در این مطلب از بلاگ آموزشی الو باغبون نحوه اجرای دیوار سبز آن را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
همان طور که در مطلب معرفی دیوار سبز اشاره کردیم دیوار سبز “Green wall” یا دیوار زنده همان فضای سبزی است که به صورت عمودی و مستقل و یا بر روی یک دیوار ایجاد می شود.
این پوشش گیاهی می تواند قسمتی یا تمام دیوار را بپوشاند. استفاده از این دیوارها در دکوراسیون داخلی و خارجی ، در مرتبه اول ارتباط مستقیم با شرایط آب و هوا و محیطی دارند.
چه مکانی برای نصب دیوار سبز می تواند بهترین انتخاب باشد؟
انتخاب مکان مناسب اولین گام برای اجرای دیوار سبز است. می توانید قسمت های متفاوتی از یک ساختمان را به عنوان محل اجرای دیوار سبز انتخاب کنید که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
در هنگام انتخاب مکان مناسب حتماً به بار اضافی وارده به ساختمان و نوع سازه آن باید توجه کنید.
با توجه به هزینه دیوار سبز ، مکان در نظر گرفته شده برای اجرای دیوار سبز و همچنین نوع تجهیزات دیوار سبز می تواند از مدل دیوار زنده (پانل های مدولار) یا مدل نمای سبز (گیاهان بالارونده)باشد.
در هر نوع از مکان ها با توجه به امکانات وجود یکی از این دو سیستم یا ترکیبی از هردوی آنها به کار می رود.
از آنجایی که یکی از دلایل اجرای دیوار سبز کمک به بهبود زیبایی بصری است، نورپردازی نیز اهمیت زیادی می یابد. نحوه ساخت دیوار سبز باید به گونه ای باشد که نورپردازی آن به دیده شدن آن کمک کند.
انتخاب گیاهان مناسب دیوار سبز بارزترین نقش را در ساخت دیوار سبز اجرا می کند.در انتخاب گیاهان دیوار سبز باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:
سیستم آبیاری پایه ای ترین موضوع در نحوه اجرای دیوار سبز که باعث موفقیت و یا شکست آن می شود. در انتخاب سیستم آبیاری دیوار سبز باید موارد زیادی را مدنظر قرار دهید که از آن جمله به موارد زیر می توان اشاره کرد:
انتخاب سیستم آبیاری میتواند انواع مختلفی از نوع آبیاری سنتی و دستی، آبیاری قطرهای اتوماتیک و یا هوشمند داشته باشد. انتخاب نوع آبیاری بسته به بودجه، نوع گیاهان و نوع دیوار سبز میتواند متفاوت باشد.
همچنین میتوانید از سیستم های ذخیره آب باران استفاده کنید که با توجه به هدف اصلی راه اندازی دیوار سبز که حفاظت از محیط زیست است امری ضروری است.
طراحی سیستم آبیاری در دیوار سبز باید به صورتی باشد که آسیبی به نمای ساختمان و یا دیوار پشتیبان خود وارد نکند.
به هیچ وجه لولهها و سیستمهای آبیاری نباید در دید باشد.
برای نصب دیوار سبز خزه ای تمام مراحل انتخاب مکان، نصب پنل، انتخاب گیاهان و سیستم آبیاری دیوار سبز که در بخش های قبل اشاره کردیم ، نیاز نیست!
برای نصب دیوار خزه ای نه نیاز به پنل دارید نه آبیاری هوشمند! باید یک چسب می تواند دیوار خزه ای را بر روی هر سطح مسطح و غیر مسطحی بچسبانید. حتی می این این خزه ها را در سقف نیز بچسبانید.
طراحی و اجرای دیوار سبز تنها مراحل نحوه اجرای دیوار سبز نیستند. مهم ترین مسئله پس از ساخت دیوار سبز نگهداری و مراقبت از دیوار سبز است که اهمیت دوچندانی مییابد. بسیار مهم است که توجه ویژه ای به نحوه نگهداری از گیاهان، سیستم آبیاری و یا ایجاد تغییرات ضروری در دیوار سبز داشته باشید.
مجموعه الو باغبون تمامی فعالیت های مرتبط از چمن زنی گرفته تا محوطه سازی ، هرس درخت ، سمپاشی درختان و نصب سیستم آبیاری قطره ای را پوشش می دهد.