ابلمانیا جزو کمیاب ترین کاکتوس در طبیعت محسوب می شود. این گیاه دارای سه گونه مختلف است. بومی نواحی آمریکای جنوبی و در این منطقه زندگی میکند. این کاکتوس دارای ظاهری منحصربه فرد است. خطوط عمودی روی بدنه گیاه که به آئروسلهای سفید، مشکی یا طلایی پوشیده شدهاند. این کاکتوس گرد دارای ظاهری براق است. ابلمانیا یک کاکتوس کلکسیونی و خاص محسوب میشود. به خصوص نوع Pectinifera که خارهای سیاه رنگ و ساقه بنفش دارد. این گیاه میتواند تا ۳۰ سانتیمتر رشد داشته باشد. نگهداری ابلمانیا با چالشهای فراوانی روبروست. از این رو این گیاه شرایط خاصی برای بقا لازم خواهد داشت. به همین دلیل است که فقط علاقهمندان حرفهای میتوانند از این گیاه نگهداری کنند.
ابلمانیا بسیار رشد کندی دارد. همچنین در مقابل سرما مقاومتی نخواهد داشت. اگر دمای هوای محیط گیاه مناسب نباشد به راحتی آسیب خواهد دید. نور زیاد و آبیاری مناسب از عوامل مهم در سلامتی گیاه هستند.
ابلمانیا نیاز به محیطی گرم دارد. همانطور که اشاره شد، برای نگهداری ابلمانیا نیاز به محیطی بسیار روشن و حداقل ۱۰ ساعت نور مستقیم خورشید در روز است. برای مراقبت از این کاکتوس در محیط خانه آن را پشت نورگیرترین پنجره خانه که همان پنجره جنوبی است قرار دهید. در صورتی که نتوانید نور مورد نیاز گیاه خود را فراهم کنید. از بین خواهد رفت. برای تامین نور در منازل با نور کم میتوانید از روشهای مصنوعی تامین نور گیاهان استفاده کنید.
دمای مناسب این کاکتوس دمایی بین ۱۸ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است. در این دما کاکتوس شما سالم خواهد ماند. در طول فصل رشد باید آن را در محیطی بسیار گرم نگهداری کنید. حتی در زمستان هم نباید اجازه دهید دما به کمتر از ۱۵ درجه سانتیگراد کاهش یابد. این کاکتوس به رطوبت هم علاقه دارد. اگر میتوانید رطوبت مورد نیاز را به طور طبیعی با نگهداری گیاه در محیط آشپزخانه فراهم کنید. در غیر اینصورت میتوانید از روش های تامین رطوبت استفاده نمایید.
در بهار و تابستان که فصول رشد این کاکتوس هستند، آبیاری باید به طور منظم و اصولی انجام شود. اجازه دهید در بین دو آبیاری به طور کامل خاک گیاه خشک شود. برای نگهداری ابلمانیا در زمستان، شما باید به ندرت آن را آبیاری کنید. شاید اصلاً نیازی به آبیاری وجود نداشته باشد. این کاکتوس در مقابل خشکی مقاومت خوبی دارد. برای تغذیه کاکتوس ابلمانیا، در طول فصول رشد از نصف مقدار توصیه شده بستهبندی کود میتوانید استفاده کنید. کودهای مخصوص کاکتوس برای آن مفید هستند.
خاکی با PH خنثی بهترین بستر برای نگهداری ابلمانیا است. این خاک باید دارای قابلیت عبور هوای مناسب باشد و زهکشی آن به صورتی باشد که بعد از آبیاری به سرعت خشک شود. در صورت خیس ماندن بیش از حد خاک پوسیدگی کاکتوس شما حتمی است. برای ساختن مخلوط مناسب میتوانید از خاک کاکتوس و ساکولنت به همراه میزان قابل توجهی ماسه استفاده نمایید.
ابلمانیا را بیشتر به صورت پیوند روی پایه نگهداری میکنند. در صورتی که این گیاه به تنهایی مراقبت میشود، باید از گلدانهای سفالی استفاده کنید. گلدانهای پلاستیکی باعث خیس ماندن خاک برای مدت طولانیتری شده و گیاه را از بین خواهند برد. برای تعویض گلدان نیز عجله نکنید. در صورتی که ریشهها جایی برای رشد نداشتند و از کف گلدان بیرون آمدند، قبل از شروع فصل رشد اقدام به تعویض خاک و گلدان نمایید.
تکثیر این کاکتوس کار بسیار مشکلی است. این گیاه از طریق بذر قابل تکثیر است. بیشتر علاقهمندان و کلکسیونرها این کاکتوس را به شکل پیوندی نگهداری میکنند. که این کار به بوجود آمدن پاجوشها نیز کمک خواهد کرد. برخی از انواع ابلمانیا مانند Pectinifera نیاز به کاشت بذر دارند تا به خوبی رشد کنند. در مجموع تکثیر این کاکتوس کار حرفهایها محسوب شده و در خانه امکانپذیر نیست.
همانند بسیاری از کاکتوسها، ابلمانیا مستعد هجوم انواع آفات مانند شپشک آردآلود و کنه قرمز است. اگر مواردی از این آات را مشاهده کردید، به سرعت گیاه خود را قرنطینه کرده و به مبارزه با این آفات بپردازید. همانطور که گفتیم، در نگهداری ابلمانیا باید مراقب آبیاری بیش از حد آن باشید. در غیر اینصورت با بیماری پوسیدگی و از بین رفتن گیاه مواجه خواهید شد.
همانطور که گفته شد انواع ابلمانیا به سه نوع تقسیم میشوند. Pectinifera، Gummifera و Buiningii. اگرچه انواع هیبرید این کاکتوس هم وجود دارند. محبوبترین انواع این کاکتوس Pectinifera است.
می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، فرم دهی، اجرای گلخانه یا باغ شیشه ای، سم پاشی، کوددهی و تقویت، گلکاری باغچه و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند.