در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با گیاه پتوس آشنا کرده و شرایط مراقبت و نگهداری از آن را به شما بیاموزیم!
پتوس توانایی این را دارد که اتاق شما را تبدیل به یک جنگل کوچک کند.
گیاه پتوس نوعی تاک رونده با برگ های سبز قلبی شکل و نوک تیز است که گاهی رگه های سفید، زرد یا سبز کم رنگ روی آن ها دیده می شود.
این گیاه رتبه بالایی را در لیست گیاهانی دارد که به تصفیه هوا کمک می کنند. علاوه بر این، پتوس ها رطوبت جو را افزایش می دهند و دی اکسید کربن را با اکسیژن جایگزین می کنند
نام علمی این گیاه Scindapsus aureus می باشد. پوتوس در لیست گیاهان سمی برای کودکان و حیوانات خانگی قرار میگیرد و در صورت جویده شدن برگ آن ممکن است سبب بروز بیماری در آنها شود
و باید این گیاه را دور از دسترس بچه ها و حیوان خانگی خود قرار دهید.
گیاه پتوس انواع مختلفی دارد که در شکل ظاهری برگها و رنگ آنها با یکدیگر متمایزند. ممکن است گل پتوس به دلیل شباهت برگها با گیاه فیلودندرون اشتباه گرفته شود اما برگها در گیاه فیلودندرون نوک تیز و کاملا قلبی شکل هستند
و با برگهای کشیدهی پوتوس متفاوتند.معرفی چند نمونه پتوس:
پتوس جید یا سبز یکی از فراوان ترین گونههای پتوس است که اکثر مردم با دیدن آن، یک حس نوستالژی پیدا میکنند.
از ویژگیهای بارز این گونه، مقاومت در برابر نور کم است.
پتوس نئون، پتوس آهک یا پتوس زرد، از گونههای بسیار مقاوم در برابر نور کم است. شاید با دیدن این برگهای رنگی، فکر کنید که این گیاه به نور زیاد احتیاج دارد، اما این گونه، یک گیاه عالی برای محیط های تاریک و بدون نور است.
پتوس شاد یا پتوس سفید، از گونههای بامزه پتوس است. روی برگهای این گونه، لکههای سفید به صورت تکهای قرار گرفته است؛ برخلاف دیگر گونهها که رنگها به صورت آبرنگی روی برگها به وجود میآمدند.
پتوس مرمر رایج ترین نوع پوتوس است و رشد بسیار کندی دارد ؛ این گیاه شاخ و برگ های متمایل به سفید دارد.از آنجا که نگهداری پتوس مرمر سخت است ، کم تر هم محبوب است با این حال رشد کند آن باعث می شود برای فضای کوچک مناسب باشند.
پتوس ابلق نیز، یکی از گونههای رایج در میان مردم است. این گونه، برگهای سبز رنگی دارد که ردههای زرد به صورت آبرنگی روی آن کشیده شده است.
پتوس در خاک گلدان معمولی خوب زه کشی شده به خوبی رشد می کند.
این گیاه آپارتمانی نور روشن و غیر مستقیم را دوست دارد اما می تواند در محیط هایی که نور آفتاب چندانی به آن ها نمی رسد یا فقط از نور فلورسنت بهره می برند نیز به رشد خود ادامه دهد.
این گیاه عاشق دمای محیط بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است و هوای مرطوب را دوست دارد با این حال به دلیل طبع سازگارش می تواند در آب و هوای کمتر مرطوب نیز به رشد خود ادامه دهد.
پتوس برای مکان هایی همچون دفاتر و اتاق های خوابگاهی عالی است.
پتوس در خاک گلدان معمولی خوب زه کشی شده به خوبی رشد می کند.
پتوس ترجیح می دهد خاک گلدانش بین دو آبیاری کاملا خشک شود، مرطوب بودن دائمی خاک این گیاه باعث می شود ریشه اش بپوسد.
تکثیر پتوس به سه روش گوناگون انجام می شود:
یکی از موثرترین روش های تکثیر پتوس، قلمه گیری است. این کار بهتر است در اواخر بهار تا اواسط تابستان انجام شود
از قسمت انتهایی ساقه قلمه هایی را جدا کنید.
برگ های قلمه ها را جدا کنید تا ساقه ریشه بهتری بزند.
قلمه ها را در یک گلدان با سایز مناسب حاوی ترکیبی از ماسه و پرلیت یا کمپوست قلمه قرار دهید. برای کاشت باید حداقل یک سوم طول قلمه ها را در خاک قرار دهید
وخاک را ابیاری کنید و مرطوب نگه دارید.
یکی از روش هایی تکثیر پتوس تقسیم ریشه هست که خاک اطراف بوته را بتکانید و سپس از قسمت مناسبی از ریشه اقدام به تقسیم کردن کنید و بوته جدید را در گلدانی دیگر بکارید.
قلمه زدن پتوس کار بسیار ساده ای می باشد.
اول یک شاخه از پتوس را از ابتدا یا انتها برش می دهیم ،قلمه ها را به صورت تک برگ در می اوریم،قلمه ها را در اب میگذاریم و منتظر می مانیم.
قلمهها را زمانی که ریشه حدود ۵ سانتی متر زدند، از آب خارج میکنیم،یک گلدان ترجیحا کوچک انتخاب می کنیم و درون آن خاک تازه میریزیم.
تعدادی از قلمهها را اطراف لبه گلدان میگذاریم،سپس چند قلمه وسط گلدان میگذاریم و خاک را تا حد مورد نیاز اضافه میکنیم.
مجموعه الو باغبون متشکل از متخصصین مجرب در زمینه درخت کاری، گل کاری، روف گاردن، کنترل علف هرز، چمن زنی، طراحی و محوطه سازی باغچه، آبیاری هوشمند و… چه در محل سکونت شما چه در محل کار شما و چه در فضای بیرونی، باغ، ویلا و…. فعالیت میکند.