آشنایی با انواع کاکتوس و ویژگی های آن ها

آشنایی با انواع کاکتوس و ویژگی های آن ها

آشنایی با انواع کاکتوس و ویژگی های آن ها

ما در این مطلب از الوباغبون قصد داریم تا شما را با انواع مختلف کاکتوس، از جمله انواع کاکتوس بدون تیغ، انواع کاکتوس دراز، انواع کاکتوس گوشتی، انواع کاکتوس ساکولنت، انواع کاکتوس گرد، انواع کاکتوس اپونتیا، انواع کاکتوس گران قیمت، انواع کاکتوس ستونی و گلدار آشنا کنیم.

کاکتوس‌ها به خانواده ساکولنت‌ها وابسته هستند. این گیاهان می‌توانند مقدار زیادی آب را درون اندام و ریشه‌های خود ذخیره کنند. و به این صورت است که می‌توانند برای مدت زیادی را بدون دریافت آب زندگی کنند. خارهای این گیاهان نیز همین عملکرد را خواهند داشت. آن‌ها می‌توانند مقداری از رطوبت محیط اطرافشان را جذب کنند. کاکتوس‌ها از خانواده Cactaceae هستند. آن‌ها حدود ۳۰۰ گونه و بیش‌تر از ۳۰۰۰ نوع مختلف هستند. این خانواده به دلیل شرایط نگهداری آسان است که امروزه به عنوان گیاه آپارتمانی و برای طراحی دکوراسیون منازل استفاده می‌شوند. انواع کاکتوس از طریق ظاهر و شکل آن‌ها شناخته می‌شوند. آن‌ها به صورت گرد، صاف و به شکل مارپیچ نیز یافت می‌شوند. کاکتوس‌ها دارای دسته بندی اصلی گسترده و برخی نیز دارای دسته‌ای کوچک‌تر هستند.

در دنیا انواع بسیاری از ساکولنت نیز وجود دارد. ولی آن‌ها دارای آئروسل نیستند و خارها از این محل بیرون نیامده‌اند. تفاوت کاکتوس و ساکولنت را می‌توانید در سایت ما مطالعه کنید. بیشتر کاکتوس‌ها بومی شمال، مرکز و جنوب آمریکا هستند. آن‌ها در صحرا و کناره‌ها، همچنین در کوهستان و جنگل نیز یافت می‌شوند. کاکتوس‌ها استاد عادت کردن به محیط زندگیشان هستند. تعداد اندکی از انواع کاکتوس هم به مناطق استوایی و بارانی تعلق دارند. آن‌ها به روی تنه درختان و صخره‌ها در جنگل رشد می‌کنند.

انواع کاکتوس

اکانتوکالیسیوم (Acanthocalycium)

اکانتوکالیسیوم گونه‌ای از کاکتوس است که دارای تعداد زیادی از انواع و بومی نواحی آرژانتین است. نام این کاکتوس از کلمه‌های یونانی Akantha و Kalyx که به خارهای آن اشاره می‌کند گرفته شده است. این گیاهان گرد، بیضی و با تعداد خارهای بی‌شمار روی ساقه هستند. برای مثال انواع کاکتوس اکانتوکالیسیوم می‌توان به Acanthocalycium spiniflorum، Acanthocalycium thionanthum، Acanthocalycium klimpelianum و Acanthocalycium glaucum اشاره کرد.

Acanthocalycium klimpelianum
Acanthocalycium klimpelianum
Acanthocalycium spiniflorum
Acanthocalycium thionanthum
Acanthocalycium thionanthum
Acanthocalycium glaucum
Acanthocalycium glaucum
اکانتوسرئوس (Acanthocereus)

اکانتوسرئوس یکی از انواع کاکتوس‌های با رشد سریع‌تر از سایر انواع آن‌ها است که دارای ساقه‌های مستقیم و عمودی می‌باشد. این ساقه‌ها دارای چند ضلع هستند. معمولاً بین ۳ تا ۵ ضلع دارند. و به ندرت امکان دارد که ۲ ضلع داشته باشند. البته که بسیاری از آن‌ها ۷ ضلعی هستند یا حتی ضلعی ندارند. گل‌های این کاکتوس سفید رنگ است و شب‌ها باز می‌شود. و در برخی از انواع این کاکتوس گل‌ها دارای رایحه اندکی نیز هستند. خارهای اکانتوسرئوس کوتاه و نازک هستند. انواع اکانتوسرئوس در نواحی جنوب مکزیک، شمال آمریکا و کاریبین و فلوریدا یافت می‌شوند. یکی از انواع اکانتوسرئوس تراگونوس Acanthocereus tetragonus است.

Acanthocereus tetragonus
Acanthocereus tetragonus
آکاراگما (Acharagma)

از دو گونه کاکتوس Coahuila و Nuevo Leon-Mexico نوع Acharagma پدید می‌آید. این گیاهان از دسته کاکتوس گرد هستند و ساقه آن‌ها اندازه‌ای کم‌تر از ۸ سانتی‌متر قطر خواهد داشت. این کاکتوس‌ها معمولاً به طور تکی می‌رویند. و گروهی زندگی نمی‌کنند. ولی پاجوش‌هایی را در اطراف ساقه اصلی خود تولید می‌کنند. این کاکتوس گلدهی نیز می‌کند. در واقع نام آکاراگما از لغت یونانی Charagma به معنی شیار گرفته شده است. گل‌های این گیاه به رنگ سفید تا قرمز و زرد هستند. خارهای این کاکتوس تیز و کمی سفت هستند و رنگ سفید یا زرد خواهند داشت. برای مثال انواع کاکتوس آکاراگما می‌توان به Acharagma roseanum، Acharagma roseanum ssp.galeanense، Acharagma aguirreanum اشاره کرد.

Acharagma aguirreanum
Acharagma aguirreanum
Acharagma roseanum
Acharagma roseanum
آریوکارپوس (Ariocarpus)

تقریباً تمام انواع کاکتوس جالب و شگفت انگیز هستند. ولی آریوکارپوس یکی از گونه‌های قابل توجه این گیاهان است. ظاهر صخره گونه این گیاه و بدنه زیرزمینی این گیاه در بین کاکتوس‌ها خاص نیست. ولی در بین گیاهان دیگر کمی منحصر به فرد محسوب می‌شود. بعلاوه این گیاه خیلی کند رشد است و هنگامی که به گیاهی بزرگ تبدیل می‌شود بسیار جذاب‌تر است.

ظاهر این کاکتوس در طبیعت بسیار متفاوت تر از گونه‌های پرورش داده شده آن است. در طبیعت شکل ستاره گونه غنچه مانند این گیاه به زمین چسبیده و تقریباً صاف است. شرایط سخت نگهداری آریوکارپوس را به شکل گیاهی مرده در خواهد آورد. هنگام پرورش این گیاه، و با شرایط ایده‌آل می‌توان از ظاهر زیبای آن لذت برد. آریوکارپوس دارای خار نیست. گل این گیاه از مرکز آن بیرون خواهد آمد و رنگی صورتی-قرمز یا سفید خواهد داشت. البته به رنگ زرد هم می‌تواند باشد. این کاکتوس بومی نواحی مکزیک و جنوب تگزاس است. که برخی از انواع آن به نام‌های Ariocarpus furfuraceus، Ariocarpus fissuratus، Ariocarpus trigonus v. elongatus، Ariocarpus agavoides یافت می‌شوند.

Ariocarpus agavoides
Ariocarpus agavoides
Ariocarpus fissuratus
Ariocarpus fissuratus
Ariocarpus furfuraceus
Ariocarpus furfuraceus
آروجادوآ (Arrojadoa)

انواع کاکتوس آروجادوآ دارای ساقه‌هایی باریک و صاف هستند. ساقه انواع این گیاه با اندازه ۸ سانتی‌متر در قطر رشد می‌کنند. ولی در برخی از انواع آن می‌توانند تا ارتفاع ۲ متر هم رشد داشته باشند. گل این کاکتوس در هر فصل می‌تواند رشد داشته باشد. این گل‌‌ها براق هستند و به رنگ‌های صورتی، قرمز، سفید یا زرد هم رشد خواهند داشت. آن‌ها تا دو روز می‌توانند رشد کنند و سپس سیاه شده و می‌ریزند. از انواع این گیاه می‌توان به Arrojadoa dinae، Arrojadoa rhodantha، Arrojadoa penicillata و Arrojadoa bahiensis اشاره کرد.

Arrojadoa dinae
Arrojadoa dinae
Arrojadoa penicillata
Arrojadoa penicillata
آستروفیتوم (Astrophytum)

نام آستروفیتوم از لغت یونانی Astron به معنی ستاره و Phyton به معنی گیاه گرفته شده است. به همین دلیل به این گیاه کاکتوس ستاره‌ای نیز گفته می‌شود. گونه آستروفیتوم از ۴ نوع کاکتوس گرد تا کوچک تشکیل شده است. در حالیکه انواع آستروفیتوم منحصر به فرد هستند، این چهار گونه هنگام مشاهده از بالا دارای ظاهری ستاره مانند می‌باشند. به همین دلیل هم هست که به آن کاکتوس ستاره‌ای می‌گویند.

۵ گونه دیگر از این گیاه در سال ۲۰۰۱ شناخته شدند. کاپوت مدوزا Caput-medusae کمی از انواع دیگر ایت خانواده متفاوت است. ولی برخی اعتقاد دارند که این نوع به خانواده‌ای جدا و تک به نام Digitostigma تقسیم می‌شود. این نام ساقه و بدنه بلند گیاه را تشبیه می‌کند. به جز تفاوت‌های قابل مشاهده، این ۵ نوع که شامل کاپوت مدوزا هم می‌شوند، دارای نقوشی سفید رنگ بر روی بدنه خود هستند. گل‌های این گونه معمولاً به رنگ زرد می‌باشند. برخی هم دارای گلی قرمز هستند که از وسط گیاه بیرون خواهد آمد. و در انتها این گل‌ها بذرهای کاکتوس را تولید می‌کنند که به راحتی از آن‌ها می‌توان برای تکثیر استفاده کرد.

انواع آستروفیتوم

چهار گونه اصلی این خانواده بسیار محبوب هستند و به راحتی پرورش داده می‌شوند. انواع کاکتوس آستروفیتوم دارای تنوع هیبرید نیز هستند. آستروفیتوم‌ها بومی نواحی صحرایی شمالی و جنوبی مکزیک و جنوب تگزاس هستند. و از انواع آن می‌توان به Astrophytum myriostigma Mexique، Astrophytum asterias superkabuto Aurora، Astrophytum coahuilense و Astrophytum capricorne اشاره کرد.

Astrophytum asterias superkabuto Aurora
Astrophytum asterias superkabuto Aurora
Astrophytum capricorne
Astrophytum capricorne
Astrophytum coahuilense
Astrophytum coahuilense
Astrophytum myriostigma Mexique
Astrophytum myriostigma Mexique
آستروکاکتوس (Austrocactus)

آستروکاکتوس یکی از انواع کاکتوس است که دارای ده نوع می‌باشد و بومی نواحی جنوبی آمریکا، آرژانتین و شیلی است. این گیاه به تنهایی روی یک ساقه می‌روید. بلندترین نوع این گیاه تا ۸۰ سانتی‌متر ارتفاع نیز پیدا می‌کند. گل‌های آن صورتی، نارنجی، قرمز یا زرد هستند. از انواع آستروکاکتوس می‌توان به Austrocactus patagonicus، Austrocactus bertinii، Austrocactus gracilis اشاره کرد.

Austrocactus bertinii
Austrocactus bertinii
Austrocactus patagonicus
Austrocactus patagonicus
آستروسیلندروپونتیا (Austrocylindropuntia)

کلمه Austro به معنی جنوبی است و این کاکتوس ورژن آمریکایی Cylindropuntia است. در هر صورت تفاوت جغرافیایی وجود دارد که انواع کاکتوس را در گروه‌های مختلف قرار می‌دهد. این گونه از کاکتوس با برگ‌های ریز ساکولنت مانندی بر روی ساقه پوشانیده شده است. ساقه‌های جدید و غنچه‌های گل از میان آئروسل‌ها بیرون می‌آیند. ولی آستروسیلندروپونتیا همانطور که گفته شد با سیلندروپونتیا متفاوت است. گل‌های این گیاه زرد، نارنجی یا قرمز هستند. دو تا از انواع این کاکتوس بسیار محبوب هستند. سابولاتا (Subulata)  و Cylindracea که رشدی نسبتاً سریع دارند و در هوای گرم رشد می‌کنند و بسیار مقاوم هستند. از انواع دیگر این گیاه می‌توان به Austrocylindropuntia malyana و Austrocylindropuntia lagopus و Austrocylindropuntia floccosa و Austrocylindropuntia vestita اشاره کرد.

Austrocylindropuntia malyana
Austrocylindropuntia malyana
Austrocylindropuntia vestita
Austrocylindropuntia vestita
آزتکیوم (Aztekium)

دو گونه مختلف دیگر از کاکتوس آزتکیوم را تشکیل می‌دهند که حدود ۶۰ سال بعد از کشف این گیاه پیدا شدند. به غیر از این فاصله زمانی، دو نوع این کاکتوس واقعاً متعلق به همین گونه از گیاه هستند. هر دو نوع در مکزیک پیدا شدند و کم‌یاب بودند. از همین رو نیاز به محافظت فراوانی برای بقای آن‌ها وجود داشت. هر دو نوع ظاهری ستاره مانند دارند. ریتری (Ritteri) که ابتدا کشف شد، دارای چین و چروک‌های فراوانی بر روی بدنه است که حتی انواع جوان آن را به مانند گیاهی باستانی نمایش می‌دهد.

هینتونی (Hintonii) از طرف دیگر نیز دارای خطوطی روی بدنه می‌باشد. خارهای آن خیلی نسبت به انواع کاکتوس های دیگر قابل توجه نیستند. هر دو نوع اما کوچک و با اندازه‌ای تا ۱۰ سانتی‌متر یا نصف آن وجود دارند. هینتونی به تنهایی و ریتری به صورت خوشه‌ای به رشد و زندگی خود ادامه می‌دهند.

کاکتوس آزتکیوم هینتونی دارای گلی به رنگ صورتی تیره و مایل به بنفش است. در حالی‌که ریتری دارای گلی به رنگ سفید یا صورتی روشن است. به دلیل در خطر انقراض بودن این دو گونه و شرایط سخت نگهداری آن‌ها امکان نگهداری در خانه بسیار مشکل است. همچنین این دو نوع از آزتکیوم بسیار کند رشد هستند. در نتیجه اکثر این گیاهان به صورت پیوند روی پایه در محیط‌های غیر طبیعی مراقبت می‌شوند. از انواع دیگر این کاکتوس می‌توان به Aztekium valdezii اشاره داشت.

Aztekium valdezii
Aztekium valdezii
Aztekium ritteri
Aztekium ritteri
برگروکاکتوس (Bergerocactus)

برگروکاکتوس ایموری (گلدن سرئوس Golden Cereus، یا Golden snake cactus) یکی از انواع کاکتوس است. تنها نوع برگرو کاکتوس بعد از آلوین برگر این کاکتوس محسوب می‌شود. این گیاه به کاکتوس ماری هم معروف است که بعداً به نام اچینوسرئوس مدادی (Echinocereus Pensilis) هم شناخته شد.

Bergerocactus
Bergerocactus
بلاسفلدیا (Blossfeldia)

کاکتوسی کوچک در ابعاد و بسیار محبوب. بلاسفلدیا یکی از انواع کاکتوس کوچک است که اندازه‌ای به قطر ۱۲ میلی‌متر خواهد داشت. این نوع از بلاسفلدیا که بسیار کوچک است به لیلیپوتانا (Liliputana) معروف است. که از جزیره لیلیپوت در داستان سفرهای گالیور که موجودات کوچکی در آن بودند نامگذاری شده است. این گیاه دارای گل‌های سفید است که بسیار کوچک هستند. بلاسفلدیا در قسمت شرقی کوهای آندز در بولیوی و آرژانتین در ارتفاعات بسیار بالا رشد می‌کند. در این محیط خشن، این گونه در آب و هوای به شدت خشک زندگی می‌کند. از انواع آن می‌توان Blossfeldia liliputana و Blossfeldia fechseri را نام برد.

Blossfeldia liliputana
Blossfeldia liliputana
براچی سرئوس (Brachycereus)

نام این گونه کاکتوس از کلمه یونانی Brachys به معنی کوتاه گرفته شده است که به رشد اندک قامت گیاه اشاره دارد. بیشتر مردم به فکر خزندگان وحشی یا پرندگان می‌افتند وقتی از جزایر گالاپاگوس حرف می‌زنیم. ولی این شبه جزیره دارای آبشارها و گیاهان عجیب زیستگاه انواع مختلف کاکتوس نیز هست. براچی سرئوس نسیوتیکوس (Brachycereus Nesioticus) یکی از این این کاکتوس‌هاست.

این گیاه در شرایط غیرعادی طبیعی زندگی می‌کند. براچی سرئوس به صورت چند ساقه‌ای رشد می‌کند. ساقه‌های اسن گیاه استوانه مانند هستند و تا ۶۰ سانتی‌متر رشد خواهند داشت. این گیاه دارای خارهای زرد تا قهوه‌ای رنگ است که ساقه‌ها را می‌پوشانند. گل‌های آن سفید رنگ هستند و تا انتهای ساقه بیرون می‌آیند. این گونه به دلیل اینکه به سختی بذر می‌دهد روش‌های پرورش سختی دارد.

Brachycereus Nesioticus
Brachycereus Nesioticus
برازیلی پونتیا (Brasiliopuntia)

برازیلی پونتیا یکی از انواع کاکتوس و از خانواده Cactaceae است. این گونه فقط دارای یک نوع Brasilipuntia Brasiliensis است که در برزیل، پاراگوئه، شرق بولیوی، پرو و شمال آرژانتین یافت می‌شود.

Brasilipuntia Brasiliensis
برانینگیا (Browningia)

از این رو که این کاکتوس تا ارتفاعی حدود ۱۰ متر هم رشد می‌کنند می‌توان به آن درخت هم گفت. بیشتر انواع این کاکتوس در مناطق کم عمق رشد می‌کنند. خارهای این گیاه تیز هستند. گل‌های آن سفید یا قرمز هستند و میوه هم می‌دهد. این گونه در بولیوی، شیلی و پرو نیز پرورش داده می‌شود. از انواع کاکتوس برانینگیا می‌توان Browningia hertlingiana و Browningia candelaris را نام برد.

Browningia hertlingiana
Browningia hertlingiana
Browningia candelaris
Browningia candelaris
کارنژیا (Carengiea)

کارنژیا گیگانتا یا ساگارو کاکتوس (Saguuaro Cactus) یکی از گونه‌های تک کاکتوس است. این گیاه بسیار غول پیکر است و از نشانه‌های فیلم‌های وسترن و صحراهای آمریکا محسوب می‌شود. روی جلد کتاب‌ها، در کارتون‌ها، نقاشی‌ها، مجسمه و … این کاکتوس نمایش داده می‌شود. به همین دلیل بسیاری از مردم فکر می‌کنند که تمام کاکتوس‌ها به این ابعاد دست خواهند یافت. این گیاه در صحرای آریزونا و کالیفرنیا یافت می‌شود. هر انسانی که کنار این کاکتوس بایستد به راحتی به ابعاد بزرگ این گیاه پی خواهد برد. کارنژیا گیگانتا تا ۱۵ متر در ارتفاع رشد خواهد داشت. و دارای شاخه‌های بسیار بزرگ و قوی نیز هست.

Saguuaro Cactus
Saguuaro Cactus
سفالوسرئوس (Cephalocereus)

سفالوسرئوس از انواع کاکتوس با رشد سریع نیست. و این گیاه نهایتاً تا ۱۵ سانتی‌متر رشد خواهد داشت. به غیر از این موارد یکی از انواع آن به نام سنیلیس (Senilis) در بین پرورش‌دهندگان محبوب است. به دلیل خارهای مو مانند و بلند این کاکتوس را شبیه به پیرمردها می‌کند. یکی دیگر از انواع آن پرورش داده می‌شود که خارهایی شبیه به پشم یا مو دارد. ولی مانند سنیلیس نیست. هر ۶ نوع این کاکتوس در جنوب مکزیک رشد می‌کنند. از انواع این گیاه می‌توان به Cephalocereus hoppenstedtii نیز اشاره کرد.

Cephalocereus hoppenstedtii
Cephalocereus hoppenstedtii
سرئوس (Cereus)

در ابتدای شناسایی کاکتوس‌ها، سرئوس نامی بود که تقریباً برای تمامی انواع کاکتوس که دارای راه راه و استوانه‌ای بودند استفاده می‌شد. بسیاری از این گیاهان به گونه‌های مختلفی تقسیم شدند. تعداد حدود ۳۰ گیاه هنوز هستند که از انواع گونه سرئوس شناخته می‌شوند. ظاهر کاکتوس سرئوس بزرگ و استوانه ای است که دارای ۴ یا ۱۰ ضلع، آئروسل‌های بزرگ و خار هستند.

گل این کاکتوس سفید است و دارای رایحه نیز است. برخی از انواع این گیاه به نام‌های Hexagonus، Hildmannianus، Jamacaru، Lanosus و Repandus هستند. به غیر از این انواع که به وفور وجود دارند، می‌توان به انواع Albicaulis، Spegazzinnii و Kroenleinii نیز اشاره داشت. یکی دیگر از انواع محبوب آن نیز Cereus peruvianus است که بسیاری از علاقه‌مندان با آن آشنایی دارند.

Cereus albicaulis
Cereus albicaulis

Cereus peruvianus
Cereus peruvianus
سینتیا (Cintia)

سینتیا کینیزی (Cintia Knizei) یک کاکتوس کوچک و متعلق به نواحی مرتفع کوه‌های آندز بولیوی است. گیاه در سال ۱۹۶۹ توسط فردی به نام کارل کینیزی در ارتفاع ۴۰۰۰ متری نزدیک اتاوی بولیوی پیدا شد. و در سال ۱۹۹۶ توسط Jan Riha تشریح شد.

Cintia Knizei
Cintia Knizei
سیپوسرئوس (Cipocereus)

این کاکتوس دسته کوچکی از انواع کاکتوس استوانه‌ای کشور برزیل است که میوه بیشتر انواع آن آبی رنگ است. این میوه آبی رنگ یک فاکتور مشخص دارد که آبدار بودن آن است. این گونه در سال ۱۹۷۹ یافت شد. از انواع کاکتوس سیپوسرئوس می‌توان به Cipocereus Bradei اشاره کرد.

Cipocereus Bradei
Cipocereus Bradei
کلیستوکاکتوس (Cleistocactus)

نام این کاکتوس از کلمه یونانی Cleistos به معنی بسته گرفته شده است. گونه کلیستوکاکتوس از انواع کاکتوس گلده محسوب می‌شود. بسیاری از انواع مختلف کلیستو دارای سایز کوچک هستند. ساقه این گیاه عموماً قطری به اندازه چند سانتی‌متر خواهند داشت. خارهای آن‌ها معمولاً کوچک و انعطاف‌پذیر هستند. بسیاری از گونه‌های این گیاه گل‌هایی شبیه به یک غنچه تولید می‌کنند و تمام طول ساقه را پر خواهند کرد. در شرایط صحیح نگهداری در تمام طول سال این کاکتوس دارای گل است.

این گونه بومی نواحی آمریکای جنوبی است. بسیاری از این گونه‌ها بین پرورش‌دهندگان بسیار محبوب هستند. دو نمونه از انواع محبوب کلیستو وینتری Winteri و استراسی Strausii هستند. از انواع دیگر این گیاه می‌توان به کلیستو ریتری Ritteri، کلیستو جوجوینسیس Jujuyensis، کلیستو فراری Ferrarrii، کلیستو باومانی Baumannii اشاره کرد.

Cleistocactus baumannii
Cleistocactus ferrarii
Cleistocactus ferrarii
Cleistocactus ritteri
Cleistocactus ritteri
کولئوسفالوسرئوس (Coleocephalocereus)

کولئوسفالوسرئوس یکی از گونه‌ها با ساقه تقریباً گرد عمود و نیمه عمود بر زمین کاکتوس بومی برزیل است. این گونه سفالیومی از پشم و مو تولید می‌کند. این کاکتوس‌ها معمولاً در مناطق صخره‌ای به رشد و زندگی خود ادامه می‌دهند. تمامی انواع این گیاه دارای ساقه کوتاه هستند. در حالیکه نوع Aureus آن شکل گردتری دارد. ساقه و بدنه این کاکتوس دارای پستی و بلندی‌هایی است. خارهای این کاکتوس معمولاً کوچک و از آئروسل‌های آن بیرون می‌آیند. یکی از مشخصه‌های آن دارا بودن سفالیوم سفید رنگ با گل‌های قرمز است. از انواع کاکتوس کولئوسفالوسرئوس می‌توان به Coleocephalocereus goebelianus، Coleocephalocereus aureus و Coleocephalocereus purpureus اشاره کرد.

Coleocephalocereus aureus
Coleocephalocereus aureus
Coleocephalocereus goebelianus
Coleocephalocereus goebelianus
Coleocephalocereus purpureus
Coleocephalocereus purpureus
کنسولا (Consolea)

کنسولا از خانواده Opuntiads بومی نواحی کاریبین است. این گیاه درختچه مانند تا ارتفاع ۱۵ متر هم می‌تواند رشد داشته باشد. که ساقه‌هایی مانند تنه درخت خواهد داشت. در انتهای محل برخود هر ساقه برگ‌ها و ساقه‌های جدید می‌رویند که به سمت بالا رشد خواهند داشت. بعلاوه گل‌های این کاکتوس بسیار زیبا و خاص هستند که در میان سایز خانواده‌ Opuntiads آن‌ها را مشخص می‌کنند. همانند سایر Opuntiadsها برخی از انواع کنسولا در میان علاقه‌مندان و پرورش‌دهندگان این گیاه از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. این نوع کاکتوس به مراقبت اندکی نیاز دارد. از این رو یکی از گیاهان محبوب در بین علاقه‌مندان محسوب می‌شود. از انواع کاکتوس کنسولا می‌توان به Consolea falcata و Consolea moniliformis اشاره کرد.

Consolea falcata
Consolea moniliformis
Consolea moniliformis
کوپیاپوا (Copiapoa)

کوپیاپوا یکی از انواع محبوب و خاص در بین اکثر علاقه‌مندان به پرورش کاکتوس محسوب می‌شود. در حال که این کاکتوس به خاطر مشخصه‌هایش معروف نیست، مانند اچینوپسیس که به دلیل گل‌های بزرگش معروف است، کوپیاپوا به دلیل تنوع زیاد در زنگ و ظاهر معروف است. این کاکتوس گرد گل‌های زردی از خود تولید می‌کند. این گل‌ها شبیه به شیپور هستند و معمولاً تا ۶ سانتی‌متر قطر دارند. در مقایسه، خارهای این کاکتوس بلند و تیز هستند. ریشه کوپیاپوا سخت و محکم است. ریشه این گیاه گسترده و دارای غده است. در محیط طبیعی زندگی این گیاه در مناطقی از شمال شیلی زندگی می‌کند.

این کاکتوس را برای اولین بار در صحرای آتاکاما و در جایی که باران‌های سالیانه در آنجا می‌بارد یافتند. این کاکتوس رطوبت مورد نیاز خود را از مه ساحل اطراف خود جذب می‌کند. علاوه بر شرایط محیطی سخت و خاص این کاکتوس، نگهداری کوپیاپوا بسیار آسان است. از طریق کاشت بذر می‌توان به کاکتوسی بالغ رسید. از انواع کاکتوس کوپیاپوا می‌توان به Copiapoa ahremephiana، Copiapoa bridgesii، Copiapoa carrizalensis، Copiapoa cinerea و کوپیاپوا هیومیلیس اشاره کرد.

Copiapoa cinerea
Copiapoa cinerea
Copiapoa carrizalensis
Copiapoa carrizalensis
Copiapoa bridgesii
Copiapoa bridgesii
Copiapoa ahremephiana
Copiapoa ahremephiana

کوریفانتا (Coryphantha)

کوریفانتا یا کاکتوس کندو عسل (Beehive Cactus) یکی از گونه‌های کوچک و از جمله کاکتوس‌های گرد به حساب می‌آید. دیگر گونه‌های کاکتوس که همانند کوریفانتا هستند مامیلاریا (Mammillaria) و اسکوباریا (Escobaria) هستند. در واقع بیشتر انواع کوریفانتا زمانی جز خانواده مامیلاریا به حساب می‌آمدند. ولی در اصل گل‌های کوریفانتا از اولین سال زندگی این گیاه از مرکز و بالای آن می‌رویند. در حالی که در مامیلاریا گلدهی در سنین بالاتر انجام خواهد شد. از طرف دیگر اسکوباریا همانند کوریفانتا از مرکز و بالای خود گلدهی می‌کند. و این کاکتوس در گذشته از دسته کوریفانتا به حساب می‌آمد. تفاوتی که بیشتر بین این دو گونه کاکتوس مشخص است، پوشش بذرهای این گیاهان است. در کوریفانتا پوشش بذرها مانند لانه زنبور است. در حالی که در اسکوباریا پوشش بذرها مانند حفره است.

از نظر جغرافیایی، کوریفانتا به مناطق خشک جنوب آمریکا و شمال مکزیک تعلق دارد. در حالی که مامیلاریا بومی نواحی جنوب و اسکوباریا بومی نواحی شمالی است. گل‌های کوریفانتا بیشتر زرد رنگ است. در حالی که در برخی از انواع آن گل‌ها صورتی هستند. در طبیعت این گونه از کاکتوس کمیاب نیست. و از طریق بذر آن را پرورش می‌دهند. از انواع کاکتوس کوریفانتا می‌توان به Coryphantha borwigii، Coryphantha clava، Coryphantha compacta و Coryphantha elephantidens اشاره کرد.

Coryphantha borwigii
Coryphantha borwigii
Coryphantha clava
Coryphantha clava
Coryphantha compacta
Coryphantha compacta
Coryphantha elephantidens
Coryphantha elephantidens
کامولوپونتیا (Cumulopuntia)

با تحقیق بیشتر به روی خانواده اپونتیاها، تعداد بیشتری از انواع کاکتوس از این خانواده جدا شدند و به گونه‌های مختلفی تقسیم شدند. کامولوپونتیا یکی از این گونه‌هاست که از این خانواده جدا شد. بسیاری از آن‌ها توسط Backeberg در ده ۱۹۷۰ داخل خانواده تفروکاکتوس (Tephrocactus) قرار گرفتند. بعدها در سال ۱۹۸۰ فردی به نام F. Ritter نوع کامولوپونتیا از دو نوع تفرو و اپونتیا بیرون آمد. تفاوت اصلی این گروه‌ها در میوه آن‌هاست که در کامولوپونتیا میوه‌ها دارای پالپ نمی‌باشند. ساختار بذر این کاکتوس همپنین، مانند اپونتیا نیست.

حداقل ۳۰ یا تعداد بیشتری از انواع این کاکتوس وجود داشت. ولی این تعداد توسط فردی به نام Anderson آن‌ها را به ۲۰ گونه کاهش داد. این کاکتوس معمولاً در ارتفاعات بالا در مرکز و جنوب آمریکا رشد می‌کنند. در میان پرورش دهندگان، در میان حرفه‌ای‌ها و فروشندگان خاص این گیاه پرورش داده می‌شود. ولی اپونتیاها کاکتوس‌هایی رایج هستند که در میان همه پرورش دهندگان رایج هستند. از انواع این گونه می‌توان به Cumulopuntia boliviana، Cumulopuntia rossiana، Cumulopuntia sphaerica اشاره کرد.

Cumulopuntia boliviana
Cumulopuntia boliviana
Cumulopuntia rossiana
Cumulopuntia rossiana
Cumulopuntia sphaerica
Cumulopuntia sphaerica
سیلندروپونتیا (Cylindropuntia)

گونه کاکتوس سیلندروپونتیا فقط در بین کلکسیونرهایی که دیوانه‌وار اپونتیا را دوست دارند پرورش داده می‌شود. این کاکتوس یکی از انواع برجسته و خاص است که در صحراهای جنوب غربی و شمال مکزیک یافت می‌شود. در کل، ساقه سیلندروپونتیا از قسمت‌های جدا از هم تشکیل شده است که ظاهری شبیه به یک درختچه کوچک را تشکیل می‌دهند. بیشتر انواع این کاکتوس دارای ساقه‌های پوشیده از خار هستند. خارهای این کاکتوس دارای غلافی کاغذی هستند که در طول زمان می‌ریزند. این غلاف‌ها به برخی از انواع آن ظاهری نقره‌ای یا طلایی می‌دهند. آن‌ها باعث می‌شوند که هنگام تابش نور صبحگاهی یا بعد از ظهر به گیاه خارهای آن برق بزنند.

خارهای این کاکتوس کمی تیز و دارای زائده‌هایی برعکس هستند که هنگام برخورد با پوست و هنگام خارج شدن از آن باعث بروز درد بسیار شدیدی خواهند شد. برخی از انواع این کاکتوس دارای ساقه‌هایی قسمت بندی شده هستند که به راحتی از هم جدا شده و همین خاصیت باعث می‌شود به آن Jumping Cholla نیز بگویند. این خاصیت همچنین باعث خواهد شد که بتوان از قسمت‌های ساقه برای تکثیر گیاه استفاده کرد. و به راحتی آن را پرورش داد و گیاه جدیدی ساخت. گل‌های این کاکتوس فنجان مانند و براق و در بیشتر موارد زرد هستند. ولی ممکن است رنگ قرمز، نارنجی و یا حتی سبز هم داشته باشند.

انواع سیلندروپونتیا

برخی از انواع کاکتوس سیلندروپونتیا چند رنگ گل می‌دهند. میوه این گیاه بسیار مورد استفاده است و از رنگ آن، خارها و شکل بیضیش شناخته می‌شود. سیلندروپونتیا همچنین یکی از انواعی از کاکتوس است که در مقابل خشکی و گرمای هوا بسیار مقاوم می‌باشد. خارهای محکم و با تعداد زیاد این کاکتوس باعث خواهند شد، ساقه آن در مقابل نور مستقیم خورشید به خوبی مقاومت داشته باشد. و در مقابل گرما و شرایط سخت صحرای آمریکای شمالی به خوبی دوام بیاورد. از انواع این گیاه می‌توان به Cylindropuntia rosea، Cylindropuntia fulgida، Cylindropuntia echinocarpa و Cylindropuntia bigelovii اشاره داشت.

Cylindropuntia bigelovii
Cylindropuntia bigelovii
Cylindropuntia echinocarpa
Cylindropuntia echinocarpa
Cylindropuntia fulgida
Cylindropuntia fulgida
دیسکو کاکتوس (Discocactus)

نوع دیسکو کاکتوس میان کلکسیونرها و علاقه‌مندان در سراسر دنیا بسیار محبوب است. اندازه کوچک و کامپکت این کاکتوس، گل‌های خاص و سفید آن و کند رشد بودن دیسکو کاکتوس از جمله مواردی است که آن را منحصر به فرد کرده است. انواع دیسکو کاکتوس معمولاً کمتر از ۸ سانتی‌متر قطر دارند و ارتفاع آن‌ها به ۲۶ سانتی‌متر هم نخواهد رسید. ساقه این کاکتوس دکمه مانند و حالت برآمده دارد و دارای آئروسل‌هایی است که خارهای متراکم آن از این قسمت‌ها بیرون آمده‌اند. بیشتر انواع این گیاه به تنهایی رشد می‌کنند. ولی ممکن است فرمی خوشه‌ای داشته باشند. انواع گلده دیسکو کاکتوس سفالیومی پشمی مانند تشکیل می‌دهند که از آن در نهایت گل‌های سفید خود را به نمایش درمی‌آورند. گل‌های این گیاه در هنگام شب رایحه‌ای قوی دارند و به همین دلیل است که بسیاری از علاقه‌مندان مشتاق این کاکتوس هستند.

دیسکو کاکتوس بومی نواحی جنوب شرقی آمریکاست. پرورش این کاکتوس به دلیل استفاده از بذر آن بیشتر به شکل قلمه انجام می‌شود که این باعث سریع‌تر شدن رشد آن است. از انواع کاکتوس دیسکو می‌توان به Discocactus bahiensis، Discocactus heptacanthus var. griseus، Discocactus horstii، Discocactus zehntneri اشاره کرد.

Discocactus bahiensis
Discocactus bahiensis
Discocactus horstii
Discocactus horstii
Discocactus zehntneri
Discocactus zehntneri
دیسوکاکتوس (Disocactus)

دیسوکاکتوس یکی از انواع کاکتوس است که در جنگل‌های استوایی بیشتر رشد می‌کند. با دارا بودن انواع بسیار در آمریکای مرکزی و جنوب مکزیک این کاکتوس فراوانی زیادی دارد. دیسوکاکتوس یکی از انواع گونه‌های دارای ساقه و گل است که بسیار زیبا نیز می‌باشد. ساقه‌های این کاکتوس بلند هستند و شباهتی هم به اپیفیلیوم (Epiphyllum) دارند. خارهای بسیاری به روی ساقه این کاکتوس معمولاً وجود دارد. گل‌ها بزرگ، رنگارنگ و شبیه به آبشار هستند. از انواع این گیاه می‌توان به Disocactus ackermannii و Disocactus phyllanthoides اشاره کرد.

Disocactus ackermannii
Disocactus ackermannii
Disocactus phyllanthoides
Disocactus phyllanthoides
اچینو کاکتوس (Echinocactus)

گروه کوچک انواع اچینو کاکتوس شامل ۶ گونه مختلف می‌شوند. در گذشته اچینوکاکتوس شامل صدها گونه بود. اچینوکاکتوس‌ها معمولاً کوزه مانند، دندانه دندانه هستند و شامل سرئوس (Cereus) یا ملوکاکتوس‌ها (Melocactus) نمی‌شوند. یکی از فعالان و محققین کاکتوس به نام Nathaniel Britton به همراه Joseph Rose در دهه ۱۹۰۰ انواع این کاکتوس را از هم جدا کردند. و ۶ نوع مختلف را از آن جدا کردند و داخل گونه اچینوکاکتوس قرار دادند. آن‌ها به این موضوع دست یافتند که این ۶ نوع از سایر انواع کاکتوس جدا هستند. و به این نتیجه رسیدند که این ۶ نوع از اچینوکاکتوس رفتار و نیازهای مشابه هم دارند. بیشتر آن‌ها دارای خارهای متراکم می‌شوند که در نهایت در سنین بالا به گلدهی خواهند رسید. این موضوع در انواع اچینو گروزونی (Grusonii)، Platyacanthus و Texensis به چشم می‌خورد.

سایر شباهت‌های این گونه مانند شکل ظاهری و خطوط روی ساقه نیز مشخص هستند. تمامی انواع این کاکتوس دارای خارهای زیاد هستند و گل‌های زرد یا صورتی تولید می‌کنند. این رفتار از اچینو کاکتوس خیلی شبیه به انواع فروکاکتوس است. در حالی که بسیاری از انواع این گیاه در شمال و جنوب آمریکا رشد می‌کنند، ۶ گونه این گیاه بومی نواحی جنوب غربی آمریکا و مکزیک است. در میان پرورش دهندگان اچینو گروزونی به بشکه طلایی (Golden Barrel) نیز شناخته می‌شود. این کاکتوس یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین انواع کاکتوس است.

انواع اچینوکاکتوس

این کاکتوس به راحتی از طریق بذر پرورش پیدا می‌کند. و در مقابل شرایط محیطی مختلف بسیار مقاوم است. این کاکتوس ولی در طبیعت در مناطق اندک جغرافیایی یافت می‌شود. سایر انواع این گیاه بیشتر یافت می‌شوند. ولی کمتر در میان پرورش دهندگان کاکتوس یافت می‌شوند. اچینوکاکتوس پلیسفالوس (Polycephalus) به شرایط سخت نگهداری بدنام است. این گیاه بسیار کند رشد است و در شرایط رطوبت اندک و دمای بالا زندگی می‌کند. از انواع دیگر این کاکتوس می‌توان به Echinocactus horizonthalonius و Echinocactus texensis نیز اشاره کرد.

Echinocactus grusonii
Echinocactus grusonii
Echinocactus horizonthalonius
Echinocactus horizonthalonius
Echinocactus texensi
Echinocactus texensi
اچینوسرئوس (Echinocereus)

اچینوسرئوس یکی از انواع کاکتوس های محبوب میان علاقه‌مندان به کاکتوس در سراسر دنیاست. تمام اچینوسرئوس‌ها گیاهانی کوچک هستند و برای مراقبت در گلدان یا گلخانه بسیار مناسب می‌باشند. ساقه این گونه کمتر از ۸ تا ۱۰ سانتی‌متر در قطر رشد می‌کند. البته که در برخی موارد بزرگ‌تر یا کوچک‌تر نیز هستند. انواع این گیاه دارای خارهای متفاوت و اکثراً تیز هستند و تمام بدنه گیاه را پوشانده‌اند. طوری که در برخی از انواع ساقه گیاه مشخص نیست. بیشتر انواع اچینوسرئوس دارای خارهایی با سایز کوچک هستند. برخی نیز دارای خارهایی رنگی و حتی با نقوشی نیز هستند. به جز سایز این کاکتوس که برای پرورش در محیط خانگی مناسب است، اچینوسرئوس دارای گل‌هایی با رنگ‌های زیبا نیز هستند. رنگ صورتی زیبا، سبز و قهوه‌ای مایل به قرمز یا زرد روشن از رنگ گل‌های این گیاه است.

این کاکتوس بیشتر در نواحی نیومکزیکو و آمریکا رشد می‌کند. در طبیعت و در محیط طبیعی زندگی اچینوسرئوس در شرایط مختلفی به رشد خود ادامه می‌دهد. از مکان‌های ساحلی گرفته تا جنگل و صحرا این کاکتوس یافت می‌شود. این کاکتوس بیشتر در نواحی مرتفع کوهستانی رشد می‌کند. از انواع کاکتوس اچینوسرئوس می‌توان به Echinocereus adustus، Echinocereus carmenensis، Echinocereus coccineus، Echinocereus cinerascens اشاره کرد.

Echinocereus cinerascen
Echinocereus cinerascen
Echinocereus carmenensis
Echinocereus carmenensis
Echinocereus cinerascens
Echinocereus cinerascens
Echinocereus coccineus
Echinocereus coccineus
اچینوماستوس (Echinomastus)

یکی دیگر از گیاهان بومی جنوب غربی آمریکا و مکزیک اچینوماستوس است. این گیاه گروهی کوچک را تشکیل می‌دهد که شامل ۵ تا ۹ گونه متفاوت است. این کاکتوس به تنهایی رشد می‌کند. یعنی در واقه یک ساقه دارد و بیشتر از ۳۰ سانتی‌متر در ارتفاع رشد نخواهد داشت. ساقه این گیاه پوشیده شده از خار است. خارهای آن از آئروسل‌ها بیرون می‌آیند. ایچینوماستوس گل هم می‌دهد و رنگ گل‌های زیبای آن متفاوت است. قرمز، صورتی، کرم یا حتی قهوه‌ای از رنگ گل‌های شیپور مانند این کاکتوس است.

اطلاع زیادی درباره گونه اچینوماستوس در دسترس نیست. و در سال ۲۰۰۶ در فرهنگ‌نامه کاکتوس این گونه حذف و تمام انواع آن در زیرشاخه Sclerocactus قرار داده شدند. در خانواده کاکتوس‌ها در سال ۲۰۰۱ Anderson به اچینوماستوس اشاره کرده بود و این به دلیل تحقیقات فردی به نام Porter در سال ۱۹۹۹ بود که گونه این گیاه را متفاوت از Sclerocactus می‌دانست. برای اشاره به انواع کاکتوس اچینوماستوس می‌توان به Echinomastus intertextus fa. minima، Echinomastus johnsonii v.lutescens، Echinomastus mapimiensis، Echinomastus unguispinus اشاره کرد.

Echinomastus unguispinus
Echinomastus mapimiensis
Echinomastus mapimiensis
Echinomastus johnsonii v.lutescens
Echinomastus johnsonii v.lutescens
اچینوپسیس (Echinopsis)

یکی از انواع کاکتوس که پیچیدگی بیشتری نسبت به اچینوپسیس دارد اپونتیا است. در هر دو گونه گوناگونی بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و هرکدام هم دارای بیشمار زیرشاخه هستند. کاکتوس اچینوپسیس در ابعاد و اندازه‌های مختلف، ظاهر گرد و صاف، غول پیکر و درختچه مانند وجود دارد. در نتیجه لیست بلند و بالایی از نام‌های گونه‌های مختلف را خواهیم داشت. برخی از این هم خانواده‌ها به خانواده اصلی و برخی نیز به زیرمجموعه‌های آن‌ها تعلق خواهند داشت. در تحقیقات اخیر، دو گونه تریکوسرئوس (Trichocereus) و لوبیویا (Lobivia) متعلق به گونه اچینوپسیس هستند.

نکته اصلی که باعث شده است این سه گونه کاکتوس با هم آمیخته و در یک خانواده قرار بگیرند، گل‌های بسیار بزرگ و نمایان آن‌ها است. این گل‌ها از لحاظ ساختاری بسیار شبیه به هم و ظاهری آبشار مانند دارند. این گونه‌ها به آسانی هیبرید می‌شوند. از همین رو بسیاری از انواع هیبرید و ابلق آن‌ها وجود دارد.

به دلیل گل‌های خاصی که این کاکتوس دارد، بسیاری از انواع اچینوپسیس در کلکسیون‌ها و در مکان‌های پرورش کاکتوس و خانه‌ها یافت می‌شود. نوع آکا تریکوسرئوس (Aka Trichocereus) همچنین از محبوبیت و فراوانی خاصی در مناطق گرمسیری در کل دنیا به حساب می‌آید. در حالی که بسیاری از انواع کاکتوس اچینوپسیس در بین پرورش دهندگان محبوب هستند، بسیاری از انواع هیبرید آن نیز خرید و فروش می‌شوند. این گیاهان هیبرید، دارای شرایط نگهداری آسان و گل‌های زیبا هستند. و علاقه‌مندان بسیاری ار مجاب به خرید خود می‌کنند. از انواع دیگر اچینوپسیس می‌توان به Echinopsis amblayensis var. albispina، Echinopsis ancistrophora، Echinopsis aurea و Echinopsis chamaecereus اشاره کرد.

Echinopsis ancistrophora
Echinopsis ancistrophora
Echinopsis aurea
Echinopsis aurea
Echinopsis chamaecereus
Echinopsis chamaecereus
اپیفیلوم (Epiphyllum)

اپیفیلوم یکی از انواع کاکتوس با فراوانی ۱۹ گونه است. این گیاه بومی نواحی آمریکای مرکزی می‌باشد. نام‌های دیگر رایجی که برای این کاکتوس به کار می‌برند، کاکتوس بالارونده، کاکتوس ارکید و کاکتوس برگی است که قبلاً به انواع پرسیکا اطلاق می‌شد. از انواع این گیاه می‌توان به Epiphyllum crenatum، Epiphyllum oxypetalum و Epiphyllum phyllanthus اشاره کرد.

Epiphyllum crenatum
Epiphyllum crenatum
Epiphyllum oxypetalum
Epiphyllum oxypetalum
اپیلانتا (Epithelantha)

اپیلانتا یکی از گونه‌های کاکتوس است که شامل فقط دو گیاه کوچک می‌شود. این کاکتوس کوچک و گرد است که تمامی سطح ساقه آن توسط خارهایش پوشانیده شده است.اندازه ساقه این کاکتوس به ندرت از ۵ سانتی‌متر در قطر تجاوز می‌کند و ارتفاع کوتاهی نیز دارد. خارهای این کاکتوس سفید رنگ هستند و ظاهری شبیه به مامیلاریاها دارند. در هر صورت، این گیاه گل‌های زیبایی نیز از خود تولید می‌کند که از لابه‌لای خارهای آن بیرون می‌آید. این ویژگی اپیلانتا از مامیلاریا متفاوت است. گل‌ها کوچک، به رنگ صورتی کم رنگ یا سفید و به شکل آبشار هستند. از انواع کاکتوس اپیلانتا می‌توان Epithelantha bokei و Epithelantha micromeris را نام برد.

Epithelantha bokei
Epithelantha bokei
Epithelantha micromeris
Epithelantha micromeris
اریوسیس (Eriosyce)

اریوسیس یکی از انواع کاکتوس گرد یا در برخی موارد استوانه‌ای و بومی نواحی آمریکای جنوبی است. بیشتر انواع این گیاه با خارهای بسیار سخت و متراکمی پوشانیده شده‌اند و ظاهر گل‌های آن‌ها در گذشته آن را در دسته اچینوکاکتوس‌ها قرار می‌داد. در هر صورت این گونه از کاکتوس در سال ۱۸۷۲ توسط فردی به نام Rudolph Philippi یافت شد و برای ۱۰۰ سال یا بیشتر است که اکثر کارشناسان قبول کردند که این گیاه از دسته اچینوکاکتوس‌ها نیست. بعلاوه این، در لیست ما اریوسیس یک گیاه منحصر به فرد و خاص است.

بعلاوه اینها امروزه انواع اریوسیس شامل گونه‌های خاصی می‌شوند. دو نام اصلی که امروزه از آن‌ها هنوز استفاده می‌شود نئوپورتریا (Neoporteria) و نئوچیلنیا (Neochilenia) و Islaya است. تمام این سه نام توسط پرورش‌دهندگان کاکتوس استفاده می‌شود. بسیاری از انواع این کاکتوس در گذشته به این نام‌ها نامیده می‌شدند. در هر صورت پرورش دهندگان کنونی این گیاهان را از طرق مختلف جدا می‌کنند.

نئوچیلنیا داراری خارهای کوتاه یا بدون خار و با گل‌های آبشار مانند هستند که کاملاً باز شده و اجازه می‌دهند داخل آن‌ها به آسانی دیده شوند. غنچه گل این کاکتوس دارای خارهای ریز مو مانند است و میوه این گیاه نیز آبدار و گوشتی می‌باشد. در مقایسه، نئوپورتریاها دارای خارهای متراکم‌تر و بلندتر هستند. گل‌های این گیاه صورتی روشن هستند و داخل آن‌ها زرد رنگ است که بیشتر شبیه به استوانه است که داخل آن‌ها هم قابل مشاهده نیست.

انواع اریوسیس

در مجموع گیاهانی که در خانواده اریوسیس قرار می‌گیرند بومی نواحی صحرایی آمریکای جنوبی هستند. بسیاری از آن‌ها هنگام گرمای شدید هوا به دوره رکود و استراحت خود وارد می‌شوند. گیاهانی که پرورش داده می‌شوند، دارای خارهای بیشماری هستند که ساقه گیاه را می‌پوشانند. این گونه‌ها البته به نام‌های دیگری هم شناخته می‌شوند که امروزه از آن‌ها استفاده می‌شود. از انواع کاکتوس اریوسیس می‌توان به Eriosyce bulbocalyx، Eriosyce cachytayensis، Eriosyce ceratistes و Eriosyce chilensis اشاره کرد.

Eriosyce chilensis
Eriosyce chilensis
Eriosyce cachytayensis
Eriosyce cachytayensis
Eriosyce bulbocalyx
Eriosyce bulbocalyx
اسکوباریا (Escobaria)

گونه اسکوباریا شامل انواع کاکتوس گرد تا استوانه‌ای است که به طور تنها یا حالت خوشه‌ای رشد می‌کند. بسیاری از این انواع در گذشته از دسته کوریفانتا و قبل‌تر جز مامیلاریاها بودند. اسکوربیا البته نسبت به مامیلاریا متفاوت است. این کاکتوس دارای گل‌هایی است که از بالا می‌رویند و دارای آئروسل هم نیستند. مشخصه‌ای که این کاکتوس نسبت به کوریفانتا دارد، بر اساس بذرهای آن است. بذرهای اسکوربیا حفره مانند و برعکس بذرهای کوریفانتا هستند که ظاهری شبکه‌ای مانند دارند. در حالی که بذر یکی از مواردی است که تفاوت این کاکتوس‌ها را مشخص می‌کند. گل‌های این دو کاکتوس و اندازه و رنگ آن نیز تفاوت این دو را نمایان می‌سازد.

بسیاری از انواع اسکوباریا در بین پرورش دهندگان بسیار محبوب هستند. ولی بیشتر آن‌ها به دلیل مقاومت خوبی که در برابر سرما دارند شناخته می‌شوند. در حالی که بسیاری از انواع دیگر اسکوباریا بومی نواحی گرمسیری مکزیک و جنوب آمریکا هستند، دو گونه مشخصاً به شمال کانادا مرتبط می‌شوند. از انواع کاکتوس اسکوباریا می‌توان به Escobaria abdita، Escobaria cubensis، Escobaria grata، Escobaria vivipara اشاره کرد.

Escobaria abdita
Escobaria abdita
Escobaria cubensis
Escobaria cubensis
Escobaria grata
Escobaria grata
Escobaria vivipara
Escobaria vivipara
اسپوستوا (Espostoa)

گونه اسپستوا شامل چندین نوع از کاکتوس می‌شود که بومی نواحی پرو، اکوادور و بولیوی هستند. این کاکتوس‌ها دارای ساقه‌ای استوانه‌ای شکل هستند و مشخصه‌ای که بیشتر آن‌ها دارند خارهای مو مانند و بلند است که تمامی سطح ساقه را می‌پوشاند. این خارها نرم و شبیه به مو و سفید رنگ هستند. در زیر آن‌ها و روی بدنه کاکتوس خارهایی به شکل‌ها و چیدمان مختلف وجو دارد که تیز هم هستند. در برخی از گونه‌های این کاکتوس این خارهای از زیر خارهای سفید بیرون می‌آیند.

بسیاری از انواع کاکتوس اسپستوا در بین پرورش دهندگان بسیار محبوب هستند. و این به دلیل ظاهر زیبا و عجیبشان است. این گیاه رشد نسبتاً کندی دارد و هنگام رسیدن به سن بلوغ سفالیوم تولید می‌کند. اما معمولاً گلدهی ندارد. از طرف دیگر، در شرایط آب و هوایی گرم این گیاه را می‌توان مستقیماً بروی زمین کاشت. از انواع اسپستوا می‌توان Espostoa guentheri، Espostoa huanucoensis، Espostoa lanata و Espostoa melanostele را نام برد.

Espostoa guentheri
Espostoa guentheri
Espostoa huanucoensis
Espostoa huanucoensis
Espostoa lanata
Espostoa lanata
Espostoa melanostele
Espostoa melanostele
اسپوستوپسیس (Espostoopsis)

از آنجایی که از نام این کاکتوس پیداست، اسپوستوپسیس شباهت زیادی به اسپوستوا دارد. به جز تفاوت جغرافیایی که در محل رشد دارند. که اسپوستوپسیس بومی نواحی برزیل و جنوب غربی آمریکاست، تفاوت قابل مشاهده‌ زیادی ندارند. تحقیقات بیشتر مشخص کرد که این کاکتوس علی رقم شباهت ظاهری زیاد، هرگز در خانواده اسپستوا قرار نخواهد گرفت. یکی از تفاوت‌ها این است که اسپستوا به صورت تکی رشد می‌کند. برعکس اسپستوا، اسپوستوپسیس گل‌دهی می‌کند. برخی گونه‌ها دارای بذرهای براق و برخی دارای بذرهای تیره‌تر هستند. برخی از تفاوت‌ها نیز در گل و بذر این دو کاکتوس است. یکی از انواع کاکتوس اسپوستوپسیس Espostoopsis dybowskii است.

Espostoopsis dybowskii
الیچنیا (Eulychnia)

این گیاه تقریباً بزرگ می‌تواند تا ۷ متر هم رشد کند و بومی نواحی صحرایی شیلی و پرو است. این مناطق صحرایی میزان کمی باران در طول سال دریافت می‌کنند. و این گیاه از طریق مه محیط اطراف خود می‌تواند رطوبت مورد نیازش را دریافت کند. الیچنیا همانند یک درخت رشد می‌کند و شامل شاخه‌ها و ساقه‌های زیادی می‌شود. ساقه‌های این کاکتوس با خارهای بلند و تیز زیادی پوشانیده شده‌اند. از انواع این کاکتوس می‌توان به Eulychnia breviflora، Eulychnia castanea، Eulychnia saint-pieana و Eulychnia acida اشاره کرد.

Eulychnia acida
Eulychnia acida
Eulychnia breviflora
Eulychnia breviflora
Eulychnia castanea
Eulychnia castanea
Eulychnia saint-pieana
Eulychnia saint-pieana
فروکاکتوس (Ferocactus)

فروکاکتوس یکی از انواع کاکتوس است که شامل تعداد زیادی از گونه‌ها می‌شود. این کاکتوس کوزه مانند و بسیار زیبا است. ولی در برخی موارد کوچک و گرد است. تمام گونه‌های این کاکتوس دارای خارهای بسیار قوی و سخت هستند. خارهای این گیاه در رنگ‌های متفاوتی وجود دارند. برخی زرد، برخی طوسی و سفید یا حتی صورتی و قهوه‌ای هستند. در بعضی از گونه‌ها هم خارهای قرمز رنگ مشاهده می‌شوند. در بسیاری از انواع فروکاکتوس گل‌ها از قسمت بالای گیاه بیرون می‌آیند. این گل‌ها نیز به رنگ‌های زرد تا قرمز و به شکل آبشار هستند. هر کدام از گل‌ها دارای سایزی حدود ۳ تا ۶ سانتی‌متر در قطر هستند.

می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، سم پاشی و تجویز دارو، اجرای گلخانه یا باغ شیشه ای، فرم دهی، کوددهی و تقویت، روف گاردن و یا حتی کاشت انواع نهال و درخت و … را به شما ارائه دهند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی