زندگی شهری باعث شده است تا بسیاری از ساکنان شهرها از طبیعت و زندگی در کنار گیاهان محروم شوند. اما از آنجایی که بشر برای هر مشکلی راه حلی دارد، به کمک «ویندو فارمینگ» حتی آپارتمان نشین ها هم قادر خواهند بود یک کشاورزی کوچک در خانه خود داشته باشند و برخی از سبزیجات تازه مورد نیاز خود را با دستان خودشان تولید کنند.
«ویندو فارمینگ» به باغچه کوچک عمودی گفته می شود که با بهینه سازی شرایط آب و هوایی در پشت پنجره اتاق های خانه ها امکان پرورش گیاهان و سبزیجات کوچک را در طول چهار فصل به روش هیدروپونیک (آب کشت) و با کمترین مصرف انرژی فراهم می کند.
ایده سیستم ویندو فارمینگ اولین بار در سال ۲۰۰۹ به وسیله فردی به نام «بریتا رایلی» پس از خواندن مقاله ای با عنوان «خودتان غذای خودتان را پرورش دهید» مطرح شد. وی که در منطقه بروکلین شهر نیویورک در یک آپارتمان زندگی می کند، پس از انجام مطالعاتی درباره چگونگی کشت محصولات غذایی در فضا به وسیله دانشمندان ناسا، شروع به ایجاد مزرعه های کوچک عمودی در پشت پنجره آپارتمان خود به صورت آبکشت کرد. وی برای راه اندازی اولین سیستم خود از بطری های یک و نیم لیتری آب از جنس پلاستیک های بازیافتی، مخزن هایی در بالا و پایین بطری ها برای به گردش در آوردن مایع غنی از مواد مغذی گیاه استفاده کرد و تعداد ۲۵ گیاه در آنها کاشت. این سیستم ابتدایی به سرعت مورد استقبال دیگران قرار گرفت. وی با ایجاد یک شبکه اجتماعی و مطرح کردن ایده خود از مردم سراسر جهان خواست تا در حل مشکلات و برطرف کردن نواقص این سیستم او را یاری کنند. خیلی زود این سیستم طرفداران زیادی پیدا کرد و هر کدام ایده هایی را مطرح کردند که به تکامل روزافزون این سیستم کمک بزرگی کرد. در حال حاضر، ویندو فارمینگ به یک کسب و کار پر درآمد برای رایلی تبدیل شده است.
برخی از گیاهان و میوه هایی که هم اکنون کشت آنها به روش ویندو فارمینگ انجام می شود شامل کاهو، توت فرنگی، ریحان، نخود فرنگی، شاهی، جعفری، برگ چغندر، خیار سبز، گوجه فرنگی ریز و حتی کدو است. این سیستم ها هم اکنون در کشور امریکا به صورت کیت های آماده به وسیله تولیدکنندگان این صنعت به فروش می رسد و تنها کاری که خریداران این کیت ها لازم است انجام دهند مجهز کردن آنها به وسیله بطری های آب پلاستیکی خودشان است اگر چه در صورت درخواست مشتری بطری ها هم بدون هیچ هزینه اضافی به کیت ها افزوده می شوند. حداقل امکانات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم «ویندو فارمینگ» داشتن یک پنجره است که در روز حداقل چند ساعت نور به آن می رسد، یک پمپ آب کوچک، چند بطری آب پلاستیکی، دانه های رس، مقداری لوله است. صاحبان این مزرعه های کوچک خانگی تنها هفته ای یک بار باید آب سیستم را تعویض کرده، ماهانه یک بار کل سیستم را تمیز کرده و مراقب محصولات خود باشند. از آنجایی که پمپ آب تنها چند بار در روز کار می کند، این سیستم نیاز کمی به انرژی برق دارد. در مناطقی که نور خورشید به پنجره ها نمی رسد، لامپ های ال ای دی می توانند جایگزین نور طبیعی باشند. راه اندازی این سیستم می تواند فواید فوق العاده ای برای انسان هزاره سوم به همراه داشته باشد.
با این سیستم ها ما دیگر یک مصرف کننده به تمام معنا نبوده و قادر خواهیم بود حداقل بخشی از نیازهای روزمره خود را با دستان خودمان تولید کنیم؛ همچنین، وجود باغچه ای کوچک که هر روز می توانید از عطر و طراوت آن استشمام کرده و با نگاه کردن به رنگ سبز آن احساس آرامش کنید، حال و هوای زندگی شهری را تغییر می دهد. اما شاید به عقیده رایلی یکی از عمده ترین مزیت های این نوع کشاورزی حفاظت از محیط زیست برای نسل های بعدی ما باشد که ما هم می توانیم در آن سهیم باشیم.