با الو باغبون همراه باشید و دربارهی روشهای نگهداری و تکثیر گیاه آلومینیومی بیشتر بخوانید.
هنگامی که از گیاه آلومینیومی (Pilea Cadierei) صحبت میکنیم حیف است از برگهای نقرهای، سبز براق آن غافل شویم. اگر شرایط مراقبت از این گیاه را به خوبی رعایت کنیم، یک گیاه مناسب آپارتمانی محسوب میشود. برگهای زیبای پیلهآ زیبایی خاصی را به محیط پیرامون خود خواهند بخشید. برای نگهداری گیاه آلومینیومی نیاز به خاکی با زهکش مناسب، محیطی مرطوب و محیطی روشن است. که در ادامه مطلب به این موضوعات خواهیم پرداخت.
هنگامی که نگهداری گیاه آلومینیومی (Aluminum Plant) را در محیط خارج از خانه انجام میدهید، بهترین مکان برای گیاه محیطی نیمه سایه است. این گیاه نور مستقیم خورشید را نمیتواند تحمل کند. و دچار سوختگی برگها خواهد شد. در شرایط نگهداری در محیط خانه، پیلهآ محیطی را دوست دارد که بتواند نور غیرمستقیم را حداقل برای مدت چهار ساعت در روز دریافت کند. حتی در محیط داخل خانه هم اجازه ندهید که نور مستقیم خورشید به آن بتابد. قهوهای شدن و خشک شدن برگ گیاه آلومینیومی میتواند ناشی از تابش اشعه مستقیم خورشید باشد. از طرف دیگر نباید این گیاه زیبا را در محیطی تاریک و به دور از نور خورشید قرار داد. در این صورت گیاه شما از بین خواهد رفت.
با توجه به محیط طبیعی زندگی گیاه پیلهآ کادیری، این گیاه محیطی مرطوب و گرم را دوست دارد. هنگام نگهداری گیاه آلومینیومی در آپارتمان دمایی بین ۱۵ تا ۲۳ درجه سانتیگراد را برای آن فراهم کنید. که البته همان دمای معمول خانه است. اگر در محیط خانه خود از لحاظ دمای هوا احساس خوبی دارید، گیاه شما نیز در آن دما آسوده است. اگر گیاه را در خارج از خانه خود نگهداری میکنید، با سرد شدن هوا، آن را به محیط داخل خانه انتقال دهید.
اگرچه گیاه آلومینیومی خاکی کمی مرطوب را میپسندد، این بدین معنی نیست که خاک آن باید خیس باشد. خیسی بیش از حد باعث پوسیدگی گیاه خواهد شد. برای نگهداری گیاه آلومینیومی در فصول رشد، بهار و تابستان، با فرو بردن انگشت یا یک خلال دندان در خاک گیاه رطوبت آن را اندازهگیری کنید. اگر چند سانتیمتری از خاک خشک بود، تا جایی آبیاری را انجام دهید که از سوراخ کف گلدان بیرون بیاید. در طول پاییز و زمستان نیز، هنگام استراحت و رکود گیاه فرا خواهد رسید. رشد گیاه کم شده و نیاز کمتری به آبیاری خواهد داشت. اجازه دهید تا خاک گلدان خشک شود. سپس کمی آب به گیاه خود بدهید.
هنگامی که درباره کیفیت آب مورد نیاز گیاه صحبت میکنیم، ذکر نکاتی ضروری است. اگر از آب شهری استفاده میکنید، به مدت ۲۴ ساعت باید آب را در محیط با دمای اتاق نگهداری کنید. آب نباید حاوی مواد شیمیایی باشد. آب باران، آب تصفیه شده و هم دمای اتاق بهترین آب برای آبیاری گیاه هستند. هرگز اجازه ندهید که آب داخل زیرگلدانی باقی بماند. برای ۵ دقیقه بعد از آبیاری صبر کنید، سپس آب زیرگلدانی را خالی کنید. اگر آب در زیرگلدانی باقی بماند، ریسک دچار شدن گیاه شما به پوسیدگی افزایش خواهد یافت.
اگر نتوانید رطوبت مورد نیاز گیاه را در محیط خانه تامین کنید، شاهد قهوهای شدن لبه برگهای گیاه خواهید بود. برای نگهداری گیاه آلومینیومی نیاز به محیطی مرطوب است. میتوانید برای تامین و افزایش رطوبت از روشهای مختلف استفاده کنید. استفاده از یک زیرگلدانی بزرگتر با سنگریزه و آب میتواند رطوبت مورد نیاز را تامین کنید. روش دیگر استفاده از دستگاههای رطوبت ساز مانند بخور سرد است. اسپری کردن آب به روی گیاه توصیه نمیشود. این کار احتمال بروز بیماریهای قارچی را افزایش خواهد داد. اگر میخواهید آب روی برگها اسپری کنید، باید از آب باران و خالص همدمای اتاق استفاده کنید. در این صورت نیز باید گردش هوایی مناسب برای گیاه خود تامین کنید. اگر محیط حمام یا دستشویی شما روشنایی لازم را دارد، بهترین مکان برای تامین رطوبت گیاه است. از قرار دادن گیاه پیلهآ کادیری در نزیدکی وسایل سرمایشی و گرمایشی خودداری کنید.
برای تقویت رشد و پرپشت شدن گیاه، هر دو تا چهار هفته یکبار در طول فصول رشد گیاه را کوددهی کنید. برای نگهداری گیاه آلومینیومی در پاییز و زمستان نیازی به تغذیه گیاه نیست. میتوانید از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید. دقت داشته باشید، از نصف مقدار توصیه شده روی بستهبندی کود برای تغذیه آن استفاده نمایید. استفاده بیش از حد از کود موجب سوختن برگهای گیاه شما خواهد شد. هر سه ماه یکبار کل خاک گیاه را با قرار دادن آن در زیر آب بشویید. تا نمک و کود باقی مانده در خاک شسته و از گلدان خارج شود.
بهترین بستر برای رشد گیاه آلومینیومی خاکی با پایه پیت است که دارای زهکشی مناسبی باشد. خاک این گیاه باید کمی مرطوب باشد. ولی خیس نماند. بسیاری از خاکهای آماده و رایج بازار برای گیاه مناسب هستند. خاک سنگین و بدون زهکش باعث بروز بیماری پوسیدگی خواهد شد. بهترین خاک برای نگهداری گیاه آلومینیومی در گلدان مخلوطی از پیتماس، سنگریزه و خاک برگ است. تقسیم مساوی هر کدام از این عناصر باعث مناسب شدن زهکش خاک خواهد شد. اگر خاک گلدان برای مدت طولانی خیس بماند، میتواند منجر به از بین رفتن گیاه شود.
بسته به سایز گیاه آلومینیومی، معمولاً گلدانی با دهانه به اندازه ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر برای گیاه مناسب است. گلدان انتخابی شما باید دارای سوراخ زهکش در کف باشد. بسیاری مواقع، بعد از چند سال رشد گیاه جلوه خود را از دست میدهد. و نیاز است که از آن گیاهی جدید به دست آورد. اگر ریشههای گیاه از سوراخ کف گلدان بیرون زدند، مشخصاً نیاز به تعویض خاک و گلدان است. میتوانید گلدان آن را با یک سایز بزرگتر تعویض کنید. این کار باید در فصل بهار انجام شود.
گیاه آلومینیومی برگهای گوشتی و شبیه به ساکولنتها دارد. و ساقه آن کار را برای تکثیر ما آسان میکند. میتوانید با استفاده از یک جسم تیز و تمیز ساقهای از گیاه به طول ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر را ببرید. برگهای پایین ساقه را جدا کرده و آن را داخل لیوانی آب یا خاکی مرطوب قرار دهید. نباید اجازه دهید که برگها وارد آب شوند. بعد از حدود دو هفته شاهد رشد ریشههای گیاه خواهید بود. برای قرار دادن قلمه در خاک، باید خاک همواره مرطوب باشد ولی خیس نماند. با استفاده از این روش نیز در عرض شش تا هشت هفته شاهد نشانههای رشد رد گیاه خود خواهید بود. بعد از آن میتوانید نگهداری گیاه آلومینیومی جدید خود را مانند گذشته انجام دهید.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در نگهداری گیاه آلومینیومی ممکن است با آن روبرو شویم، بیماری پوسیدگی است. خیس ماندن خاک، آبیاری بیش از حد و عدم دارا بودن سوراخ در کف گلدان باعث بروز این مشکل خواهد شد. هنگامی که محیط نگهداری گیاه شما زیاد از حد مرطوب باشد، مشکلاتی نظیر پژمرده شدن و پوسیدگی باعث مرگ گیاه خواهند شد. این بیماری با قهوهای یا سیاه شدن برگ و ساقه گیاه نمایان خواهد شد. اگر این مشکل را سریعاً متوجه شده و قسمتهای آلوده را جدا کنید. و اجازه دهید خاک گیاه خشک شود میتوانید از، از بین رفتن گیاه جلوگیری کنید. تعویض گلدان و خاک گیاه نیز در این مواقع توصیه میشود. با آبیاری مناسب و زمانبندی شده گیاه میتوانید از بروز این مشکلات جلوگیری نمایید.
دو آفت مهم هستند که در شرایط نگهداری گیاه آلومینیومی در خانه ممکن است به گیاه هجوم آورند. آفاتی نظیر شپشک آردآلود و کنه قرمز میتوانند شیره گیاه را مکیده و باعث از بین رفتن آن شوند. اگر به سرعت از این آفات جلوگیری نشود، باعث مردن گیاه خواهند شد.
سوالات متداول درباره مشکلات گیاه آلومینیومی
چرا گیاه آلومینیومی من سیاه شده و حالت پوسیدگی دارد؟
دلیل اصلی اینکه برگ و ساقه گیاه آلومینیومی سیاه یا قهوهای رنگ میشوند، به دلیل رطوبت بیش از حد است. این به دلیل سنگین بودن بیش از حد خاک، یا گلدان بدون سوراخ زهکشی است. البته آبیاری بیش از حد نیز باعث این مشکل خواهد شد. برای جلوگیری از این مشکل سوراخهای زهکش کف گلدان را بررسی کنید. از خاکی مناسب برای نگهداری گیاه آلومینیومی خود استفاده کنید. و آبیاری گیاه را صحیح انجام دهید. در زمستان، فقط هنگامی آبیاری را انجام دهید که خاک گیاه خشک شده باشد.
از دست رفتن رنگ برگهای گیاه آلومینیومی و قهوهای شدن لبه برگ از چیست؟
اگر برگهای گیاه پیلهآ کادیری شما رنگ خود را از دست داده و لبه برگها قهوهای شوند، به دو دلیل میتواند باشد. این میتواند به دلیل دریافت بیش از حد نور خورشید باشد. همچنین این به دلیل شرایط نگهداری گیاه در محیط سرد یا تغییرات ناگهانی دمای محیط آن باشد. برای جلوگیری از این مشکل باید گیاه را در مکانی قرار دهید که بتواند نور مناسب را دریافت کند. نور غیرمستقیم و دمای بین ۱۵ تا ۲۳ درجه سانتیگراد از نیازهای اساسی گیاه است.
آیا میتوانم گیاه آلومینیومی خود را در محیط آکواریوم نگهداری کنم؟
اگرچه برخی اوقات این گیاه را در فروشگاهها به دلیل جذابیت ظاهری در آکواریوم و ظروف دربسته نگهداری میکنند، این گیاه برای مدت طولانی نمیتواند در این محیطها دوام بیاورد. اگر در این محیط باقی بماند بیش از دو تا سه ماه زنده نخواهد ماند.
دلیل زرد شدن برگ گیاه آلومینیومی از چیست؟
اگر مشاهده کردید برگ گیاه آلومینیومی شما شروع به زرد شدن و سپس خشک و قهوهای رنگ شده است، به دلیل تابش بیش از حد نور خورشید است. بهترین عکسالعمل در قبال این مشکل انتقال گیاه به مکانی است که بتواند نور غیرمستقیم در طول روز دریافت کند.
آیا گیاه آلومینیومی برای حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه سمی است؟
برخی منابع میگویند سمی و برخی دیگر از غیر سمی بودن آن صحبت میکنند. ولی بهتر این است که اجازه نزدیک شدن و خورده شدن آن توسط کودکان و حیوانات خانگی خود را به آن ندهیم.
می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، کاشت انواع نهال و درخت، گل کاری، فرم دهی، آبیاری گیاه و باغچه، گلکاری باغچه و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند.