اصول آبیاری گیاهان آپارتمانی

اصول آبیاری گیاهان آپارتمانی

اصول آبیاری گیاهان آپارتمانی

یکی از دلایل عدم سلامت گیاهان آپارتمانی، مشکلات در آبیاری آن ها می باشد. دلایل زیادی برای دوست داشتن و علاقه به گیاهان آپارتمانی وجود دارد. از آلودگی زدایی محیط و کاهش استرس گرفته تا تمرکز و خلاقیت، گیاهان موارد زیادی از این قبیل را به ما اعطا می‌کنند و به معنی واقعی امکان تنفس هوای تازه را به ما می‌دهند.

ولی در حقیقت آن‌ها برای زندگی در محیط بیرونی ساخته شده‌اند و با توجه به محیط مادری پیدایش آن‌ها، اگر ما تصمیم به این گرفتیم که آن‌ها را به محیط داخل بیاوریم، باید از آن‌ها به خوبی مراقبت کنیم. و یکی از این راه‌ها آبیاری گیاهان آپارتمانی به طور صحیح است.

دکتر لئونارد پری، پروفسور در رشته علوم باغی از دانشگاه ورمونت بر این باور است که آبیاری، و به خصوص آبیاری بیش از حد، موردی است که بیشتر علاقه‌مندان گیاهان آپارتمانی در آن اشتباه می‌کنند.

همچنین او اشاره کرده است، هر گیاه به آبیاری مختص به خود نیاز دارید. و این فقط برای انواع مختلف نیست بلکه بستگی به گلدان و جنس آن، محل قرارگیری در خانه، آب و هوا، فصل و موارد دیگری دارد. ولی هنگامی که درباره گیاه و خاک بدانیم می‌توانیم یک حرفه‌ای در آبیاری گیاهان آپارتمانی خود شویم.

چرا آبیاری همیشه در یک وضعیت پایدار نیست

برخی گیاهان به آب فراوان نیاز دارند و برخی برای هفته‌های متوالی آبیاری نیاز ندارند و برخی دیگر بین این دو نقطه هستند. پس خوب است که کمی درباره نیاز‌های هریک مطالعه داشته باشیم و درباره نیازهای هرگونه بدانیم.

جنس خاک (رطوبت پذیر یا خشک شونده) مورد استفاده برای گیاه آپارتمانی

میزان نور محیط نگهداری گیاه

دمای محیط نگهداری

رطوبت محیط

دوره رکود و دوره رشد (بسیاری از گیاهان رشد بیشتری در بهار و تابستان دارند و آب بیشتری در این دوره نیاز دارند)

آویزان بودن یا استقرار گیاه روی زمین (خاک گیاهانی که آویزان هستند زودتر خشک می‌شود) عواملی هستند که در آبیاری گیاهان آپارتمانی موثر هستند.

چگونه گیاه می‌گوید که نیاز به آبیاری دارد

برای بیشتر گیاهان، شما هنگامی آبیاری انجام می‌دهید که هنگام تماس دست با خاک، خاک گیاه خشک باشد. (به اندازه یک بند انگشت) انگشت خود را در خاک کرده و رطوبت را بررسی کنید. برای آبیاری گیاهان آپارتمانی رطوبت دوست، آبیاری را هنگامی که سطح خاک خشک می‌شود انجام دهید. برای آبیاری ساکولنت و کاکتوس‌ها هم هنگامی که خاک کامل خشک باشد.

همچنین، می‌توانید گلدان را بلند کنید (یا به دقت آن‌را کج کنید اگر بزرگ است) با اندازه وزن گلدان متوجه میزان رطوبت و خیسی خاک شوید. اندازه وزن گلدان را بلا فاطله بعد از یک آبیاری بسنجید تا با وزن آن آشنا شوید. و می‌توانید چند روز بعد با وزن خاک شده مقایسه کنید.

اگر خاک خشک شده باشد و برگ‌ها خم و پلاسیده باشند، گیاه شما تشنه است. ولی پژمرده شدن برگ‌ها (و افتادن و یا زرد شدن) آنها می‌تواند از آبیاری زیاد هم باشد.

چه زمانی گیاه آپارتمانی خود را آبیاری کنیم؟

به سادگی می‌توان گفت، آبیاری گیاهان آپارتمانی با توجه به نیازهای آن گیاه انجام می‌شود و طبق نمودار رشد گیاه است.

اکثر گیاهان (ولی نه همه آن‌ها) به آب بیشتری در بهار و تابستان نیاز دارند و آب کمتر در دوره استرحت و رکود در پاییز و زمستان.

به این دلیل عوامل مختلفی که روی تشنگی گیاه تاثیرگذار هستند متغیر می‌باشند، بهتر این است که برای زمان بندی آبیاری طبق برنامه سخت گیری نکنیم. همانطور که پروفسور پری به این نکته اشاره کرده‌اند که آبیاری روی زمان‌بندی ثابت ممکن است به آبیاری بیش از حد گیاه در یک زمان از سال منجر شود و کمبود آب هم در زمان دیگر.

ولی پیشنهاد می‌شود زمان‌بندی مشخصی برای بررسی خشکی خاک جهت آبیاری تنظیم شود.

از آنجایی که برگ‌های خیس می‌توانند پذیرای بیماری و قارچ‌ها باشند، بهترین زمان برای آبیاری گیاه صبح است. برای گیاهانی که نزدیک پنجره قرار می‌گیرند و عادت به دریافت نور زیاد دارند، مراقب آبیاری بیش از حد در روزهای ابری باشید به این دلیل که در روزهای ابری خشک شدن خاک گیاه بیشتر زمان میبرد.

چه آبی برای آبیاری مناسب است

آب شهری. درست مانند این است که شما دوست ندارید با آب خیلی یخ حمام کنید، گیاه شما هم دوست ندارد. آب سرد که از شیر آب می‌آید می‌تواند به ریشه‌ها شوک وارد کند. مخصوصاً برای گیاهان استوایی که بیشتر به هوای شرجی و باران‌های استوایی عادت دارند. دمای آب باید با دمای اتاق برای آبیاری گیاهان آپارتمانی مطابقت داشته باشد و اگر از آب شیر استفاده می‌کنید بهتر است آن‌را دکلر کنید.

آب باران مطمئناً بهترین آب برای گیاهان است. البته اگر در جایی هستید که آلودگی هوای زیادی ندارد. آب معدنی برای گیاه خوب نیست. در آب‌های تصفیه شده مقداری سدیم وجود دارد که می‌تواند برای گیاه مشکل ساز باشد.

چگونه گیاه آپارتمانی خود را آبیاری کنیم

وسیله‌ای که دارای یک لوله بلند باشد بهترین وسیله برای این است که بتوانیم آب را به همه جای خاک گیاه برسانیم. در حالیکه برگ‌ها را خیس نمی‌کنیم. در خیلی از گیاهان برگ‌های خیس کمک به جذب بیماری می‌کند.

چگونه از طریق زیرگلدانی آبیاری را انجام دهیم؟

آبیاری گیاهان آپارتمانی از کف – در گیاهانی که آب را به جای سطح از کف جذب می‌کنند بهترین راه این است که بدون خیساندن برگ‌های آن‌ها به گیاه آب کافی برسد. این گیاهان دارای ریشه‌های اصلی در پایین خود هستند که باید به آن‌ها آب کافی برسد. یکی از این گیاهان بنفشه آفریقایی است.

می‌توانید آب را به زیرگلدانی اضافه کنید تا زمانی که آب به سطح خاک برسد. سپس آب باقی مانده زیر گلدانی را خارج کنید. شما همچنین می‌توانید از یک ظرف که گلدان گیاه در آن جا شود هنگام آبیاری استفاده نمایید. اگر سطح خاک بعد از ۱۰ دقیقه خیس شد، آن‌را خارج کنید.

اگر هنوز سطح خشک بود مدت زمان بیشتری به آن بدهید. اجازه اینکه گیاه برای مدت طولانی در آب باقی بماند را ندهید. خیس شدن بیش از حد خاک گیاه باعث بوجود آمدن کپک در خاک می‌شود.

تنها مشکل آبیاری از کف این است که گیاهان نمی‌توانند نمک موجود در خاک را مانند گیاهانی که از بالا آبیاری می‌شوند از خاک خود خارج کنند.

بهترین راه حل: آبیاری این گیاهان از بالا یکبار در ماه است طوری که برگ‌های گیاه خیس نشود.

هوادهی به خاک را به یاد داشته باشید

از آنجایی که گیاهان آپارتمانی از مزایای کرم‌ها و سایر موجودات مفید برای هوا دهی خاک بهره مند نیستند، انسان است که باید با ایجاد سوراخ‌ها و زیر و رو کردن سطح خاک طوری که به ریشه آسیب نرسد هر از گاهی باید این کار را انجام دهد.

این کار به خشک شدن بهتر خاک‌های گوله شده نیز کمک می‌کند و حتی جذب رطوبت را نیز بهبود می‌بخشد و جریان هوا را به ریشه‌ها می‌رساند.

با این کار تا تعویض خاک و گلدان مجدد گیاه را سالم نگه می‌دارید.

به چه مقدار آب برای آبیاری گیاه آپارتمانی نیاز است

برخی گیاهان به طور طبیعی ممکن است نیاز به آب کمی داشته باشند. مثل کاکتوس‌ها، ساکولنت‌ها و گیاهان با برگ‌های سوزنی. بقیه آب را دوست دارند. و به یاد داشته باشید آن‌ها معمولاً نوشیدن آب را دوست دارند به چند جرعه کم را. به قدری آب دهید که آب از سوراخ‌های کف گلدان بیرون بیاید و سپس آب زیر گلدانی را خارج کنید.

اگر جنس خاک گیاه رطوبت‌پذیر نیست مدت زمان بیشتری برای جذب آب نیاز دارد. پس اگر آب به سرعت از کف گلدان خارج شد. اجازه دهید آب بتدریج توسط گیاه جذب شود.

بعد از آبیاری چه باید کرد

برای آبیاری گیاهان آپارتمانی خود اجازه اینکه گیاه در آب غرق شود را ندهید و آب زیر گلدانی را خالی کنید. و اجازه ندهید نمک خاک دوباره به آن بازگردد. این‌کار از پوسیدگی ریشه‌ها جلوگیری می‌کند.

برای گلدان‌های که در ظرف دکوری خود هستند و سوراخ‌های زه‌کش ندارند، از اینکه کف گلدان غرق آب نشده است اطمینان حاصل نمایید. پس بعد از ۳۰ دقیقه به بررسی بپردازید و آب اضافی را از گلدان خارج نمایید.

اگر گلدان شما نیز در زیر گلدانی قرار دارد بعد از ۳۰ دقیقه بررسی نمایید و آب اضافی را خارج کنید. این‌کار به گیاه زمان لازم را برای جذب آب لازم می‌دهد ولی بیشتر از این زمان اجازه ندهید آب در زیر گلدانی باقی بماند.

دانستن موارد مربوطه به شرایط نگهداری گیاه آپارتمانی خود

برای آبیاری گیاهان آپارتمانی نکته مهم این است که بدانید شرایط نگهداری گیاه آپارتمانی شما چیست. این دلیل خوبی است که گیاهان مختلف را یکی یکی به منزل خود اضافه کرده و در مورد نیازهای آن‌ها بدانید.

و هنگامی که شک دارید گیاه شما به آب نیاز دارد یا خیر بهتر این است که گیاه کمی خشکی را تحمل کند تا اینکه بیش از حد آب دریافت نماید.

می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، کاشت انواع نهال و درخت، بیل زنی باغچه و پاکندی درختان، فرم دهی، آبیاری گیاه و باغچه، گلکاری باغچه و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند. 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی