طریقه نگهداری از گیاه اپونتیا هیومیفوسا

طریقه نگهداری از گیاه اپونتیا هیومیفوسا

طریقه نگهداری از گیاه اپونتیا هیومیفوسا

کاکتوس اپونتیا شاید معروف‌ترین کاکتوس در میان هزاران کاکتوس شناخته شده باشد که دارای چندین واریته مختلف می‌باشد.

اپونتیا هیومیفوسا (Opuntia Humifusa) یک ساکولنت است که به شکل بوته‌ای رشد می‌کند. این گیاه بومی نواحی شمال شرقی آمریکاست. نام‌های دیگر هیومیفوسا، گلابی خاردار شرقی، زبان شیطان، انجیر هندی است. این گیاه یکی از ساکولنت‌های معمول در آمریکا محسوب شده و به وفور یافت می‌شود. این کاکتوس که به شکل یک انبوه و دسته‌ای رشد می‌کند، یک گیاه همیشه سبز کند رشد است و معمولاً تا ارتفاع ۱۵ تا ۳۰ سانتی‌متر و پهنای ۳۰ تا ۴۵ سانتی‌متر نیز رشد خواهد داشت. مانند دیگر هم‌خانواده‌های خود یعنی سایر اپونتیاها برگ‌ها یا ساقه گیاه به شکل گرد یا بیضی، صاف و گوشتی است. هرکدام از برگ‌ها با خارهایی پوشانیده شده که گلچیدهای قهوه‌ای-قرمزی مانند مو هر خار را فرا گرفته اند. نگهداری اپونتیا هیومیفوسا آسان و نیازمند نور فراوان خواهد بود که در ادامه به شرایط مراقبت آن اشاره خواهیم داشت.

این گیاه در اواخر بهار و اوایل تابستان گل‌هایی به رنگ زرد از خود تولید خواهد کرد. این گل‌ها معمولاً دارای مرکزی به رنگ قرمز هستند. در انتهای عمر گل‌ها میوه‌ای به رنگ قرمز تولید خواهد شد که تا اوایل بهار بعدی می‌تواند روی گیاه باقی بماند.

نور و دمای مناسب نگهداری اپونتیا هیومیفوسا

برای نگهداری اپونتیا هیومیفوسا نیاز به نور کامل خورشید است. ولی می‌توان این گیاه را در شرایط نیمه سایه هم نگهداری کرد. از آنجایی که اپونتیا گیاه سرسختی محسوب می‌شود، می‌توان آن را در زمستان هم در خارج از منزل نگهداری کرد. بنابراین گیاهی مناسب برای آپارتمان محسوب نخواهد شد. بهترین مکان برای مراقبت از اپونتیا در محیط بالکن یا پنجره جنوبی که بتواند در طول روز ۶ تا ۸ ساعت نور دریافت کند است. اپونتیا دارای مواد شیمشایی جلوگیری کننده از یخ‌زدگی منحصر به فردی داخل سلول‌های خود است. این مورد به گیاه اجازه خواهد داد تا در دماهای پایین نیز بتواند به زندگی خود ادامه بدهد.

آبیاری و تغذیه هیومیفوسا

همانند سایر انواع کاکتوس‌ها، اپونتیا هیومیفوسا نیز به آبیاری زیاد علاقه‌ای ندارد. این گیاه در برابر خشکی زیاد مقاوم است. حتماً دقت داشته باشید که از آبیاری بیش از حد آن بپرهیزید. اپونتیا هیومیفوسا خاک و محیط خشک را ترجیح می‌دهد. حتماً در بین دو آبیاری باید اجازه دهید که خاک گیاه به طور کامل خشک شود. به خصوص در زمستان و هنگام سردی هوا خیس ماندن خاک باعث پوسیدگی خواهد شد. گلابی خارداد نیازی به کوددهی و تقویت نیز نخواهد داشت. به خصوص وقتی که آن را در خارج از خانه نگهداری می‌کنید. ولی اگر خاک گیاه برای مدت طولانی تعویض نشود ممکن است رنگ برگ‌ها یا ساقه‌ها سبز کم‌رنگ شود و گلدهی نیز انجام نشود. این به معنی نیاز گیاه به تغذیه است. برای این کار می‌توانید از کودهای مخصوص کاکتوس و ساکولنت به میزان نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی استفاده کنید. در نگهداری اپونتیا هیومیفوسا یکبار در اواسط بهار تغذیه گیاه را انجام دهید.

خاک مناسب گیاه گلابی خاردار

برای نگهداری اپونتیا هیومیفوسا نیاز به بستر خاک با زه‌کشی بسیار مناسب است. این گیاه البته تقریباً در هر خاکی که زه‌کش خوبی داشته باشد می‌تواند زندگی کند. بهترین مخلوط خاک برای آن را می‌توان مخلوطی از خاک مخصوص کاکتوس و ساکولنت به همراه مقداری خاک رس دانست. برای تعویض گلدان نیز دقت داشته باشید خاک گیاه کاملاً خشک شود سپس اقدام به خارج کردن گیاه از آن کنید. هنگامی تعویض خاک و  گلدان را انجام دهید که ریشه‌های گیاه شما از سوراخ کف گلدان بیرون آمده باشد. بعد از اقدام به این کار نیز باید به مدت یک هفته آبیاری را انجام ندهید تا ساکولنت شما دچار استرس نشود. حتماً از دستکش هنگام تماس با این گیاه استفاده کنید. خارهای آن باعث بروز حساسیت‌های پوستی و خارش قسمت تماس گیرنده با خود خواهند شد.

تکثیر گیاه اپونتیا هیومیفوسا

اپونتیا گلابی خاردار را به وسیله کاشت بذر و قلمه می‌توان تکثیر کرد. در هر صورت تکثیر آن از طریق قلمه بسیار سریع‌تر و آسان‌تر از کاشت بذر گیاه است. برای تکثیر از طریق قلمه نیز باید با استفاده از یک جسم تیز یک ساقه از گیاه را جدا کنید. اجازه بدهید برای چند روز تا محل زخم قلمه گرفته شده خشک شود. سپس آن را داخل خاکی تازه و ضدعفونی شده بکارید. خاک را آبیاری نکنید تا اولین نشانه‌های رشد ظاهر شوند. بعد از مشاهده رشد قلمه می‌توانید نگهداری اپونتیا هیومیفوسا خود را مانند قبل انجام دهید.

برای گرفتن بذر از آن نیز باید اجازه دهید میوه‌های گیاه به طور کامل برسند. زمان مناسب برای این‌کار هنگام قرمز-قهوه‌ای شدن آن‌هاست. بذرهای استخراج شده از گیاه را برای چند ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شوند. بهتر این است که از بذرهای تازه برای کاشت استفاده شود. در غیر این صورت موفقیت در به دست آوردن گیاه جدید کمی سخت است. معمولاً مدت زمان بسیاری به طول می‌انجامد تا بذرها جوانه بزنند. این ممکن است تا بهار پیش روی شما نیز طول بکشد.

بیماری‌ها و آفات اپونتیا هیومیفوسا

معمولاً در نگهداری اپونتیا هیومیفوسا با مشکل و آفات خاصی مواجه نخواهید شد. مهمترین مشکل در مراقبت از این گیاه، پوسیدگی است. آبیاری بیش از حد یکی از اشتباهات رایج در نگهداری این گیاه است. حتماً دقت داشته باشید که خاک اپونتیا شما به طور کامل خشک شود، سپس آبیاری را انجام دهید.

می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، کاشت انواع نهال و درخت، گل کاری، طراحی و اجرای دیوار سبز، آبیاری گیاه و باغچه، گلکاری باغچه و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی