مسئله کمبود منابع آب از مهم ترین مشکلات کنونی بشر است. این مورد در کشورهایی که در مناطق گرم و خشک واقع هستند بیشتر لمس می شود. این در حالی است که بخش زیادی از مصرف آب در تمامی کشورها مربوط به مصارف کشاورزی می باشد. از نکات مهم در آبیاری سنتی و نوین زمان آبیاری مزارع است.
امروزه کمتر رشته ای را می توان یافت که از ابداعات و دست آوردهای مدرن تکنولوژی دور مانده باشد. صنعت کشاورزی یکی از مواردیست که با وجود منابع طبیعی محدود بیش از پیش نیازمند تکنولوژی روز برای از میان برداشتن موانع می باشد.
تکنولوژی کشاورزی (ag-tech) گرایش تازه ای از علم تکنولوژی که با تلفیق دانش کشاورزی مشکلات را برای بسیاری از مزرعه داران ساده کرده است، دغدغه های نظیر آب، خاک مطلوب کشت و انرژی مورد نیاز برای کشت و کار را در اولویت خود قرار داده است.
از کنار هوشمند سازی زمین های کشاورزی و سیستم های کشاورزی هوشمند نباید ساده گذشت. بودجه ای که برای زمین های زراعی هوشمند صرف می شود، با پیامدهای فوق العاده مثبت و محصولات باکیفیت جبران خواهد شد.
جنبه ی مثبت این موضوع، استقلال نسبی جوامع است. کشورهایی که به کشاورزی هوشمند روی آورده اند، دیگر نیازی به واردات محصولات کشاورزی مثل گندم از کشورهای خارجی ندارند.
صرفه جویی در مصرف انرژی هایی مثل آب یکی دیگر از مزیت های کشاورزی هوشمند است که اهمیت آن برای کشورهای کم آبی چون ایران مضاعف است.
صرفه جویی در مصرف انرژی و همچنین جلوگیری از فساد محصولات کشاورزی باعث صرفه جویی در هزینه ها نیز می شوند.
در واقع کشاورز نه تنها متحمل ضرر نمی شود، بلکه سود بیشتری به دست خواهد آورد.
سیستم آبیاری هوشمند و کوددهی هوشمند سیستمی است که طبق اطلاعات جمع آوری شده از محیط، کار آبیاری و کوددهی را به طور خودکار انجام می دهد. اطلاعات محیطی شامل نوع گیاه موجود در زمین، میزان نیاز آن به آب، شرایط آب و هوایی روز (بارانی، برفی، ابری، …)، اقلیم منطقه، کیفیت و میزان کود خاک و غیره است. سیستم آبیاری و کوددهی هوشمند این اطلاعات را به کمک سنسورها از محیط دریافت کرده و پس از آنالیز آن ها، زمین را به مقدار لازم آبیاری و کوددهی می نماید.
با توجه به اقلیم خشک و کم آب ایران اولین عامل مهم در کشاورزی کنترل شده، کنترل آب است.
هر ساله به دلیل کم آبی که ناشی از شرایط جوی و ناآگاهی کشاورزان از میزان رطوبت مورد نیاز برای رشد گیاه است بسیاری از محصولات از بین رفته و منابع آبی و انسانی زیادی به هدر میرود.
از نظر کسانی که در مناطق خشک زندگی می کنند ، آبیاری بعنوان بخشی از عملیات فرایند تولید محصولات کشاورزی بقدری از بدیهات بشمار می رود که نیازی به تعریف آن نمی رود.
اما بر خلاف تصور و برداشت عامیانه ای که از این واژه می شود، آبیاری به روش نوین ابعاد گسترده تری را در بر می گیرد.
بدین ترتیب، تعریفی علمی و جامع به شرح زیر بر آن مرتبت است:
«آبیاری کوششی است که انسان بعمل می آورد تا سیکل هیدرولوژیکی را در جهت تولید محصولات کشاورزی بصورت موضعی تغییر دهد.»
طراحی آبیاری مجموعه عملیات و تجهیزاتی گفته می شود که قبل از اجرای آبیاری باید صورت پذیرد تا از مجموعه آب-خاک-گیاه بطور بهینه استفاده به عمل آید .
امروزه آبیاری در کشوری مانند ایران باید بقدری از عملیات عادی کشاورزی بحساب آید که برای متخصصین مجال طرح این سوال که اصولا با اجرای پروژه های آبیاری چه اهدافی را می توان دنبال کرد داده نشود.
از گذشته تا کنون روش های مختلفی برای آبیاری زمین های کشاورزی وجود داشته است. بسیاری از این روش ها غیر استاندارد بوده و به همین دلیل باعث هدر رفت قسمت اعظمی از آب مصرفی می شده است.
مجموعه الو باغبون با ارائه خدمات در زمینه درخت کاری، گل کاری، هرس، چمن کاری، آبیاری قطره ای، روف گاردن و احداث و کاشت فضای سبز با تیمی مجرب و متخصص آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.