تاثیرات مثبت دیوار سبز

تاثیرات مثبت دیوار سبز

تاثیرات مثبت دیوار سبز

با ظهور و ایجاد دیوار سبزهای جان تازه ای به نماهای سخت و سرد ساختمان ها دمیده شد. دیوارهای سبز از آن جهت که با رنگ سبز خود و گیاهان زیبا نمای ساختمان ها را زیبا می کند تاثیر بسیار زیادی در روحیه افراد دارند. دیوارهای سبز تا حد زیادی می توانند به کاهش اضطراب و استرس و تفکرات منفی کمک کند و در شادی بخشی زندگی تاثیر به سزایی دارند.

تاثیر دیوار سبز در درون و بیرون ساختمان ها از موارد کهمکی است که مشتریان و علاقمندان دیوار سبز در مورد آن سوال دارند که در این مقاله به صورت کامل مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند.

مقدمه:

مطالعات آزمایشگاهی نماهای سبز و اثرات رطوبت گرمایی آنها روی شار گرمایی اهمیت دارد.

در حقیقت  بررسی پیچدگی های شار و جریان های حرارتی که داخل مدل های دیوار سبز تحت شرایط اقلیمی گسترده به وقوع میپیوندند  تا به امروز اتفاق نیافتاده.(در آزمایشگاه)

به علاوه پدیده های مربوط به شناوری، محدودیت خیابانی، چگالی، یخ زدگی، جذب و دفع در بیشترمدل های قابل اعتماد در نظر گرفته نشده است. این مقاله آزمایشی را ارئه میدهد که برای درک رفتار حرارتی، گردش آبی و تاثیرات آنها بر داخل و خارج ساختمان ها روی دیوار های سبز انجام شده است.

آزمایش بر پایه دیوارهای زنده در مقیاس کاهش یافته از ماکت های ساختمانی و خیابانی تنظیم شده است.

کنترل روزانه دما، رطوبت و همچنین تغییرات شار حرارتی نزدیک و داخل دیوارهای زنده (سبز) و نمونه منبع (مدارک یا شواهد قانع کننده) ما را قادر میسازد که اثرات حرارتی نماهای سبز را تحلیل و ارزیابی کنیم.

اندازه گیری ها در شهر رچل فرانسه انجام شده است.

معرفی دیوار سبز:

روف گاردن ،دیوار سبز و نماهای سبز میتوانند برای عملکرد انرژی ساختمان و کاهش میکرواقلیم شهری ارزشمند باشد.آنها (بام سبز و دیوار سبز) اوج دما را از سطوح خارجی ساختمان در فصل تابستان کاهش میدهند.

نماهای سبز از  طریق لایه های دیوار ساختمان روی انتقال حرارت تاثیر میگذارند، مطالعات آزمایشگاهی متعدد به دنبال مشخص کردن کیفیت گرمای ایجاد شده و از دست رفته از دیوار های سبز هستند.

و مطالعات متعدد ارزیابی کردند که دیوار سبز به طور قابل ملاحظه ای بار خنک کننده ساختمان را در تابستان کاهش می دهند.

رفتار ترموهیدرولیک نماهای سبز کمی پیچیده است چرا که آنها با توجه به محیط زیست شهری و جهت قرار گیری خود (شرق یا غرب) تحت تاثیر قرار میگیرند.

در مقایسه با بام سبز، مطالعات آزمایشگاهی از نماهای سبز رایج نیست ،در یونان بر دیوار های سبز رو به غرب (دیوار سبز غربی) که به صورت جزئی با گیاهان رونده پوشیده شده بود اندازه گیری های دمایی انجام شده،در این مطالعه مشخص شد که سبز شدن دمای سطح خارجی را تا ۵درجه سانتی گراد کاهش میده.

دیوار های زنده با زیرسازی (زیر لایه) بر موضوعات اضافی اشاره میکند موضوعاتی مرتبط با انتقال حرارت و آب در داخل زیر لایه: به این ترتیب مطالعات ازمایشگاهی انجام شده در هنگ کنگ روی پنل های گیاهی که از محیط هیدروپونیک با نمد و چمن تشکیل شده، نشان میدهد که جاذبه نقش مهمی را در بخش توزیع عمودی آب در زیر لایه ها ایفا میکند.

در محیط زیست شهری  به خصوص شهر های متراکم اثرات دمایی دیوار های سبز به اندازه بام سبز مهم است.

وقتی که ساختار شهری با خیابان های دره ای مانند سازماندهی (ساخته)شده ،به دام افتادن تشعشع دمای سطح را افزایش میدهد وکاهش گردش جریان هوا منجر به دمای بالاتری میشود.ALEXANDRI AND JONES  شبیه سازی انجام دادند  با اقلیم و نسبت منظر متفاوت برای خیابان های دره ای .

انها بررسی کردند خیابان های دره مانند (خیابان هایی با ساختمان های خیلی مرتفع) را با ۲ بام سبز و ۲ دیوار سبز و متوجه شدند کاهش دمای داخل دره ها در محیط های گرم و خشک میتواند به ۱۰ درجه سانتی گراد هم برسد.

اخیرا روش مدل سازی جدیدی را توسعه دادیم برای ارزیابی اثرات دمایی دیوار سبز روی ساختمان ها در محیط زیست شهری، فضای شبیه سازی شده شهری متشکل از مجموعه ای از ساختمان ها و خیابان های دره ای، هر ساختمان ۳گزارش در مقیاس کامل میباشد. بار خنک کننده ،با توجه به عرض خیابان برای ساختمان هایی با نسبت منظر متفاوت (H\W=0, 0/5 ,1 ) مقایسه شده است.

نتایج بیان میکند اثرات تصاعدی حصر خیابانی را با توجه به تغییر نسبت منظر و همچنین پتانسیل دیوار های سبز در کاهش دادن بار خنک کننده ی  افزایش یافته است. نتایج عددی نشان میدهد که دیوار های سبز نصب شده روی نماهای روبه غرب و شرق از ساختمان های بررسی شده  ۳۷ درصد بار خنک کننده ساختمان های نزدیک با نسبت منظر مساوی را کاهش داده است.

و همچنین تا ۳۳ درصد کاهش میدهد بار خنک کننده ساختمان های تکی را برای  اقلیم تابستان در اتن، هنوز  داده های  ازمایشگاهی کمی درمورد این اثرات وجود دارد بنابراین مطالعه ی ما روی ازمایش های تایید شده  و پیشرفته از چنین نتایجی تمرکز میکند در این مقاله ما روش  ازمایشگاهی را ارایه میدهیم برای تعیین کردن اثرات حرارتی دیوار های سبز روی ساختمان

آزمایش روی سطح کاهش یافته ماکت های ساختمانی مشابه با صحنه رایج شهری انجام شده که این ماکت ها از ۵ ردیف خیابان دره ای تشکیل شده.

هدف اصلی تشخیص دادن  ارزیابی تاثیرات ساختمان هایی با نماهای گیاهی از طزیق مقایسه کردن با ساختمان های مرجع بدون نمای  گیاهی در شرایط اقلیمی واقعی است همچنین هدف ازمایش فراهم کردن پایگاه داده از اندازه گیری های ازمایشگاهی بود .

طراحی ماکت

سطح ازمایشگاهی از ۵ ردیف مخازن بتنی خالی تشکیل شده که نمایانگرساختمان هایی با مقیاس کم است(شکل۱)

هر ردیف از سه مخزن تشکیل شده که یک بلوک ۵متری را به ارتفع ۱.۲۴ و عرض ۱.۱۲متر تشکیل می دهد.

نسبت منظر خیابان دره ای ۱به ۲ است وکاهش مقدار تقریبا ۱ به ۱۰ است .نیمکت های ازمایشگاهی در ابعاد ۱۰ در ۲۰ روی تراسی با ابعاد ۱۰ در ۲۰ متراز کاشی های بتنی ساخته شده است.

نماهای دره ای  در جهت  (به سمت)غرب وشرق هستند وسقف ها با سفید رنگ شده اند.

یک سیستم دیوار سبز نصب شده در نمای غرب از یک ردیف از ساختمان ها

محیط رشد دیوار سبز که با ضخامت ۱۵سانت در شیلی تشکیل شده روی شبکه فلزی نصب شده است و لایه ای هوا به طول ۵سانتی متر تشکیل میدهد که تهویه ضعیفی دارد

۶گونه پوشش گیاهی کاشته شده روی دیوار سبز وجود دارد.

این لایه دو مرتبه در روز با سیستم ابیاری اتوماتیک ابیاری میشود.

یک ردیف از مخازن بتنی ویک خیابان دره ای برای مقایسه به عنوان مرجع قرار گرفته.

هدف ازمایش ارزیابی تاثیر پوشش گیاهی روی تغییرات فصلی وروزانه در محیط های زیست داخلی وخارجی بود

سنسور های زیادی  در سراسر سطح برا اندازه گیری دما،رطوبت هواوتابش خورشید در سراسرسطح نصب شده است

ترموکوپل های استفاده شده از نوع K(الومل- کرومل) با دقتی حدود ۳ درجه سانتی گراد است

بحث ونتایج

اثرات داخل ساختمان:

در این بخش ما دماهای اندازه گیری شده را در مقیاس کاهش یافته از ساختمان ها مقایسه میکنیم. موقعیت سنسور هایی که اندازه گیری انها تحلیل شده در طرح اول بالای شکل ۲نشان داده شده

۲ترموکوپل وجود دارد که دمای هوای داخل را اندازه گیری میکند و ۱۲ترموکوپل دیگر در مکان های مختلف برای اندازه گیری دمای سطح داخلی قرار گرفته است.

شکل ۲ از ۳نمودار تشکیل شده است

اولین نمودار مقایسه میکند اندازه گیری های دمایی انجام شده روی سطح داخلی از دو نمای سبز که سمت غرب هستند

نمودار دوم مقایسه میکند دمای هوای اندازه گیری شده که در داخل ۲بلوک انجام شده.

سومین نمودار تفاوت بین دماهای محاصبه شده عامل را بر مبناب اندازه گیری های قبلی برای هر دو مرجع و بلوک های سبز را نشان می دهد.

همانطور که در نمودار اول میبینیم نماهای سبز نصب شده در جهت غرب دمای داخلی را تا ۱۰  درجه سانتی گراد کاهش میدهد.(از ۳۵درجه به ۲۵درجه)

کاهش دماها فقط در طول روز است و در شب تغییر دمایی نداریم.

کاهش درمای نماهای سبز داخلی منجر ب دمای هوای پایین تر در داخل میشود.در حقیقت نمودار دوم (شکل۲)دمای هوای داخل را نشان میدهد که تا ۵درجه سانتی گراد کاهش پیدا کرده .

بخاطر داریم که بلوک های ساختمانی بتنی به عمق ۵سانتی متر وبدون هیچ گونه عایق را در نظر گرفتیم

در راستای ارزیابی اثرات دمایی دیوار سبز در محیط داخلی عامل دما در داخل مراجع بلوک های دیوار سبز محاصبه شدند.موقعیت طرح اولیه بالای شکل ۲ موقعیت ۷ترموکوپل را نشان میدهد که اندازه گیریشان برای هر کدام از بلوک های ساختمان استفاده شدهاست.

از انجا که جابه جایی هوا داخل بلوک های مدل بسیار کم است عامل دما برابر گرفته شده با مقدار میانگین در هوای داخل و دمای میانگین است

اخرین بخش شکل ۲ به ترتیب نشان میدهد دمای میانگین بین عامل دمای محاصبه شده برای ساختمان های مرجع با دیوار های سبزکه این اختلاف دما در روز به ۵درجه میرسد

این ارزش  اساسا از نظر دمای داخلی به تفاوت اندازه گیری شده نزدیک است.

اثرات خارج از ساختمان

در این بخش ما اثرات دمایی دیوار سبز را خارج از ساختمان بررسی بررسی میکنیم

در حقیقت دیوار های سبز مجددا هوای خارجی ساختمان را .

در فضا های محدود مانند خیابان های دره ای کاهش قابل اندازه گیری دمای هوا در تابستان به وقوع میپیوندد

اندازه گیری های مرجع نشان می دهد دیوار سبز های امتحان شده در این ماکت ها تا ۱ونیم درجه سانتی گراد کاهش یافته و افزایش دما در خیابان های دره ای

در این مقاله ما اساسا بر افت دما متمرکز هستیم که نزدیک دیوار های سبز

بنابراین ما مقایسه میکنیم تغییر دمای مشاهده شده در خیابان های دره ای را محاسبه میکنیم.

به طور ملموسی ما مقایسه میکنیم اختلاف دمای اندازه گیری شده با ترموکوپل ۳و۴که در دیوار سبز خیابان هستند با اختلاف دمای اندازه گیری شده با ترموکوپل ۱و۲ که در خیابان های مرجع قرار داشتند

این واضح است که در نبود دیوار سبز ۲منحنی بر هم منطبق هستند .

در این شکل منطقه سبز رنگ مجدد نشان میدهد انحراف خیابان هایی با دیوار سبز در مقایسه با با دیوار خیابان مرجع

همانطور که مشاهده میشود اختلاف مقایسه شده در صبح منفی و بعد از ظهر مثبت است

که اندکی انتطار میرفت که چون دیوار های رو به غرب در صبح گرم شدن و انهایی که رو به غرب بودند بعد از ظهر گرمتر شدند

تاثیر دیوار سبز میتواند دیده شود در تفاوت بن ۲منحنی در حقیقت .شکل ۳ دلالت میکند که دیوار سبز مجدد تازه میکند هوا را در داخل خیابان از طریق خنک کردن هوا نزدیک نماها که این دلیلی است که چرا تفاوت بینT3,T4 پایین تر از تفاوت T1,T2در طول  روز است

نتیجه

این کار ازمایشگاهی اجرا شده در این کاغذ ما را قادر میسازد که اندازه گیری کنیم اثر دمایی دیوار های  گیاهی را .این کار ازمایشگاهی انجام شده روی مدل های کوچک ساختمانی وخیابان های دره مانند ونتایج تاکید میکنند بر اثر بسیر مثبت از دیوار سبز در تابستان جایی که افزایش گرما به طور قوی کاهش پیدا کرده .

مجموعه الو باغبون تمامی فعالیت های مرتبط از چمن زنی گرفته تا محوطه سازی  ، حاشیه زنی ، سمپاشی درختان و نصب سیستم آبیاری قطره ای را پوشش می دهد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی