حتما شما هم روی دیوارهای ساختمانهای قدیمی گیاهانی را دیدهاید که به طور طبیعی رشد کرده و فضای زیبایی را بوجود آوردهاند. اما امروزه میتوان این دیوارهای زیبا را با استفاده از اصول مهندسی در هر نقطهای از فضای داخلی و خارجی ساختمان بوجود آورد. همچنین این دیوارها را میتوان برای محوطه سازی، طراحی دیوار حیاط خانه یا ویلا و ….. بکار برد.
در فضای سبز تلفیق معماری با طبیعت و گیاهان، یک ایده جدید نیست، بلکه از زمان های اولیه، منظره های طبیعی و ساخته شده با بناهای شهری در هم آمیخته شدند. فضاهای سبز طراحی شده همزمان با شکل گیری دغدغه های انسان در مورد معماری نیز پدیدار گشت. علم بهینه سازی انرژی پاسخ به این موضوع را ارایه نموده و به زبان ساده درست مصرف کردن را مطرح می نماید. درست مصرف کردن به معنی جلوگیری از اسراف و اتلاف خود به عنوان یک منبع جدید انرژی نام گذاری شده و پس از ذغال سنگ، نفت، گاز و انرژی هسته ای به انرژی پنجم معروف گردیده است.
دیوارهای سبز،نیز از عملکرد زیبایی شناسی برخوردارند و میتوانند در کاهش آلودگی بصری در شهرها نقش به سزایی داشته باشند.
دیواره های سبز، علاوه بر تامین نیازهای زیباشناسی معماری، پاسخگوی ضرورتهایی همچون: عایق سازی طبیعی ساختمان (حرارتی، رطوبتی و صوتی)، استفاده از فضای مرده بام به منظور خلق فضای دلپذیر و ایجاد سطوح چشم نواز در نمای بنا، تلفیق ساختار مصنوع با طبیعت،کمک به کاهش آلودگی های جوی و افزایش نسبت اکسیژن هوا و غیره نیز است.
از طرفی، طراحی و ساخت روف گاردن سبز، منجر به افزایش پایداری و مدیریت صحیح باران های سیل آسا و آب باران میشود.
وظایف حایلها به شرح ذیل میباشد:
از دیدگاه اقتصادی نیز دیوارهای سبز با افزایش سطح فضای سبز، حفاظت از سازه بنا و نیز بعد زیباسازی محیط به ارزش بنا میافزاید.
دیوار سبز همچنین، با ایجاد عایق حرارتی موجب ذخیره انرژی گرمایش و سرمایش در زمستان و تابستان و در نهایت کاهش هزینههای در ارتباط با مصرف انرژی میشود.
سیستم آبیاری قطرهای دیوارهای سبز و چرخش آب درسیستم، منجر به ایجاد فضای سبز با حداقل مصرف در آب است. این دیوار همانند عایقی ست که به تنظیم درجه حرارت داخلی ساختمان کمک میکند.
مشاهده شدهاست که سطح خارجی دیواری که متصل به دیوار سبز است، ۱۰ درجه خنک تر از یک دیوار در معرض هوای آزاد است با افزایش هزینهها و کمبود انرژی، این ویژگی دیوار سبز سبب کاهش مصرف انرژی در سرمایش یا گرمایش انرژی میشود. این سازهها توانایی ای را دارند که صورتحساب برق شما را تا ۲۰٪ کاهش دهند.
دیوارهای زنده، ترکیبی از قطعات با پوشش گیاهی از پیش کاشته شدهاند، که به صورت عمودی و توسط سیستم استراکچر سبکی، با فاصله به نمای ساختمان نصب شده، یا به صورت مستقل خود ایستا میباشند.
از دیوارهای زنده همچنین میتوان در فضاهای داخلی ساختمان استفاده کرد. دیوارهای زنده، بسته به کارخانه تولیدکننده آن، جنس صفحات و نوع بیرونی و یا داخلی آن، جزئیات اجرایی متفاوتی دارند.
الف) با نصب عناصر پیش ساخته
ب) با کاشتن گیاهان بین دو لایه الیاف
به منظور هر چه سبکتر شدن سیستم دیوارهای زنده، معمولاً از سیستمهای کاشت هیدرو پونیک و نیمه هیدروپونیک استفاده میشود و در اغلب موارد بستر کاشت فقط حکم نگهدارنده گیاه را داشته، مواد غذایی توسط سیستم آبیاری در دسترس گیاه قرار میگیرد. دیوارهای سبز با سیستم گردش مجدد آب بکار میروند و به منظور کاهش آلودگی آب سنگین، این کار را با جذب مواد مغذی غیر حلال در آب انجام میدهند. این مواد مغذی باکتریهای معدنی هستند که اجزای ارگانیک میکروسکوپی آنها را برای گیاهان آماده می کنند.
یکی از فواید دیوارهای سبز بهبود راندمان انرژی میباشد. این نوع دیوار ظرفیت عایق حرارتی را با تنظیم دمای بیرونی، بالا میبرد. مقداری صرفه جوییها بستگی به فاکتورهای گوناگونی مانند اقلیم، فاصله تا جوانب ساختمان، نوع پوشش گیاهی دارد.
دیوار سبز یک راه مطمئن برای بالا بردن تاثیر تصویر ساختمان ها در شهر و بالا بردن کیفیت هوای سالم جو می باشد، همچنین سطح هوشیاری و انرژی را در افراد حاضر بالا میبرد.
در گذشته نصف کشورها، با توجه به افزایش قابل توجه زندگی شهری پناهجویان، رهبری داشته که بر چشم انداز های مثبت، آلودگی هوا و آسیب های وارده بر فضای سبز توجه داشته است.
مجموعه الو باغبون با ارائه خدمات در زمینه درخت کاری، گل کاری، هرس، چمن کاری، آبیاری قطره ای، روف گاردن و احداث و کاشت فضای سبز با تیمی مجرب و متخصص آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.