انواع بیماری های کاکتوس

انواع بیماری های کاکتوس

انواع بیماری های کاکتوس

رای تبدیل محیط خانه‌تان به یک محیط سرزنده و شاداب می‌توانید خرید گیاه زینتی را در اولویت قرار دهید.

کاکتوس‌ها گیاهان اعجاب برانگیز و مقاومی هستند. ولی با اینکه مقاوم هستند، برخی اشتباهات رایج در نگهداری از آن‌ها گیاه ما را دچار مشکل و بیمار می‌کند. امروز می‌خواهیم درباره بیماری های کاکتوس و راه‌های درمان آن صحبت کنیم. مراقبت از سلامت کاکتوس برای عمر طولانی داشتن کاکتوس‌ها بسیار حیاتی است.

بیشتر امراض کاکتوس‌ها به دلیل باکتری، ویروس، قارچ و سایر میکرواورگانیزم‌ها پدید می‌آید. این خیلی مشکل است که کاکتوس آفت‌زده و مریض خود را درمان کنیم. بهترین راه زیر نظر داشتن رشد کاکتوس به صورت مرتب می‌باشد.

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. در اینجا به برخی بیماری‌های مشترک و آفات اشاره می‌کنیم.

نکات عمومی برای پیشگیری و درمان کاکتوس از امراض و آفات

هر دو سه ماه یکبار ریشه‌های کاکتوس خود را بررسی نمایید. بسیاری تغییرات چند ماه زمان می‌برند تا نمایان شوند. و کاکتوس شما ممکن است در حال حاضر هم بدون نشان دادن علائمی از بیماری رنج ببرد.  شما می‌توانید با بررسی ریشه‌ها بسیاری از مشکلات را متوجه شوید.

اگر برای هرگونه آفت و مریضی گیاه خود از الکل استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل نمایید که سه تا پنج روز بعد از استفاده گیاه شما زیر نور مستقیم خورشید قرار نگیرد. الکل و نور خورشید می‌توانند بدنه گیاه شما را بسوزانند.

پس می‌توانید با محافظت از گیاه خود از سوختگی آن جلوگیری نمایید.

هنگام درمان گیاه خود خود در مقابل بیماری های کاکتوس و آفات مطمئن شوید که گلدان کاکتوس و خاک آن ضدعفونی شود. درغیر این صورت گیاه شما دوباره مبتلا خواهد شد.

کاکتوس‌های خریداری شده و بیمار خود را از کاکتوس‌های دیگر خود دور کنید و آن‌را قرنطینه نمایید. ممکن است گیاهی که تازه خریداری کرده‌اید آلوده و باعث بیماری باشد.

هرگز گیاه خود را بیش از حد آبیاری نکنید. چون باعث خیلی از بیماری های کاکتوس است.

بیماری‌ های کاکتوس

پوسیدگی ریشه کاکتوس – خشک و مرطوب بودن ریشه بدلیل وجود باکتری یا قارچ‌ها

ممکن است کاکتوس شما بدلایل مختلف دچار پوسیدگی شود. اصلی‌ترین دلیل آن وجود باکتری و قارچ‌ها هستند ولی ویروس‌ها هم می‌توانند دلیل آن باشند.

پوسیدگی ریشه یک بیماری معمول در نزد علاقه‌مندان تازه کار کاکتوس است.

ابتدا، اگر شما در جایی زندگی می‌کنید که زمستان سردی دارد، شما باید در محیط خنک زمان استراحت و دوره رکود کاکتوس را فراهم نمایید.

شما باید بسیار کمتر در زمستان گیاه خود را آبیاری کنید. اگر این کار را انجام دهید گیاه شما دچار پوسیدگی می‌شود.

مشکل دیگری که باعث پوسیدگی می‌شود، کمبود آب گیاه شما در بهار و تابستان است. بله اینکار باعث خشکی ریشه گیاه می‌شود و گیاه شما نمی‌تواند در فصل رشد خود رشد کند. اینکار باعث ضعیف شدن ریشه‌های کاکتوس شما و زنده نماندن آن در فصل زمستان می‌شود و می‌پوسد.

استفاده از خاک نامناسب کاکتوس

کاکتوس شما به خاک با زه‌کشی مناسب احتیاج دارد و سوراخ‌های کف گلدان حیاتی است. هرگز گیاه خود را با کودهای دامی و سایر کودهای ارگانیک تغذیه نکنید.

اگر خاک کاکتوس شما برای مدت زیادی مرطوب بماند باعث بروز بیماری های کاکتوس و پوسیدگی می‌شود. هوای ایستا و بدون جریان، رطوبت بالا و دمای کم می‌تواند جذب آب توسط ریشه‌ها را کند‌تر کند.

تعویض گلدان کاکتوس

هنگامی که گلدان کاکتوس خود را تعویض می‌کنید، از آسیب رساندن به ریشه‌ها و ساقه گیاه خودداری کنید. هرگونه بریدگی روی بدنه و ریشه گیاه می‌تواند منجر به پوسیدگی شود.

به این نکته توجه داشته باشید که از آبیاری کاکتوسی که گلدان آن تازه تعویض شده است از حداقل یک هفته قبل تا یک هفته بعد از آن خودداری کنید.

اگر به صورت تصادفی کاکتوس خود یا ریشه آن‌را زخمی کردید، از زغال اکتیو روی آن زخم استفاده کنید.

بعد از شستن ریشه‌های گیاه هنگام تعویض خاک و گلدان از خشک شدن آب از گیاه اطمینان حاصل نمایید. و آن‌را برای این‌کار به صورت عمودی روی گلدان خالی قرار دهید.

چگونه متوجه بیماری پوسیدگی کاکتوس خود شویم؟

پوسیدگی ریشه یک فرآیند کند است در صورتی که پوسیدگی خشک باشد. و می‌تواند بسیار سریعتر باشد اگر پوسیدگی نرم باشد. اگر دقت کرده باشید کاکتوس شما در فصول رشد، رشد نمی‌کند و به سرعت به آبیاری جواب نمی‌دهد.

این مشکل ممکن است از ریشه‌های گیاه باشد و باعث بروز بیماری های کاکتوس شود.

شما همچنین باید نسبت به خشک شدن ساقه گیاه خود نیز هوشیار باشید. بیشتر پروسه پوسیدگی از ریشه‌ها شروع می‌شوند و به قسمت‌های دیگر گیاه سرایت می‌کنند.

بررسی مستم رریشه‌های گیاه می‌تواند به شما در متوجه شدن سریع موضوع کمک کند. خیس یا نرم بودن پوسیدگی  (وجود نقاط سفید یا سیاه روی ساقه یا ریشه) فرآیند سریع‌تری نسبت به پوسیدگی خشک دارد.

پوسیدگی نرم

پوسیدگی نرم همراه با خیس بودن ریشه و حتی ساقه و چروکیدگی ساقه و نقاط سیاه یا قهوه‌ای ساقه نمایان می‌شود. انواع پوسیدگی خشک بیشتر با نمایان شدن نقاط قهوه‌ای رنگ روی ساقه گیاه است.

با پدید آمدن پوسیدگی خشک، ساقه گیاه شما از داخل خشک می‌شود و معمولاً متوجه شدن سریع آن سخت‌تر است.

برخی بیماری‌های قارچی و باکتری‌ها نیز عواملی هستند که باعث پوسیدگی کاکتوس می‌شوند. برای مثال بیماری قارچی Phytophtora cactorum باعث پوسیدگی ریشه و ساقه گیاه می‌شود.

فرآیند پوسیدگی سریع است پس شما باید سریعاً اقدام نمایید. علائم خیس و لزج شدن و سیاه شدن ریشه‌ها باعث مرگ گیاه می‌شوند. اگر شما هرگونه بریدگی روی سطح آن را بدون درمان رها کنید. کاکتوس شما دچار بیماری پوسیدگی خواهد شد.

پوسیدگی کاکتوس به دلیل بیماری قارچی

Diplodia، phyllosticta concava و سایر بیماری‌های قارچی باعث بروز نقاط سیاه روی کاکتوس و پوسیدگی خشک می‌شوند. شما می‌توانید نقاط برجسته قهوه‌ای سوخته مانندی را مشاهده کنید. شما باید سریع عمل کرده و قسمت‌های آلوده را از گیاه جدا کنید.

در غیر اینصورت شما شاهد بزرگ شدن نقاط سیاه یا قهوه‌ای خواهید شد. اگر نمی‌توانید قسمت‌های آلوده را جدا کنید بهترین راه قرنطینه کردن و رها کردن گیاه به طور کامل می‌باشد. شما همچنین می‌توانید از قارچ‌کش‌ها استفاده کنید ولی معمولاً برای درمان کامل گیاه خوب نیستند.

نوع پوسیدگی نرم گیاه بدلیل باکتری

نوع خیس یا نرم معمولاً توسط باکتری‌های خانواده Erwinia پدید می‌آید. پوسیدگی خیس معمولاً بدلیل بریدگی‌ها یا صدمه به کاکتوس که راهی برای ورود باکتری به گیاه است بوجود می‌آید.

نشانه اصلی این بیماری نرم شدن ساقه گیاه است که معمولاً به رنگ تیره و نقاط سیاه می‌باشد. شما باید قسمت‌های آلوده گیاه خود را برای درمان کاکتوس جدا کنید.

زرد شدن رنگ کاکتوس

یکی از بیماری های کاکتوس زرد شدن آن است. شما ممکن است مشاهده نمایید که کاکتوس شما زرد شده است و چند دلیل باعث این می‌شوند. اول، زرد شدن کاکتوس ممکن است بدلیل کمبود مواد غذایی باشد. اگر این بیماری کاکتوس را مشاهده کردید که معمولاً در قسمت‌های بالای گیاه ظاهر می‌شود، از کمی کود مخصوص گیاه به آن بدهید.

مورد دیگر که باعث زرد شدن گیاه می‌شود ممکن است ویروس یا باکتری باشد. و معمولاً زردی کاکتوس (یرقان) نامیده می‌شود. این راه درمانی ندارد. که ریشه را آلوده کرده و باعث مرگ گیاه می‌شود. اگر کود به شما کمکی نکرد، احتمالاً بیماری کاکتوس شما زردی است.

کاکتوسی که این بیماری را بگیرد ممکن است طی چند ماه یا سال از بین برود.

چگونه از پوسیدگی کاکتوس پیشگیری و چگونه درمان کنیم؟

 همانطور که گفته شد یکی از بیماری های کاکتوس پوسیدگی است. برای پیشگیری از پوسیدگی کاکتوس مطمئن شوید که نکات ذکر شده بالا مثل آبیاری و نگهداری گیاه در زمستان را رعایت کرده‌اید.

گیاه خود را یکبار در روز در عصر در طول فصول رشد غبار‌پاشی نمایید. هرگونه گرد و خاک، کپک و سایر مواردی که از تنفس گیاه شما جلوگیری می‌کنند را از روی گیاه خود پاک کنید.

با بررسی ریشه‌های گیاه خود یکبار در هر ماه از عدم پوسیدگی اطمینان حاصل نمایید. اگر مواردی از پوسیدگی مشاهده کردید می‌توانید تا گسترده نشدن آن اقدام به درمان گیاه نمایید.

اگر متوجه سیاه و نازک شدن ریشه‌ها یا هرگونه پوسیدگی شدید، قسمت‌های آلوده را از گیاه جدا کنید.

برای اینکار نیاز به این دارید که قیچی یا وسیله‌ای که با آن این کار را انجام می‌دهید را حتماً ضدعفونی نمایید (با الکل سفید یا آتش). این کار را تا جدا شدن کلیه قسمت‌های آلوده انجام دهید.

هنگام برش، از اینکه نقطه سیاه یا قهوه‌ای روی ساقه باقی نمانده اطمینان حاصل کنید. این کار را تا رسیدن به قسمت سبز گیاه ادامه دهید. بعد از آن کاکتوس خود را با آب ولرم شستشو دهید و آن‌را حمام کنید!

چوبی مانند شدن در مقابل آفتاب سوختگی کاکتوس

چوب شدن کاکتوس شبیه به آفتاب سوختگی است و یکی دیگر از بیماری های کاکتوس است. در حالیکه چوبی شدن بک فرآیند طبیعی برای کاکتوس‌های کهنسال است، آفتاب سوختگی موردی مضر برای گیاه می‌باشد.

چوبی شدن فرآیند قهوه‌ای شدن بافت قسمت‌های پایه گیاه است و در این مورد نگران نباشید.

عوامل دیگر بیماری های کاکتوس

اگر این مورد در بالای گیاه بوجود آید، مشکل جای دیگری است و ممکن است بدلیل وجود کرم باشد. فرآیند چوبی شدن ممکن است حاصل شرایط نگهداری نادرست هم باشد.

آفتاب سوختگی بدلیل تابش مستقیم آفتاب شدید به گیاه بلافاصله بعد از دوره استراحت گیاه است که بدون محافظت از گیاه انجام می‌شود.

این‌کار وقتی هم اتفاق می‌افتد که شما از الکل یا سموم دیگر برای گیاه استفاده می‌کنید و آنرا در زیر آفتاب قرار می‌دهید. نور خیلی زیاد خورشید باعث سوختن نسوج گیاه می‌شود.

باعث عدم تنفس گیاه و رشد قسمت‌های قهوه‌ای شده گیاه می‌شود.

لطفاً به این نکته توجه کنید که اگر کاکتوس شما به رنگ قرمز یا بنفش در آمد، این اگر در زیر نور اتفاق افتاده باشد طبیعی است. با قرار گرفتن گیاه در جای خنک هم این ممکن است اتفاق بیفتد.

آبیاری بیش از حد و کمبود آبیاری کاکتوس

بیشترین مشکلات در بروز بیماری‌ های کاکتوس به دلیل آبیاری غلط است. هم آبیاری بیش از حد و هم کمبود آبیاری کاکتوس از مشکلات بزرگ هستند و می‌توانند منجر به مرگ گیاه شوند. خیلی از علاقه‌مندان تازه‌کار این اشتباه را مرتکب می‌شوند و در نهایت گیاه خود را از بین می‌برند.

آبیاری بیش از حد

همه کاکتوس‌ها ساکولنت هستند و آب را درون سلول‌های خود ذخیره می‌کنند. اگر شما به کاکتوس خود زیاد آب بدهید (به خصوص در فصول سرد)، شروع به پوسیدگی می‌کند.

برای درمان آبیاری بیش از حد، شما باید کاکتوس خود را از گلدان خارج کنید و اجازه دهید خاک آن خشک شود و دوباره آن‌را بکارید. اجازه دهید ریشه‌های گیاه حمام گرم انجام دهند و بگذاری ۳ تا ۴ روز قبل از کاشت مجدد خشک شوند.

اگر پوسیدگی شروع شده بود، قسمت‌های آلوده را جدا کنید و از خاک تازه برای گیاه استفاده نمایید.

برخی کاکتوس‌ها در اثر ازدیاد آبیاری از هم پاشیده می‌شوند و ترک می‌خورند. پس باید اجازه دهید زخم گیاه التیام یابد.

کمبود آبیاری

یک تصور غلط وجود دارد که می‌گویند کاکتوس به آب نیاز ندارد. اگر به کاکتوس خود آب ندهید، به خصوص در طول فصول رشد، چروک می‌شود و برای زنده ماندن وارد مرحله رکود و استراحت می‌گردد. در این مواقع از گیاه خود توقع رشد یا گلدهی نداشته باشید.

از اینکه در طول سال کاکتوس خود را درست آبیاری می‌کنید مطمئن شوید. در غیر این‌صورت بیماری های کاکتوس بروز پیدا می‌کنند.

می‌توانید از نوشته آبیاری کاکتوس در این مورد اطلاعات کسب کنید. همانطور که گفته شد یکی دیگر از بیماری‌های کاکتوس به علت آبیاری کم و غلط گیاه است.

بسیاری از کاکتوس‌هایی که با آبیاری کم مواجه می‌شوند ریشه‌های خود را از دست می‌دهند. پس شما نیاز به آبیاری آن‌ها دارید و بتدریج میزان آن‌را اضافه کنید. از اینکه کاکتوس شما بین دو آبیاری خشک شده است اطمینان حاصل نمایید.

چگونه آفتاب سوختگی کاکتوس را درمان کنیم

در حالیکه چوبی شدن قسمت‌های پایین گیاه طبیعی است، شما نیاز به درمان آفتاب سوختگی کاکتوس خود دارید. آفتاب‌سوختگی یکی دیگر از بیماری های کاکتوس است.

اگر مشاهده کردید کاکتوس شما بیمار و قهوه‌ای رنگ شده است، به سرعت آن‌را به سایه منتقل نمایید. با اسپری آب روی آن غبارپاشی کنید و روی گیاه را با یک نایلون یا پارچه کوچک بپوشانید. برای چند روز گیاه را در همان حالت رها کنید و سپس روکش را بردارید.

در مقابل آفتاب مستقیم و شدید خورشید از گیاه محافظت کنید و گیاه را برای تابستان آماده نمایید.

با سوختگی‌های ملایم گیاه شما به رشد خود ادامه می‌دهد.

لکه‌های قهوه‌ای روی گیاه باقی می‌مانند و التیام پیدا می‌کنند. ولی در مقابل سوختگی شدید، رشد کاکتوس متوقف شده و گیاه را در معرض نابودی قرار می‌دهد.

از اینکه بتدریج گیاه خود را بخصوص بعد از دوره استراحت در مقابل آفتاب قرار می‌دهید اطمینان حاصل نمایید.

صدمات سرما‌زدگی یا سرمای حاصل از باد و دمای پایین

چند دلیل برای احتمال بیماری های کاکتوس بر اثر هوای سرد و آب وجود دارد.

قرار دادن کاکتوس در برابر پنجره سرد

وجود کولر و دستگاه های اسپیلت با باد سرد

آبیاری کاکتوس با آب سرد. (لطفاً توجه داشته باشید که گیاه خود را حتماً با آب ولرم آبیاری کنید)

کاکتوس شما در مقابل مواجهه با هوای سرد و آبیاری با آب سرد ممکن است بیمار شود. که باعث پوسیدگی گیاه می‌گردد.

درهر حال شما می‌توانید صدمات ناشی از سرمازدگی را مشاهده نمایید. گیاه پوسیده و رنگ آن قهوه‌ای تیره مایل به سیاه بعد از چند روز از سرما زدگی می‌شود.

پوسیدگی در هنگام هوای سرد یا آب نشانه بیماری‌های کاکتوس است.

همه کاکتوس‌ها نمی‌توانند درمقابل هوای سرد زنده بمانند و برخی هم فقط برای مدت کوتاهی زنده می‌مانند.

راه حلی برای درمان این گونه بیماری و قسمت صدمه دیده گیاه نیست. شما باید شرایط را به سرعت برای گیاه تغییر داده و منتظر واکنش کاکتوس خود بمانید.

کنه قرمز و کاکتوس

کاکتوس شما ممکن است دچار کنه شود. کنه قرمز یکی از موجوداتی است که می‌تواند به گیاه شما حمله و با مکش شیره گیاه آن‌را نابود کند. کنه قرمز بسیار کوچک است. آنها می‌توانند در تمام سال در خاک زندگی و تولید مثل کنند.

شما ممکن است آن‌ها را مشاهده نکنید ولی آن‌ها در حال ساخت بافت اطراف گیاه شما باشند.

کاکتوس شما بتدریج شروع به خشک شدن می‌کند و قهوه‌ای می‌شود. به این دلیل که آن‌ها شیره گیاه شما را از ساقه آن مکیده‌اند.

نقطه‌های تحت تاثیر دارای رنگ قهوه‌ای زنگ زده هستند.

عنکبوت یا کنه قرمز حمله به قسمت‌های تازه گیاه را دوست دارد که در بالای گیاه هستند.

حمله آن‌ها باعث چوبی مانند شدن کاکتوس می‌شود. پس برای تشخیص و بررسی آن‌ها از یک ذره بین استفاده کنید.

کاکتوس نیاز دارد از هجوم این موجودات خلاص شود و بعد از آن که با این موجود مقابله کنید قسمت‌های تازه در بالای گیاه رشد و قسمت‌های قهوه‌ای پایین گیاه می‌مانند.

بالغ عنکبوت یا کنه قرمز می‌تواند به رنگ زرد-سبز باشد ولی معمولاً قرمز هستند.

چگونگی درمان کاکتوس در مقابل کنه قرمز

این موجود در محیط‌های خشک با گردش هوای ایستا و دمای زیاد به سرعت تولید مثل می‌کند.

آن‌ها از رطوبت بالا و هوای تازه فراری هستند. پس از اینکه اتاق نگهداری کاکتوس شما دارای هوای تازه و در گردش است اطمینان حاصل نمایید.

از آنجایی که سرعت تکثیر این موجود بالا است، نیاز دارید که گیاه خود را قرنطینه کنید. کلیه گیاهان دیگر خود را با استفاده از ذره بین بررسی کنید و گیاهان آلوده را به جای دیگری منتقل نمایید.

استفاده از سموم

همانطور که گفته شد یکی از عوامل بیماری‌ های کاکتوس عنکبوت قرمز است. بعد از یافتن این علت به درمان کاکتوس خود بپردازید. طول زمان درمان به فصل و وسعت آلودگی گیاه بستگی دارد.

شما نیاز دارید برای اینکار از سموم یا کنه کش برای نابودی این موجود استفاده کنید.

از آنجایی که این موجود حشره محسوب نمی‌شود بیشتر حشره‌کش‌ها آن‌ها را از بین نمی‌برند. پس آن سمی را انتخاب کنید که مخصوص کنه قرمز است. هنگامی که درمان کاکتوس خود را شروع می‌کنید، گیاه خود را از نور مستقیم خورشید محافظت نمایید تا از سوختگی آن جلوگیری کنید.

در تابستان که هوا گرم تر است درمان مدت بیشتری زمان می‌برد.

شپشک آردآلود روی کاکتوس

یکی دیگر از بیماری های کاکتوس توسط حشره‌ای به نام شپشک آردآلود تولید می‌شود.

شپشک آردآلود یکی از حشرات معمول است که به قسمت‌های مختلف گیاه حمله می‌کند. ریشه‌ها، ساقه، تیغ‌ها و غیره از این حشره در امان نیستند.

آن‌ها به سرعت تولید مثل می‌کنند و شیره گیاه را می‌مکند. اگر با آنها مبارزه نشوند می‌توانند باعث مرگ کاکتوس شوند.

این حشره نقاطی پس مانده سفید رنگ از خود روی گیاه مانند کرک به جا میگذارد. به محض اینکه اثرات کرکی مانند روی گیاه مشاهده کردید، درمان را به سرعت شروع کنید. درغیر این صورت گیاه شما بیمار و ازبین می‌رود.

درمان کاکتوس در مقابل شپشک آرد آلود

شپشک آرد‌آلود همانطور که گفته شد به سرعت تولید مثل می‌کند، پس به محض دیدن آن‌ها وارد عمل شوید.

شما باید گیاه خود را قرنطینه کنید و با سموم به بدنه گیاه اسپری نمایید تا گیاه شما از شر آن‌ها خلاص شود. می‌توانید با استفاده از نوک چوب کبریت نیز بدون آسیب رساندن به ساقه گیاه آن‌ها را از روی گیاه بعد از سم پاشی جدا کنید.

قسمت‌های کرکی به جای مانده روی گیاه در مقابل سم پاشی از بین نمی‌رود و شما باید شروع به مقابله با آن‌ها با استفاده از اسپری آب روی کاکتوس کنید.

شدت آب اسپری شده باید زیاد باشد و آلودگی را از روی گیاه پاک کند. دقت کنید آب استفاده شده سرد نباشد.

راه دیگر مبارزه با شپشک آردآلود

همچنین می‌توانید یک گوش پاک کن را آغشته به الکل سفید نمایید و از آن برای پاک کردن کرک‌ها استفاده کنید. الکل به سرعت می‌تواند آن‌ها را نابود کند. بعد از اسپری کردن آب و پاک کردن کرک‌ها دوباره گیاه خود را در روز بعد با اسپری سموم آفت‌کشی نمایید.

اگر گیاه شما ضعیف و رشد آن متوقف شده است، شما باید ریشه‌های آن را چک کنید. برخی از شپشک‌های آردآلود در خاک مخفی شده و به ریشه‌ها آسیب می‌رساند. شما می‌توانید همان اثرات سفید را روی ریشه‌ها مشاهده نمایید.

در این موارد شما باید ریشه‌ها را با آب ولرم شستشو کنید (بتدریج آب را گرمتر کنید) سپس گیاه خود را در محلول سم فرو برده و بعد از یک دقیقه آن‌را خارج و در گلدان جدید بکارید.

قبل از کاشت گیاه در گلدان جدید از خشک بودن ریشه‌ها مطمئن باشید. اگر ریشه‌ها آلوده بوده باشند، سعی کنید گیاه خود را برای چند ساعت در آب ولرم-داغ قرار داده و بعد از خشک کردن گیاه را بکارید. از اینکه شرایط تعویض خاک و گلدان کاکتوس را رعایت کرده‌اید اطمینان حاصل کنید.

از آنجایی که این حشره معمول است، می‌توانید از سم پاشی سیستماتیک گیاه استفاده کنید و این‌کار را قبل از شروع فصل رشد گیاه انجام دهید.

شته روی کاکتوس

یکی دیگر از عوامل بیماری های کاکتوس شته‌ها هستند. آن‌ها موجوداتی ریز و سبز رنگ هستند ولی برخی از آنها زرد یا طوسی هم هستند.

این موجودات ریز معمولاً به طور گروهی دیده می‌شوند و شیره گیاه شما را از ساقه کاکتوس مکیده و گل‌ها را از بین می‌برند. آن‌ها معمولاً با مورچه‌ها هم دیده می‌شوند.

راه مقابله با شته

می‌توان بدون استفاده از مواد شیمیایی این موجود را از پای درآورد. یکی از راه‌های درمان قرنطینه گیاه آلوده می‌باشد.

با استفاده از اسپری با فشار آب و سعی در از بین بردن این حشره می‌توان آنها را از بین برد.

اگر اسپری کاکتوس با آب کمک نکرد، می‌توانید از یک محلول استفاده کنید و گیاه خود را تمیز کنید.

درست کردن محلول مقابله با شته

برای ساخت محلول، کمی صابون را با آب مخلوط کرده و روی کاکتوس خود اسپری کنید.

اگر هیچ کدام از این راه ها به شما کمک نکرد، از سموم شته‌کش استفاده کنید.

می‌توانید از الکل هم برای از بین بردن آن‌ها استفاده نمایید.

حشره پولک روی کاکتوس

یکی دیگر از عوامل بیماری‌های کاکتوس پولک‌ها هستند. آن‌ها می‌توانند به انواع مختلف کاکتوس‌ها حمله‌ور شوند. حشرات پولکی کاکتوس را آلوده و شیره گیاه را می‌مکند.

آن‌ها معمولاً در پوسته‌های سفید رنگ هستند و به صورت دسته جمعی حرکت می‌کنند. مانند شته‌ها.

حشرات پولکی خیلی سریع تکثیر می‌شوند و معمولاً نقطه خاصی از کاکتوس را می‌پوشانند. این حشرات به آرامی حرکت می‌کنند و به نظر بدون حرکت می‌رسند.

رنگ آن‌ها قهوه‌ای مانند است (ماده‌ها سفید هستند). می‌توانند زرد هم باشند و انواع گوناگونی دارند.

قسمت‌های آلوده شده گیاه را خشک می‌کنند و نقاط سفید یا زردی را به جای می‌گذارند. کل گیاه حالت کرکی شکل سفید پیدا می‌کند ولی اگر از نزدیک نگاه کنید به قهوه‌ای تمایل دارند که داخل کرک‌های سفید هستند.

برخی اوقات می‌توان پوسیدگی را با آن‌ها اشتباه گرفت. برای بررسی این موضوع، با یک انبرک نقطه آلوده را حفر کنید و آثار قهوه‌ای مانند اگر داشت همین پولک‌ها هستند.

اگر دیدید که پس ماند آن خیس است پوسته گیاه را دست نخورده بگذارید، آن‌ها پولک هستند. اگر در زیر این پوسته آلودگی بود و نتوانستید آن‌را پاک کنید، آن انگل یا باکتری است.

راه‌های درمان حشره پولک

پولک‌ها به سرعت تولید مثل می‌کنند و شیره گیاه را می‌مکند و اثر آن باقی می‌ماند.

به همین دلیل سرعت عمل مهم است. گیاه خود را به سرعت قرنطینه کنید.

ابتدا درمان را با اسپری پرفشار آب شروع کنید.

می‌توانید سعی خود را در از بین بردن آن‌ها با استفاده از موچین یا گوش پاک کن آغشته به الکل انجام دهید.

باز هم توجه داشته باشید اگر از الکل استفاده می‌کنید از قرار دادن گیاه خود در آفتاب مستقیم دو تا سه روز خودداری کنید.

پولک‌ها سعی می‌کنند دوباره به گیاه حمله کنند، درمان را تا از بین بردن تمام آن‌ها ادامه دهید.

همچنین در ابتدای فصل رشد، می‌توانید با سمپاشی سیستماتیک از بروز این حشرات پیشگیری کنید. به خصوص اگر قبلاً کاکتوس شما به این بیماری آلوده بوده است.

کرم‌ها روی کاکتوس

یکی دیگر از علل بیماری های کاکتوس کرم‌ها هستند. این موجودات انگلی مانند، به شدت سلامت گیاه را تحدید می‌کنند. آن‌ها در خاک مخفی شده و به همین دلیل دارنده گیاه دیر متوجه وجود آن‌ها می‌شود.

این موضوع یکی از دلایلی است که می‌گوییم ریشه‌های کاکتوس خود را به صورت متداول بررسی نمایید.

این موجودات بسیار ریز هستند و با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند.

نشانه‌های وجود کرم‌ها رشد کند کاکتوس و تغییر رنگ پوسته گیاه است.

گیاه ضعیف شده و سبزی خود را از دست می‌دهد. و هنگامی که به ریشه‌ها نگاه می‌کنیم، ورم کرده به چشم می‌آیند (به آن گال می‌گویند). نازک و برخی اوقات قهوه‌ای رنگ هستند. به این دلیل که پوسیدگی آن‌ها شروع شده است.

کرم‌ها در ریشه‌ها مخفی شده و از حرکت آب و مواد مغذی به کاکتوس جلوگیری می‌کنند و آن‌را ضعیف می‌کنند.

راه دیگر بررسی وجود کرم‌ها این است که گیاه را در یک ظرف شیشه‌ای که در آن آب ریخته‌ایم شناور کنیم. اگر نقاط سیاه رنگ روی دیواره‌های شیشه مشاهده شد، کرم‌ها هستند.

چگونگی درمان کاکتوس از کرم‌ها

ابتلای دوباره گیاه در مواجه با کرم‌ها شایع است. به همین دلیل باید خاک گیاه را و گلدان آنرا در آب جوش و صابون بشورید.

از آنجایی که کرم‌ها، حشره نیستند، با سموم حشره‌کش و آفت‌کش نمی‌توان از آن‌ها رهایی یافت.

شما باید کلیه ریشه‌های آلوده را از گیاه جدا کنید تا به بهتر شدن گیاه کمک کنید.

با استفاده از قیچی ضدعفونی شده ریشه‌های آلوده را جدا کنید. بعد از بریدن ریشه‌ها کمی خاک زغال اطراف آن‌ها، داخل خاک تازه و گلدان کاکتوس بریزید.

قبل از کاشتن کاکتوس در خاک تازه، کاکتوس خود را حمام کنید و آب باید دارای دمای ۵۵ درجه سانتی‌گراد و به مدت ۲۰ دقیقه این‌کار انجام شود. سپس برای مدت ۴ تا ۵ روز اجازه دهید گیاه خشک شود و سپس آن‌را بکارید.

وجود کرم در ریشه‌ها

برای پیشگیری از کرم‌ها، گیاهی را که تازه خریداری می‌کنید برای مدتی قرنطینه کنید و سپس به سایر گیاهان خود ملحق کنید.

کار دیگری که باید انجام دهید عمل ضدعفونی خاک قبل از استفاده است.

تریپس‌ها روی کاکتوس

یکی دیگر از عوامل بیماری‌های کاکتوس تریپس‌ها هستند. تریپس‌ها هزاران گونه دارند. ولی کمی از آن‌ها هستند که روی کاکتوس اثر می‌گذارند.

تریپس‌ها معمولاً سبز یا طوسی-مشکی هستند. یک گونه از آن‌ها که می‌تواند گیاه ما را آلوده کند هلیوتریپس هامورهایدالیس است که تریپس گلخانه‌ای یا تریپس چای سیاه نیز به آن می‌گویند.

تریپس‌ها خیلی ریز هستند و اندازه آن‌ها به تقریباً ۱.۵ میلی متر طول می‌رسد و می‌توانند در طول سال در خاک‌های گیاهان داخل منزل ما بمانند.

چگونه با تریپس‌ها مقابله کنیم

تریپس‌ها خیلی کوچک هستند و خیلی برای از بین بردن گیاه مشکل‌ساز هستند. بهترین راه برای درمان کاکتوس استفاده از پارچه آغشته به الکل برای از بین بردن آن‌ها است.

این‌کار به از بین بردن کامل آن‌ها منجر نمی‌شود. پس شما نیاز دارید از سموم آفت‌کش و سیستماتیک در طول فصل رشد استفاده کنید تا از شر آن‌ها خلاص شوید.

از این‌که از آفت‌کش رقیق استفاده می‌کنید اطمینان حاصل کنید تا گیاه شما نسوزد.

حشره قارچی روی کاکتوس

یکی دیگر از عوامل بیماری های کاکتوس‌ها هستند.

این حشرات قارچی کوچک و با بال‌های سیاه هستند.

شبیه به حشرات معمول هستند ولی بسیار ظریف‌تر و کوچک‌تر هستند.

بالغ آن‌ها خیلی آسیب زننده نیست و به کاکتوس شما آسیب نمی‌رساند. ولی دقت کنید، به این دلیل که لارو این حشرات درون خاک می‌تواند به کاکتوس شما صدمه بزند.

لارو حشرات قارچی شبیه به کرم‌های سفید با سر مشکی هستند. و اندازه آن‌ها ۴ میلی‌متر است.

لاروها از مواد طبیعی موجود در خاک تغذیه می‌کنند. همینطور از ریشه‌های کاکتوس.

به خاطر حشرات قارچی، کاکتوس گلدهی نمی‌کند، ضعیف می‌شود و رشد آن متوقف می‌شود.

چگونه حشرات قارچی را درمان کنیم

از آنجایی که این‌ها خاک مرطوب را برای زندگی ترجیح می‌دهند، شما می‌توانید خاک را کمی خشک نگه دارید.

از کوددهی با مواد ارگانیک زیاد خودداری کنید. تا حشرات قارچی جوان بمی‌رند. آنها را می‌توانید بوسیله یک موچین از اطراف گیاه جمع آوری کنید.

برای خلاص شدن از دست لاروها، شما می‌توانید هم خاک گیاه را خشک نگه دارید و از آفت‌کش استفاده کنید یا اینکه گلدان کاکتوس خود را تعویض کنید.

از آبیاری بیش از حد کاکتوس پرهیز کنید.

هزارپا/حلزون و کرم روی کاکتوس

حلزون‌ها نرم تن هستند و اصولاً در شب فعالیت می‌کنند. احتما اینکه گیاه خانگی شما به آن‌ها دچار شود کم است.

به این دلیل که آن‌ها در بیرون زنده می‌مانند و از جای خشک بیزارند.

اگر خطوط چسبنده روی گیاه خود مشاهده کردید به وجود آن‌ها پی می‌برید و ممکن است به گیاه آسیب بریانند. آنها معمولاً علاقه مند به خوردن گل‌ها هستند.

چگونگی مقابله با کرم‌ها، حلزون‌ها و هزارپا

اطراف گیاه را برای یافتن آن‌ها بررسی کنید. برای از بین بردن آن‌ها را از گیاه بردارید و جدا کنید.

اگر گیاه شما در خارج از منزل و در محیط باز است، شب به بررسی آن بپردازید.

با استفاده از طعمه در اطراف گیاه هم می‌توانید آن‌ها را گیر بیندازید.

می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، کاشت انواع نهال و درخت، بیل زنی باغچه و پاکندی درختان، فرم دهی، آبیاری گیاه و باغچه، گلکاری باغچه و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند. 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی