سازمان فضایی ناسا در مطالعهای به بررسی تاثیرگذاری برخی انواع گیاهان در تصفیه هوای محیطهای بسته پرداخته است.
با وجود اینکه ساختمانهای امروزی با توجه به فناوریهای جدید نسبت به گذشته عایقبندیتر شده اما آلایندههای هوا به راحتی در هوای داخل نفوذ پیدا کرده و حبس میشوند.
مواد شیمیایی همچون بنزن، فرمالدهید و آمونیاک از اشیاء خانگی وارد فضای داخلی میشود و بدون هیچ علامت هشداری هوای خانه را آلوده میکنند.
بی توجهی به پایین بودن کیفیت هوای تنفسی پیامدهای جدی به دنبال دارد. بیماری، آلرژیها، آسم و سردردهای مکرر تنها مواردی از مشکلاتی است که از ذرات هوایی معلق در فضای خانه ناشی میشوند.
بنابر گزارش پایگاه اینترنتی هلثی اند نچرال وورد، آلودگی هوا یکی از عواملی است که بر سیستم گوارشی تاثیر میگذارد.
در بررسیهای ناسا آمده است برای تصفیه هوای داخلی لازم نیست هزینه زیادی متحمل شد چرا که گیاهان بسیاری وجود دارند که میتوانند ذرات معلق آلوده در هوا را جذب و اکسیژن تازه منتشر کنند.
بر اساس گزارشی از بیبیسی در این باره، سازمان فضایی ناسا در سال ۱۹۸۹ با هدف خودکفایی سفینهها و ایستگاههای فضایی در زمینه تولید و تصفیه هوای مورد نیاز برای فضانوردان و آزمایشهای فضایی، یک رشته پژوهش دنبالهدار آغاز کرد که از جمله نتایج آن تأثیر خارقالعاده استفاده از چندین نوع گیاهان معمولی خانگی برای تصفیه آلودگیهایی با منشأ داخلی خانه، اداره و محل کار است.
بیشتر زمان زندگی روزمره بخش بزرگی از انسانها در خانه و محل کار میگذرد. بنابراین حصول اطمینان از استانداردهای مورد قبول هوایی که نفس میکشیم همواره دغدغه خانوادهها، مدیران و دانشمندان است.
طبق تحقیقات ناسا به ازای ۹ مترمکعب هوای داخلی، یک گلدان از هر کدام از گیاهان آپارتمانی که در زیر به آنها اشاره شده میتواند بسیاری از آلایندههای داخلی را تصفیه کند.
این تصفیهکنندههای زنده شامل گیاهانی چون دراسینا درمنسیس، ژربرا، نخل راپیس، آگلونما (همیشه سبز)، گل عنکبوتی (گندمی)، سرخس آبلیتراتا، اسپاتی فیلوم، دراسِنا، لیریوپ، آنتوریوم، پوتوس، فیکوس بنجامین (بنجامین انجیری)، آنتوریوم آندرانوم ، سانسِوریا، پاپیتال، سرخس برگ شمشیری، نخل ققنوس، نخل مرداب هستند.