کاکتوس ها گیاهانی مقاوم و کم نیاز هستند که هر کس حداقل یک بار تجربه نگهداری از آن ها را دارد. اگر شما هم از دوستداران کاکتوس ها باشید، حتما به فکر تکثیر و چندبرابر کردن آن ها افتاده اید. با تکثیر کاکتوس به راحتی می توانید تعداد زیادی از این گیاهان را به مجموعه گیاهانتان اضافه کنید و حتی بعضی از آن ها را به دوستانتان هدیه دهید.
در اینجا قصد داریم روشی تقریبا متفاوت با روش های معمول کاشت بذر کاکتوس را به شما ارائه دهیم. این شیوه توسط اقای “Craig” بارها بر روی جنس های مختلفی از کاکتوس ها مانند استروفیتوم, مامیلاریا و اریوکارپوس ازمایش شده و نتیجه ی رضایت بخشی به همراه داشته است.
قبل از شروع به کسانی که برای اولین بار قصد کاشتن بذر کاکتوس را دارند پیشنهاد میکنیم از بذر هایی استفاده کنند که کشت اسانتری دارند مانند استروفیتوم که هم بذرهای درشتی دارد و هم زود جوانه میزند.
وسایل مورد نیاز: گلدان پلاستیکی با دهانه ۵ یا ۶ سانتی متر/ الک/ ظرف لبه دار پهن و دارای درب کیپ شونده(مانند نحفظه هایی که برای نگهداری نان و مواد غذایی استفاده میشوند)/ بذر کاکتوس /خاک مناسب
خاک مناسب:
مواد فوق را با هم مخلوط کنید (خاک های ۱ و ۲ و ۳) و گلدان را تا ۲ یا ۳ سانتی متر مانده به لبه ی ان با مخلوط خاک و شن پر کنید.
حال روی این مخلوط را لایه ای متشکل از مخلوط ۳۳% خاک لوم الک شده به علاوه ۶۶% شن یا ماسه ساحلی بریزید و سطح خاک را کاملا مسطح کنید تا بذر ها درون گودال هایی که به وجود امده است سقوط نکنند.
معمولا بذر هارا با لایه ی نازکی از ماسه میپوشانند ولی ما دراینجا بر روی سطح خاک بدون پوشش رها میکنیم.(هرگز بذر را در عمق خاک نکارید)
مرحله بعد خیساندن خاک و بذر ها است که تفاوت اصلی این روش با سایر روش های معمول در این مرحله میباشد.
در این مرحله گلدان بذر را درون ظرف درب داری که قبلا توضیح دادیم قرار داده و درون ان را با اب پر میکنیم تا حدی که اب به حدود یک سانتی متری سطحی که بذر ها قرار دارند برسد با این کار اب به سرعت در خاک گلدان نفوذ کرده و به بذر ها می رسد.
حال درب ظرف را بسته به طوری که رطوبت را درون خود محبوس کند و سپس ان را در جایی که نور کافی و دمای مناسب داشته باشد میگذاریم.
حدود ۷ تا ۱۰ روز طول میکشد تا اکثر بذر ها جوانه بزند.
بعد از ۷ روز ۷۰% بذر ها جوانه زدند وحال موقع کم کردن رطوبت میباشد بدین منظور اب درون محفظه را خالی کرده و دوباره گلدان را داخل ان قرار میدهیم و درب ان را میبندیم.
از این به بعد هر زمان خاک گلدان نیاز به رطوبت داشت درون محفظه را با اب به همان صورت قبل پر میکنیم و بعد از خیس شدن کامل خاک اب محفظه را خالی میکنیم تنها مشکلی که در این مرحله پیش می اید احتمال پیدا شدن جلبک در سطح خاک گلدان است.
روش مقابله با جلبک:
شما میتوانید از مقداری شن به صورت لایه ای به روی سطح خاک و اطراف جوانه ها استفاده کنید.
این کار از رسیدن نور با جلبک ها جلوگیری میکند و باعث توقف رشد ان ها میشود.
اندازه ذرات شنی که استفاده میکنید بسیار مهم است زیرا اگر ریز باشد هنگامی که گلدان را در درون اب قرار میدهید اب به سطح ان نفوذ کرده و دوباره زمینه رشد جلبک ها فراهم میشود .
اگر هم درشت باشد باعث ضعیف شدن جوانه ها و در نتیجه از بین رفتن ان ها میشود.
۶-هفتگی جوانه ها: ارنول های جوانه ها در حال شکل گیری است و تنها چیزی که در این زمان نیاز دارند گرما, نور و رطوبت کافی میباشد تا به رشد خود ادامه دهند.
دما: ۲ تا ۵۲ درجه در طول شبانه روز.
نور: بذر به نور کافی نیاز دارد تا جوانه بزند پس در نور زیاد ولی دور از تابش مستقیم افتاب قرار دهید.
رطوبت: عامل کلیدی برای جوانه زدن رطوبت بالاست.
مجموعه الو باغبون با ارائه خدمات در زمینه درخت کاری، گل کاری، آبیاری گیاه و باغچه، چمن کاری، آبیاری قطره ای، روف گاردن و احداث و کاشت فضای سبز با تیمی مجرب و متخصص آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.