با گیاه سپر فارسی آشنا شوید!

با گیاه سپر فارسی آشنا شوید!

با گیاه سپر فارسی آشنا شوید!

نگهداری و پرورش گیاهان آپارتمانی در منزل و گلخانه باعث طراوت و شادابی فضای خانه ما می گردد که گیاه سپر فارسی هم یکی از این گیاهان است.

گیاه سپر فارسی دارای برگ‌هایی با ظاهر یک سپر جنگی آماده برای مبارزه است! این برگ‌ها همچنین گوشتی و دارای رنگ بنفش و نقره‌ای متالیک هستند. اگرچه نام این گیاه فارسی است ولی بومی کشور میانمار و برمه است و ایرانی نیست. این گیاه به شکل یک بوته همیشه سبز در مناطق گرمسیری زندگی می‌کند. در مناطقی با دمای خنک‌تر، به سکل یک گیاه سالیانه رشد خواهد داشت و به عنوان گیاهی آپارتمانی محبوب‌تر است. به این دلیل که در زمستان گلدهی خواهد کرد. هنگام نگهداری گیاه سپر فارسی بعنوان گیاهی سالیانه، زمان لازم را برای غنچه دادن و گلدهی نخواهد داشت. ولی به دلیل برگ‌های بسیار زیبای آن نمی‌توان از مراقبت از این گیاه غافل شد. سپر فارسی خاکی مرطوب و مکانی نیمه سایه در تابستان را می‌پسندد که در ادامه با شرایط نگهداری صحیح از آن آشنا خواهیم شد.

نور و دمای مناسب نگهداری گیاه سپر فارسی

این گیاه می‌توان در شرایط محیطی با نور کامل تا نیمه سایه زندگی کند. ولی اگر به تامین نور مناسب برای نگهداری گیاه سپر فارسی خود شک دارید، مکانی نیمه سایه با نور غیرمستقیم را برای آن فراهم کنید. برای اینکه در محیط طبیعی زندگی گیاه زیر سایه برگ‌های درختان زندگی می‌کند. علاقه‌مندانی که در مناطقی گرم و خشک زندگی می‌کنند، باید در مراقبت از گیاه خود در مکان خارج از خانه خود دقت داشته باشند. و مکانی به دور از نور مستقیم خورشید را انتخاب نمایند. اگر نور بیش از حد به سپر فارسی بتابد، براقی و رنگ بنفش خود را از دست خواهد داد. و باید به مکانی با نور کم‌تر منتقل شود.

به عنوان گیاهی آپارتمانی می‌توانید از نور مصنوعی نیز استفاده کنید. و یا گیاه خود را در نزدیکی پنجره‌ای که نور خورشید از آن به گیاه شما بتابد قرار دهید. حتماً باید گیاه خود را نیز هر چند مدت یکبار بچرخانید. تا به تمام قسمت‌های آن نور برسد. و از رشد علفی گیاه جلوگیری شود.

همانطور که گفته شد این گیاه به محیطی گرم عادت دارد. برای نگهداری گیاه سپر فارسی در خانه دمای معمول اتاق مناسب است. اگر در محیط خانه خود احساس رضایت از دمای محیط را دارید، گیاه شما نیز شاداب است. بهترین دما برای سپر فارسی، دمایی بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد است. دمای مناسب به حفظ رنگ‌های برگ‌ها نیز کمک خواهد کرد. برای تامین دمای مناسب این گیاه، هرگز آن را در نزدیکی وسایل گرمایشی قرار ندهید. از آنجایی که سپر فارسی گیاهی رطوبت دوست است، باعث خشکی خاک و محیط خواهد شد. و گیاه شما از بین خواهد رفت.

آبیاری و تغذیه سپر فارسی

هرچه میزان آب دریافتی این گیاه کم‌تر باشد به محیطی با سایه بیشتر نیاز خواهد داشت. آب سرد باعث بوجود آمدن نقاطی روی برگ‌ها خواهد شد. این گیاه سلطنتی بنفش، علاقه‌مند به رطوبت نسبی خاک است. برای نگهداری گیاه سپر فارسی باید هنگامی که دو تا سه سانتی‌متر از سطح خاک خشک شد، آبیاری را انجام داد. زمان‌بندی مشخصی نمی‌توان برای آبیاری گیاه پیدا کرد. زمان آبیاری به عوامل گوناگون محیطی بستگی دارد و در هر مکانی متفاوت است. هنگام مراقبت از گیاه در خانه باید با دقت و منظم رطوبت خاک گیاه را بررسی نمود. مخصوصاً در تابستان. همانطور که گفته شد، علاقه این گیاه به رطوبت است و نیاز به محیطی با رطوبت زیاد خواهد داشت. البته آبیاری بیش از حد و خیس ماندن خاک گیاه باعث پوسیدگی خواهد شد. پس دقت کنید، تا تفاوت رطوبت و خیس ماندن خاک را به خوبی درک کنید.

برای بیشتر زمان سال، کوددهی و تقویت باید هر دو هفته یکبار انجام شود. باید از کود NPK به میزان نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌بندی استفاده کرد. برای نگهداری گیاه سپر فارسی نیاز به نیتروژن است. نیتروژن باعث پیدایش ریشه‌های جدید و سالم در گیاه خواهد شد. و به رنگ زیبای برگ‌های آن کمک خواهد کرد. هنگامی که به فصل پاییز و زمستان نزدیک می‌شوید، کوددهی را به یکبار در ماه کاهش دهید. و در زمستان هرگز تغذیه را انجام ندهید. هنگامی که دوباره به فصل بهار وارد می‌شوید، کوددهی را دوباره آغاز نمایید.

 

رطوبت مورد نیاز گیاه

برای بالا بردن رطوبت محیط نگهداری گیاه سپر فارسی می‌توان از یک زیرگلدانی که داخل آن را سنگ‌ریزه و آب ریخته‌اید استفاده کنید. آب نباید با کف گلدان در ارتباط باشد. یا سوراخ‌های کف گلدان را بپوشاند. تبخیر آب از سطح زیرگلدانی می‌تواند رطوبت مورد نیاز گیاه شما را تامین نماید. البته از دستگاه‌های بخور سرد و رطوبت‌ساز هم می‌توانید برای تامین رطوبت استفاده کنید.

خاک مناسب نگهداری سپر فارسی

از آنجایی که سپر فارسی یک گیاه استوایی محسوب می‌شود، به طور طبیعی به خاکی غنی، که بتواند رطوبت را به خوبی در خود نگه دارد نیاز دارد. برای نگهداری گیاه سپر فارسی باید خاکی انتخاب کنید که غنی و دارای زه‌کش مناسب باشد. می‌توانید از مخلوط کمپوست، ورمی‌کولیت و پیت‌ماس استفاده کنید. سطح PH خاک گیاه باید بین ۵.۵ تا ۷.۵ باشد. این گیاه همچنین برای نگهداری در گلدان مناسب است.

بیشتر مردم آن را در چنین شرایطی مراقبت می‌کنند. در هر صورت هنگام نگهداری در گلدان و محیط خانه، باید گلدانی مناسب و نه خیلی بزرگ را انتخاب کنید. بهتر است با توجه به رشد گیاه خود به صورت سالانه گلدان آن تعویض شود تا گیاه شما بالغ شود. و بعد از آن می‌توان تعویض خاک و  گلدان را به هر دوسال یکبار تغییر داد.

تکثیر گیاه سپر فارسی

از دو روش کاشت بذر یا قلمه می‌توان سپر فارسی را تکثیر کرد. برای جوانه‌زدن برگ‌ها دما باید بین ۱۲ تا ۱۸ درجه سانتی‌گراد باشد. همچنین از طریق گرفتن قلمه ساقه می‌توان کار تکثیر را انجام داد. این کار باید در فصل بهار و تابستان انجام شود. حداقل طول قلمه انتخابی شما باید بین ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر باشد. برگ‌های پایین ساقه را جدا کنید. در آب و در خاک می‌توانید قلمه را ریشه‌دار کنید. بعد از بریدن قلمه مناسبی از گیاه می‌توان آن را در گلدانی با خاک مناسب قرار داد و گرمای محیط را حفظ کرد تا ریشه‌ها بوجود آیند. خاک البته باید مرطوب نگه داشته شود. گلدان گیاه خود را نیز در مکانی نیمه سایه قرار دهید که به آن نور غیرمستقیم برسد. دو تا پنج هفته به طول می‌انجامد تا گیاه ریشه‌دار شود. بعد از مشاهده اولین نشانه‌های رشد، می‌توانید نگهداری گیاه سپر فارسی خود را به شکل معمول قبل انجام دهید.

بیماری‌ها و آفات گیاه سپر فارسی

تقریباً می‌توان گفت در نگهداری گیاه سپر فارسی با بیماری خاصی مواجه نخواهید شد. البته تا جایی که بتوانید رطوبت و دمای گرم محیط گیاه خود را حفض کنید. برخی آفات هستند که ممکن است به گیاه شما هجوم آورند. کپک پودری و سایر مشکلات قارچی برگ‌ها. باید گیاه خود را بررسی کنید تا بتوانید آن را سالم و شاداب نگه دارید. آفاتی مانند کنه قرمز یکی از موارد معمول در ایت گیاه است. این آفت شیره گیاه را می‌مکد و باعث از بین رفتن آن خواهد شد. وجود آن باعث ایجاد نقاطی زرد رنگ روی برگ‌ها می‌شود.

 

می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، حاشیه زنی، گل کاری، فرم دهی، کوددهی و تقویت، گلکاری باغچه و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی