معماری سبز

معماری سبز

معماری سبز

معماری سبز یا معماری پایدار یکی از گرایش‌ها و رویکردهای نوین معماری است که در سال‌های اخیر مورد توجه عده زیادی از طراحان و معماران معاصر جهان قرار گرفته‌است. این معماری که برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار می‌باشد در پی سازگاری و هماهنگی با محیط زیست یکی از نیازهای اساسی بشر در جهان کنونی است.

معماری سبز یک پدیده تازه ای نبوده و به صورت بنیادی در تمدن ها و معماری باستانی همچون هنر چیدمان چینی و معماری سنتی ایرانی وجود داشته است.

معماری سبز دوست دار طبیعت بودن و همسو شدن با محیط زیست می باشد و تغییر سبک زندگی به سمت استفاده از انرژی‌های نو و بهینه سازی مصرف منابع انرژی و همچنین نزدیک بودن با فضای سبز و محیط زیست است.

که با احترام به آب، هوا و زمین باعث کاهش تأثیرات مخرب ساختمان ها بر روی سلامت انسان ها و محیط می شود.

ساختمان سبز (Green Building)

ساختمانی که با تمرکز بر ارتقای بهره وری منابع اولیه یعنی انرژی، آب و مصالح، به سلامت فرد یا افرادی که قرار هست در آن و حتی دور و بر و پیرامون آن زندگی کنند، اهمیت می دهد.

این نوع ساختمان ها حاصل سبک معماری سبز بوده و برای تولید حرارت، برق و روشنایی از انرژی های طبیعی و تجدید پذیر همانند انرژی بادی و خورشیدی و… بهره گرفته و سعی می کند با استفاده مجدد از ضایعات و بازیافت مواد قابل بازیافتی گامی در جهت حفظ محیط زیست و کمک به آن بردارد.

این ساختمان ها در مدت زمان ماندگاری و در طول چرخه عمرشان با بهره وری انرژی و صرفه جویی در آن، حفظ پایداری ظرفیت اکوسیستم در سطح محلی و جهانی، بازیافت و کاهش حداکثری انتشار مواد سمی و گازهای گلخانه ای، هماهنگی با شرایط اقلیمی، بهینه سازی و بهره وری در محل کار و… قادر به حفظ و ارتقای سطح کیفیت زندگی بشریت می باشند. در یک کلام می توان گفت هدف ساخت یک ساختمان سبز علاوه بر کاهش تأثیرات زیست محیطی و افزایش سلامت جسمی و روحی روانی افراد، کاهش هزینه های آب و برق و دست یابی به یک بازده اقتصادی در بلند مدت می باشد.

بام سبز یا بام زنده (Green or living roofs)

روف گاردن از سبک معماری سبز حاصل شده و دارای خاصیت عایق بندی خوبی هستند. این بام ها به بامی گفته می شود که مقداری از آن یا کل آن پوشیده از پوشش گیاهی باشد. می توان با افزودن گلدان ها و ظروف، فضای بیشتری برای باغبانی فراهم کرد که این کار باعث افزایش فضای زنده نیز می شود. اما این موضوع را مد نظر داشته باشید که لازمه ساخت این بام ها مستلزم تقویت سازه و ساختمان، تطبیق طراحی آنها با شرایط اقلیمی و سایر مراقبت ها می باشد.

دیوارهای سبز یا زنده (Green or living walls)

دیوارهای زنده سبز دارای گیاهان خزنده یا رونده و سایر گیاهان هستند که در نمای بیرونی ساختمان رشد می کنند و به عنوان عایق عمل می کنند.

برای طراحی و اجرای دیوار سبز در دکوراسیون داخلی و خارجی خانه یا محیط کار خود می توانید از طراحان مجرب و حرفه ای فضای سبز الو باغبون کمک بگیرید.

مجموعه الو باغبون متشکل از متخصصین مجرب در زمینه درخت کاری، گل کاری، روف گاردن، طراحی و اجرای دیوار سبز، چمن زنی، طراحی و محوطه سازی باغچه، گلکاری باغچه و… چه در محل سکونت شما چه در محل کار شما و چه در فضای بیرونی، باغ، ویلا و….  فعالیت میکند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی