شیوه رشد و مراقبت از گیاه لیندا

شیوه رشد و مراقبت از گیاه لیندا

شیوه رشد و مراقبت از گیاه لیندا

در سراسر جهان، گیاهان در اندازه، رنگ و ظاهر مختلف رشد می‌کنند. بعضی از آن‌ها برای انسان قابل خوردن بوده و یا میوه تولید می‌کنند. بعضی دیگر هم به عنوان سایه‌بان مورد استفاده قرار می‌گیرند و مکانی برای استراحت هستند. در این میان، گیاهان دیگری نیز وجود دارند که فقط از لحاظ زیبایی ظاهری خود، مورد استقبال و توجه عمومی قرار گرفته‌اند.

اگر به دنبال اضافه کردن فضایی زیبا به محیط خانه خود هستید، گیاه لیندا (Ponytail Palm) یکی از گیاهان مناسب برای شما است. اگرچه این گیاه در واقع پالم محسوب نمی‌شود، در واقع جز ساکولنت‌ها محسوب می‌شود. این گیاه بسیار مقاوم است. نگهداری گیاه لیندا با توجه به نیازهای اندک آن کار آسانی است. این گیاه برای رشد سالم به خاکی با زه‌کشی مناسب دارد. آبیاری آن باید زمانی انجام شود که حداقل ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر از خاک گیاه خشک شده است. برای بالا بردن رطوبت باید گیاه را به صورت هفتگی غبارپاشی کرد. در ادامه به طور کامل به نحوه نگهداری این گیاه زیبا اشاره خواهیم کرد.

نگهداری لیندا در خانه

نور مناسب نگهداری لیندا

آبیاری گیاه لیندا

خاک مناسب نگهداری گیاه لیندا

رطوبت مورد نیاز لیندا

کوددهی گیاه لیندا

تعویض گلدان و گلدان مناسب

مشکلات نگهداری لیندا

گیاه لیندا
گیاه لیندا

چگونگی نگهداری گیاه لیندا در محیط خانه

لیندا متعلق به خانواده Asparagaceae است که تقریباً هم‌خانواده آگاو محسوب می‌شود. این ساکولنت که سایزی به اندازه درخت نیز پیدا می‌کند، به دلیل برگ‌های بلند و موج‌دارش نامگذاری شده است. این نام از دم اسب‌های کوچک پونی گرفته شده است. بدنه و ساقه بلند و چوبی مانند گیاه نیز شبیه به گیاهان خانواده پالم است. و نیازهایی شبیه به پالم دارد. به دلیل ظاهر غیرعادی گیاه به نام گیاه پافیلی نیز شناخته می‌شود.

لیندا بومی نواحی نیمه کویری گواتمالا، بلیز و جنوب مکزیک است. نگهداری گیاه لیندا در دماهای سرد تقریباً غیرممکن است. این گیاه به دمای محیطی گرم نیاز دارد. در واقع گیاه لیندا یک گیاه مناسب برای نگهداری در محیط‌های آپارتمانی محسوب می‌شود. هنگام نگهداری گیاه در محیط بیرونی می‌تواند تا ارتفاع ۱۰ متر هم رشد داشته باشد. ولی اگر گیاه را در خانه نگهداری کنید معمولاً اندازه آن تا ۲ تا ۲.۵ متر خواهد رسید. لیندا یک گیاه کند رشد محسوب می‌شود که حساسیت زیادی برای مراقبت از آن لازم نیست. از همین رو همانطور که گفته شد یک گیاه آپارتمانی مناسب است.

نور و دمای مناسب نگهداری گیاه لیندا

هنگامی که از گیاه در محیط خارجی نگهداری می‌کنید، آن را باید در مکانی با نور مناسب و نیمه سایه قرار دهید. نگهداری گیاه لیندا در محیط خانه نیز مستلزم قرار دادن آن در روشن‌ترین مکان خانه است. اگر محیط نگهداری آن نور کافی نداشته باشد، رشد گیاه متوقف خواهد شد. با فرا رسیدن بهار و هنگام گرم شدن هوا می‌توانید گیاه خود را به محیط بیرون از خانه در مکانی دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. اگرچه لیندا نیاز به مکانی روشن خواهد داشت، نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث سوختگی برگ‌های آن شود.

از آنجایی که دمای محیط داخل خانه در زمستان هم سرد نخواهد شد، لیندا به رشد خود ادامه می‌دهد. دمای مناسب برای نگهداری گیاه لیندا همان دمای معمول اتاق است. بعلاوه به دلیل اینکه این گیاه، از دسته گیاهان نیمه صحرایی به حساب می‌آید، گرما و خشکی محیط نیز به آن آسیبی وارد نخواهد کرد. ولی نباید آن را در نزدیکی وسایل سرمایشی یا گرمایشی قرار داد. دمای معمول خانه بین ۱۸ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد برای گیاه مناسب است. اگر گیاه را در خارج از خانه نگهداری می‌کنید، قبل از سرد شدن هوا آن را به داخل خانه منتقل کنید.

آبیاری مناسب لیندا

بزرگ‌ترین اشتباهی که بسیاری از علاقه‌مندان در نگهداری گیاه لیندا انجام می‌دهند، آبیاری بیش از حد گیاه است. خیس ماندن بیش از حد خاک باعث پوسیدگی لیندا خواهد شد. لیندا در مقابل خشکی بسیار مقاوم است و نیاز به آبیاری منظم نخواهد داشت. در واقع، می‌توان گفت این گیاه هر دوهفته یکبار به آبیاری نیاز پیدا خواهد کرد. همیشه دقت داشته باشید خاک گیاه در بین دو آبیاری خشک شده باشد. هنگام آبیاری گیاه باید آبیاری را عمیق انجام دهید. اجازه دهید آب از سوراخ‌های زه‌کش کف گلدان بیرون آید و آن را تخلیه کنید.

بهترین نوع آب برای آبیاری لیندا

آب هم دمای اتاق باید باشد و سرد نباشد.

بهترین آب برای آبیاری گیاه آب باران است.

اگر از آب شهری استفاده می‌کنید یک شبانه‌روز اجازه دهید در دمای منزل باشد، سپس آبیاری را انجام دهید.

در زمستان، گیاه لیندا وارد دوره استراحت خواهد شد. بنابراین، نیاز آبیاری گیاه نسبت به سایر فصول کاهش خواهد یافت. گیاه خود را در این زمان می‌توانید به صورت ماهیانه یکبار آبیاری کنید.

خاک مناسب نگهداری گیاه لیندا

هنگامی که درباره خاک مناسب نگهداری گیاه لیندا صحبت می‌کنیم، مهم‌ترین نکته زه‌کشی مناسب آن است. در غیر این صورت گیاه ما دچار پوسیدگی خواهد شد. گیاه لیندا در خاک‌های سنگین که آب را در خود نگهداری می‌کنند، نمی‌تواند زندگی کند. اگر خاک گیاه مدت طولانی خیس بماند گیاه شما از بین خواهد رفت. مخلوط خاک کاکتوس و ساکولنت برای لیندا خاکی مناسب محسوب خواهد شد. خاک‌های سبک دیگر را نیز می‌توان برای آن استفاده کرد. می‌توانید از عناصر زیر برای به دست آوردن خاک مناسب استفاده کنید:

یک قسمت سنگ‌ریزه، یک قسمت خاک معمولی و یک قسمت پرلیت

یک قسمت کمپوست، یک قسمت خاک معمولی

۱ قسمت ماسه، یک قسمت کمپوست و یک قسمت خاک معمولی

از سه مخلوط خاک بالا نیز می‌توانید برای گیاه خود استفاده کنید. بسیاری از انواع مخلوط خاک دارای عناصر تغذیه‌ای دیر آزاد شونده هستند که باعث کاهش نیازهای تغذیه‌ای گیاه خواهند شد. هر مخلوط خاکی را که استفاده می‌کنید باید دقت کنید زه‌کشی مناسبی داشته باشد.

رطوبت مورد نیاز گیاه لیندا

همانطور که گفته شد لیندا بومی نواحی خشک است. و در مقابل رطوبت محیط حساسیت ندارد. اگرچه می‌توانید با استفاده از اسپری آب به صورت هفتگی خاک را از روی برگ‌های آن تمیز کنید. حتماً آبی را که برای اسپری گیاه استفاده می‌کنید باید از آب باران یا آب جوشیده باشد.

تغذیه و کوددهی گیاه لیندا

اگر گیاه لیندا خود را داخل مخلوط‌های خاک حاوی کودهای دیرآزادشونده کاشته‌اید، نیازی به نگرانی برای تغذیه آن حداقل برای سه ماه نیست. بسیاری از کودهای دیرآزادشونده سه ماه زمان برای آزاد شدن در خاک نیاز دارند. در هر حال، اگر خاک گیاه شما دارای کود نیست، باید گیاه خود را در طول فصول رشد تغذیه کنید. در فصل استراحت گیاه هرگز آن را کوددهی نکنید. کود مناسب برای نگهداری گیاه لیندا، کود مخصوص کاکتوس و ساکولنت است. باید از نصف مقدار توصیه شده روی بسته محصول برای گیاه استفاده کنید.

تغذیه گیاه را از بهار تا تابستان به فاصله ماهیانه یکبار انجام دهید. همانطور که گفته شد این گیاه کند رشد است. بنابراین، در مصرف کود برای گیاه زیاده‌روی نکنید. این‌ کار باعث سوختن برگ‌های گیاه خواهد شد. زیرا میزان نمک موجود در کود در خاک رسوب خواهد کرد. بهترین کار این است که هر چهار ماه یکبار با استفاده از آب خاک گیاه را به طور کامل بشوییم. با استفاده از قرار دادن شلنگ آب به مدت ۵ دقیقه در خاک گیاه و خارج شدن آب از کف گلدان نمک و رسوبات خاک شسته خواهد شد.

گیاه لیندا
گیاه لیندا

تعویض خاک و  گلدان گیاه لیندا

اگر تازه گیاه را خریداری کرده‌اید، باتوجه به اندازه گلدان گیاه خریداری شده، اگر نیاز به تعویض گلدان بود، باید با یک سایز بزرگ‌تر گلدان زا تعویض کنید. در صورتی نیاز به تعویض گلدان است، که ریشه‌ها از کف گلدان بیرون آمده باشند. یا اینکه اندازه پیاز گیاه فاصله اندکی با بدنه گلدان داشته باشد. گلدان انتخابی شما نباید اندازه خیلی بزرگ‌تری از گیاه داشته باشد. از آنجایی که گیاه کند رشد است، نیازی به تعویض گلدان طی چندین سال پیدا نخواهد کرد.

یکی از موارد منفی که ممکن است با انتخاب گلدان بزرگ‌تر با آن مواجه شویم، آبیاری بیش از حد گیاه است. هنگامی که گلدان گیاه بزرگ باشد، آب زمان بیشتری داخل آن باقی خواهد ماند. هنگامی که درباره جنس گلدان مناسب نگهداری گیاه لیندا صحبت می‌کنیم، باید بگوییم تمامی گلدان‌ها برای آن مناسب هستند. گلدان‌های پلاستیکی، چوبی یا سفالی با داشتن سوراخ‌های زه‌کش مناسب هستند.

بیماری‌های گیاه لیندا

در نگهداری گیاه لیندا با بیماری‌های خاصی مواجه نخواهید شد. بزرگ‌ترین مشکل از آبیاری بیش از حد گیاه است. این کار باعث بروز بیماری پوسیدگی خواهد شد. برای جلوگیری از بروز پوسیدگی باید به موارد زیر دقت کنید:

بین دو آبیاری حتماً ۸ تا ۱۰ سانتی‌متر از سطح خاک گلدان خشک شده باشد.

از خاکی مناسب با زه‌کشی بالا برای نگهداری لیندا استفاده کنید.

گلدان مناسب را برای گیاه خود انتخاب کنید. انتخاب گلدان بزرگ باعث خیس ماندن خاک گیاه خواهد شد.

گلدان گیاه شما باید دارای سوراخ‌های زه‌کش مناسبی باشد و عمیق نباشد.

زرد شدن برگ لیندا یکی از نشانه‌های آبیاری بیش از حد است.

آفات گیاه لیندا

معمولاً در نگهداری گیاه لیندا در محیط خانه آفاتی متوجه گیاه نخواهد شد. البته، کنه قرمز، می‌تواند در هر مکانی برای گیاه مشکل ایجاد کند. اگر این آفت را روی گیاه خود مشاهده کردید، باید به سرعت به مقابله با آن بپردازید. این آفات شیره گیاه را می‌مکد و باعث خشک شدن آن خواهد شد.

چرا لبه برگ گیاه لیندا قهوه‌ای شده است؟

اگر مشاهده کردید لبه برگ‌های لیندا شروع به قهوه‌ای شدن کرده است، ممکن است به دو دلیل باشد. ممکن است به دلیل آبیاری کم گیاه باشد. یا استفاده زیاد از کود. اگرچه نگهداری گیاه لیندا مستلزم آبیاری زیاد نیست، نباید در آبیاری آن نیز خساست به خرج داد. هنگامی که ۸ تا ۱۰ سانتی‌متر از سطح خاک گلدان خشک شده است باید گیاه را آبیاری کرد.

برای استفاده از کود نیز همانطور که گفته شد باید از نصف میزان توصیه شده استفاده کرد. و این کار باید به صورت یکبار در ماه باشد. اگر خاک گیاه شما دارای مواد مغذی کافی است، نباید کوددهی و تقویت انجام دهید.

باید گفت که باغبان ها در مجموع دارای مهارت های متنوعی هستند و تقریبا می توانند هر کاری را در زمینه خدمات باغبانی از جمله بازسازی و نگهداری باغ از جمله هرس، درخت کاری، چمن زنی ، گلکاری باغچه ، فرم دهی و مراقبت از چمن انجام دهند. استخدام یک باغبان همیشگی ، می تواند به کنترل مداوم و زیبا سازی باغ کمک کند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی