آیا کاکتوس شما زرد شده است؟ کاکتوسها میتوانند در شرایط بسیار دشواری زنده بمانند. متاسفانه بسیاری از شرایط استرس زا و نامناسب که علاقهمندان این گیاه به آن وارد میکنند میتواند علت زرد شدن کاکتوس باشد. اگر این شرایط اتفاق بیفتند، کاکتوس شما متحمل بیماری شده و رنگ آن زرد میشود.
مدیریت وارد نشدن استرس به کاکتوس بسیار مهم است.
در معرض نور خورشید قرار دادن اشتباه کاکتوس ممکن است یکی از دلایل باشد.
اندازه آب نامناسب یعنی کم یا زیاد بودن آب مورد نیاز کاکتوس باعث زرد شدن آن خواهد شد.
کوچک بودن سایز گلدان گیاه
استفاده از آب نامناسب
کمبود مواد مغذی
جابهجاییهای مکرر و ناگهانی
هجوم آفات
تغییر رنگ کاکتوس از سبز به زرد نشان دهنده این است که مسئلهای در نگهداری کاکتوس اشتباه است. خوشبختانه این نوع از بیماریهای کاکتوس به دلیل نمایان بودن در بسیاری از موارد قابل درمان است. هنگامی که مشاهده کردید کاکتوس شما کمرنگ و رنگ آن زرد میشود، باید تکنیکهای مراقبت از گیاه خود را که استفاده نمودهاید مرور کنید و سوالات زیر را از خود بپرسید:
همه ما میدانیم اکثر کاکتوسها علاقهمند به دریافت نور زیاد هستند، ولی تابش زیاد نور خورسید میتواند موجب آفتاب سوختگی و علت زرد شدن کاکتوس باشد. این مشکل غیر قابل حل نیست. این را هم به خاطر داشته باشید که در نگهداری کاکتوس در منزل فاصله گیاه را با پنجره حفظ کنیم. زیرا عبور نور از پشت پنجره باعث انعکاس و تشدید نور و سوختگی در کاکتوس خواهد شد.
در مقابل کمبود نور هم میتواند منجر به زرد شدن کاکتوس ما شود. اگر کاکتوس شما نور کافی را دریافت نمیکند، رنگ آن بتدریج به زرد تغییر پیدا خواهد کرد. اگر بعد از بررسی متوجه کمبود نور محیط نگهداری کاکتوس خود شدید، بتدریج گیاه خود را به محیط پرنورتر در جایی که گیاه شما بتواند حداقل ۶ تا ۸ ساعت نور غیر مستقیم دریافت نماید منتقل کنید.
هدف شما از نگهداری کاکتوس نباید فقط زنده ماندن آن باشد. بلکه، باید طوری از آن نگهداری نمایید که گیاه شما رشد و زندگی مناسبی داشته باشد. شرایط ایدهآل برای کاکتوس کمی با شرایط محیطی سخت صحرا متفاوت است. کاکتوسها در مقابل خشکی مقاوم هستند، ولی این به این معنی نیست که بتوانند بی آبی مفرط را تحمل کنند. آبیاری مناسب کاکتوس یکی از نکات ضروری در نگهداری کاکتوسها به شمار میرود.
کمبود آب نیز میتواند باعث بروز بیماری در کاکتوسها شود. بدون آبیاری های منظم، گیاه شما گیاه شما علاوه بر تشنگی دچار گرسنگی هم میشود. هنگام نگهداری کاکتوس در منزل امکان آبیاری بیش از حد کاکتوس بسیار زیاد است. اگر کاکتوس خود را همانند سایر گیاهان آپارتمانی منزل خود آبیاری کنید، گیاه شما دچار پوسیدگی شده و علت زرد شدن کاکتوس شما ممکن است این اشتباه باشد.
برای تامین شرایط مناسب آبیاری، خاک گیاه را به صورت منظم بررسی کنید. هنگامی که رنگ خاک گیاه شما روشن شد و خشک بود زمان آبیاری فرا رسیده است. البته باید این کار را باتوجه به فصل و زهکشی خاک و شرایط دیگر محیطی انجام دهید. هنگامی که خاک گیاه خیس است هرگز به کاکتوس خود آب ندهید. بعد از مدتی میتوانید زمانبندی مناسبی برای آبیاری کاکتوس خود به دست آورید.
آب لولهکشی معمولاً دارای املاح و مواد شیمیایی نامناسبی است. اگر مشاهده کردید که سطح خاک و اطراف پایه گیاه شما ذرات سفید رنگی بوجود آمده است، این به این معنی است که آب مورد استفاده شما دارای میزان زیادی نمک است. اگر این مورد را مشاهده کردید نیاز به تعویض خاک و گلدان کاکتوس خود با مخلوط مناسب و تازه خاک کاکتوس دارید. مناسبترین آب برای آبیاری کاکتوس، آب تقطیر شده یا آب باران است.
اگر به تازگی کاکتوسی خریداری کردهاید و در حین مراقبت از آن رنگ آن زرد شد، ممکن است علت زرد شدن کاکتوس شما تغییر ناگهانی مکان آن باشد. هنگامی که گیاهی را برای نگهداری انتخاب میکنید، شرایط محیطی آن را در نظر داشته باشید. و همان شرایط را در محیط خانه برای آن فراهم کنید. در غیر اینصورت گیاه شما ممکن است به دلیل شوک ناشی از تغییر مکان ناگهانی و یا تغییر مکان از مکان پرورش تا محیط فروشگاه، دچار تغییر رنگ و بیماری شود.
اگر این شوک باعث زردی گیاه شده باشد، به سادگی با رعایت مواردی همچون گرم نگه داشتن محیط، میزان نور و آبیاری مناسب گیاه به حالت عادی خود باز میگردد.
اگر از کاکتوسی برای مدتی نگهداری میکنید، ممکن است اندازه گلدان آن نامناسب شده باشد و علت زرد شدن کاکتوس شما باشد. راه حل این مشکل خیلی ساده است و آن تعویض گلدان و جدا سازی پاجوشها در صورت وجود میباشد. گلدانی که انتخاب میکنید باید کمی از گلدان قبلی بزرگتر باشد.
عموماً کاکتوس ها نسبت به آفات مقاوم هستند. ولی در هر صورت ممکن است کاکتوس شما به آفاتی دچار شود. هنگامی که این اتفاق پیش آید، کاکتوس شما برای نشان دادن استرس خود شروع به تغییر رنگ دادن به رنگ زرد خواهد کرد و با از بین بردن به موقع آفات گیاه شما به رنگ اصلی خود باز خواهد گشت. ممکن است آفاتی مانند شپشک آردآلود به ریشههای گیاه شما حملهور شوند که قابل دیدن نیستند. اگر تمامی نکات گفته شده قبل را بررسی و ایرادی در نحوه نگهداری کاکتوس خود نیافتید، به سراغ ریشههای گیاه بروید. این آفت در زیر خاک نیز به فعالیت خود ادامه میدهد. با مکیدن شیره گیاه از ریشه و ساقه آن در زیر خاک باعث از بین رفتن گیاه ما خواهد شد.
هنگامی که خاک گیاه شما تهی از مواد مغذی باشد، کاکتوس شما مواد مناسب برای ادامه حیات خود را نخواهد داشت. این مشکل هم میتواند علت زرد شدن کاکتوس ما باشد. و دوباره اقدام صحیح برای رفع آن تعویض خاک و گلدان کاکتوس و استفاده از مخلوط خاک مناسب و تازه میباشد. این را نیز به خاطر داشته باشید میتوانید در طول فصل رشد گیاه خود با توجه به گونه آن کوددهی کاکتوس را انجام دهید.
برخی از گونهها و انواع کاکتوس در سنین پایینتر سبز هستند و هنگامی که به سن بلوغ میرسند رنگ آنها زرد میشود. دقت کنید ممکن است نوع کاکتوسی که از آن مراقبت میکنید زرد رنگ باشد.
می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، کاشت انواع نهال و درخت، بیل زنی باغچه و پاکندی درختان، فرم دهی، آبیاری گیاه و باغچه، گلکاری باغچه و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند.