیار مناسبی باشد. اضافه کردن ماسه و سنگ‌ریزه به خاک باعث بالا رفتن زه‌کش خواهد شد. بعد از گذاشتن بذرها روی خاک باید، لایه نازکی ماسه روی آن‌ها ریخت.

خاک را باید برای جوانه‌زنی بذرها مرطوب نگهداری کرد. همچنین محیط نگهداری آن‌ها باید گرم باشد. جوانه زدن آن‌ها ممکن است بین شش تا هشت هفته زمان لازم داشته باشد. هنگامی که اندازه هرکدام از آن‌ها به اندازه مناسبی رسید، می‌توان هریک را در گلدانی جداگانه کاشت.

بیماری‌ها و آفات آستروفیتوم آستریاس

در نگهداری آستروفیتوم آستریاس معمولاً با بیماری و آفات خاصی روبرو نخواهیم شد. همانطور که مشاهده کردید، این یک گیاه با نگهداری آسان است. بزرگ‌ترین تهدید برای این کاکتوس آبیاری بیش از حد گیاه است که باعث پوسیدگی خواهد شد. آستریاس در صورت پوسیدگی، گیاه نرم و حالت لهیدگی خواهد شد.

شپشک آردآلود و حشره ترازو ممکن است به گیاه شما هجوم بیاورند. این آفات را به صورت فیزیکی می‌توانید از روی آستریاس حذف کنید. با استفاده از یک گوش‌پاک‌کن آغشته به الکل این کار را انجام دهید. از روغن چریش هم می‌توانید برای این کار استفاده کنید. البته این روغن در کشور ما به سختی پیدا خواهد شد.

باید گفت که باغبان ها در مجموع دارای مهارت های متنوعی هستند و تقریبا می توانند هر کاری را در زمینه خدمات باغبانی از جمله بازسازی و نگهداری باغ از جمله هرس، درخت کاری، چمن زنی ، گلکاری باغچه ، فرم دهی و مراقبت از چمن انجام دهند. استخدام یک باغبان همیشگی ، می تواند به کنترل مداوم و زیبا سازی باغ کمک کند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی