آشنایی با انواع دیوار زنده

آشنایی با انواع دیوار زنده

آشنایی با انواع دیوار زنده

امروزه سیستم دیوار سبز یا دیوار زنده فرصت های جدیدی را برای پیوند محیط داخلی و طبیعت پیش روی ما گذاشته اند.

کاربرد دیوارهای سبز برای سلامت طولانی مدت و پایداری جوامع ما حیاتی هستند. فناوری های مبتنی بر این دیوارها گزینه های متنوع و فراوانی برای طراحی معماری مهیا می کنند.

به طور کلی می توان گفت « به تمام سطوح قائم و افقی که توسط پوشش گیاهی سبز در بر گرفته شده اند جداره های سبز اطلاق می شود».

دیوار سبز از نظر نحوه ی اجرا و سیستم های آبیاری و کاربرد، به انواع مختلفی تقسیم میشود که در ادامه به بررسی انواع دیوارهایی که در طراحی فضای داخلی مورد استفاده قرار می گیرند، میپردازیم.

۱- دیوار زنده

دیوار های زنده، از کنار هم قرار گرفتن پانل هایی با پوشش گیاهی از پیش کاشته شده تشکیل می شوند، که توسط سیستم سازه سبکی به صورت عمودی یا با فاصله به دیوار ساختمان نصب می شود و یا به صورت مستقل و خود ایستا قرار می گیرند .«از مزایای دیوار های زنده به تنوع گیاهان آن می توان اشاره کرد .مزیت دیگر آنها استفاده از گیاهان از پیش کاشته شده است که از نظر زمانی سریع تر به نتیجه مطلوب از نظر رشد نهایی گیاهان می رسند. دیوارهای زنده خود به دو نوع غیر فعال و فعال تقسیم می شوند.»

۲- دیوار زنده غیر فعال

دیوار زنده غیر فعال از پانل های مربع یا مستطیل شکل مدولاری تشکیل شده اند که محیط کشت گیاه را به صورت عمودی فراهم کرده و از گیاه نگهداری می کند. این پانل های مدولار توسط سیستم های استراکچر سبکی با فاصله به نمای ساختمان و یا سازه ی ساختمان متصل میشود. جزییات اجرایی پانلها متفاوت بوده و بسته به نوع کارخانهی آن از جنسهای متفاوتی همچون پلاستیک، پلی استایرن، پلی پروپیلن، سفال، فلز استیل آلومینیوم، منسوج صنعتی (نوعی نمد) و یا بتن سبک میباشند. در اغلب موارد بستر کاشت فقط حکم نگهدارنده گیاه را داشته و مواد غذایی توسط سیستم آبیاری در دسترس گیاه قرار میگیرد.

۳- دیوار زنده فعال

یکی از جدیدترین انواع دیوار های سبز، دیوار زنده فعال است. این نوع دیوار« با تلفیق و ادغام در تاسیسات گرمایش و سرمایش و تهویه ساختمان به گونه ای طراحی شده است تا هوای فضای داخلی را تصفیه نموده و به صورت تنظیم کننده حرارتی عمل کند. در این سیستم، از هوای تولید شده توسط گیاهان در سیستم تهویه هوای ساختمان استفاده می شود .
شاخ و برگ گیاهان مونوکسید و دی اکسید کربن را جذب میکنند، موجودات ذرهبینی ریشه، ترکیبات آلی و ذرات معلق در هوا را میزدایند و فرایند طبیعی گیاهان هوای تازه تولید میکند که از طریق یک هواکش درون سیستم کشیده شده و سپس داخل ساختمان میشود. در این سیستم ریشه گیاه بین دو لایه منسوج صنعتی قرار میگیرد و تغذیه آنها از طریق آب غنی شده با مواد مغذی انجام می شود.»

۴- سیستم سطح سبز نوع ۱

سیستم سطح سبز نوع یک، به عنوان متنوع ترین سیستم در فضای داخلی ساختمان در نظر گرفته میشود. در این سیستم« با استفاده از گلدانهای استاندارد صنعتی، به سادگی می توان گیاهانی نگهداری کرد که برای فصول مختلف و مناسبتهای ویژه قابل تعویض باشند. این کار میتواند کم و بیش بر روی هر سطح داخلی انجام شود. این سیستم شامل جعبههای پروپیلن قابل دسترس بازیافت شده هستند که میتواند برای هر اندازه دیوار مناسب باشد. آنها یک پوشش ضد آب شیاردار و زبانه دار در سطح جلو و سطح پشتی دارند. روند سیستم آبیاری عمومی آن، از راه دور میباشد. مخازن گردش مجدد در زیر دیوار یا بالای آن قرار داده میشوند. این مخازن میتوانند بطور خودکار هنگامی که یک منبع آب در دسترس است بالا بروند و یا می توانند دستی پر شوند.»

۵- سیستم سطح سبز نوع ۲

سیستم سطح سبز نوع ۰، نیز همانند سیستم سطح سبز نوع یک، یکی از انواع سیستم های دیوار سبز کاربردی برای محیط داخلی ساختمان است .«این سیستم برای محیطهای داخلی مانند راهروها، فضای پذیرایی، کریدورها و دیگر جاهای با ترافیک بالا مشخص شده است. این سیستم برای گسترش سریع و ساده بسیار لازم است که در برگیرنده طراحی کاملا تلفیق شده میباشد که امکان قرار دهی را در هر جا فراهم میکند و نیازی به اتصال به آب ندارد. مخزن وپمپ آبیاری یا مخزن آب، پمپ و تایمر در داخل کف سیستم گنجانده شده است و می تواند دستی پر شود.»

۶- دیوار های مینیاتوری سبز

یکی دیگر از راهکارهای کاربرد فضای سبز به صورت منسجم در محیط داخلی ساختمان استفاده از دیوار های مینیاتوری پوشیده شده با گیاهان است. در این روش انواع خز های متراکم بر روی پانل های شکل دار کاشته می شوند. بدین ترتیب «طراحی دیوارهای سبز گیاهی با حالت مینیاتوری می تواند به گونه ای قالببندی شود که رشد گیاهان طبیعی در داخل ساختمان را به نمایش درآورد. البته باید خاطرنشان ساخت، بخش عمده گیاهان پوششی این نوع از دیوار از انواع خزه های متراکم و در هم فرو رفته تشکیل میشود که با رشد متعادل و متوازن خود به جذابیت هرچه بیشتر این دیوار می-افزاید.»

مجموعه الو باغبون متشکل از متخصصین مجرب در زمینه نگهداری فضای سبز، گلکاری باغچه، کاشت انواع نهال و درخت، دیوار سبز، کاشت انواع گل، آبیاری هوشمند و… چه در محل سکونت شما چه در محل کار شما و چه در فضای بیرونی، باغ، ویلا و….  فعالیت میکند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی