ویژگی گلدان مناسب کاکتوس و ساکولنت

ویژگی گلدان مناسب کاکتوس و ساکولنت

ویژگی گلدان مناسب کاکتوس و ساکولنت

افراد زیادی تیغ‌های کاکتوس را بسیار جذاب و ارزشمند می‌دانند، به اندازه‌ای که کاکتوس را به عنوان بخش اصلی تزیینات خود انتخاب می‌کنند.

انتخاب گلدان کاکتوس و ساکولنت مناسب برای این گیاهان از نکات خیلی مهم و تاثیر گذار است و می‌تواند روی سلامت گیاه تاثیر مستقیم بگذارد. در این مقاله کاکتوس ایران درباره بهترین و بدترین گلدان کاکتوس و ساکولنت به بحث می‌پردازد. همچنین درباره مزایا و معایب انواع مختلف گلدان و اهمیت سایز و شکل گلدان صحبت می‌کند. جنس، شکل و سایز گلدان تاثیر بسزایی روی کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها و رشد آن‌ها می‌گذارد. در حالیکه برخی از گلدان‌ها بهترین و قابل قبول هستند، برخی دیگر به طور کلی خوب نیستند.

اهمیت شکل گلدان کاکتوس و ساکولنت

قبل از اینکه صحبت درباره جنس گلدان را شروع کنیم، اجازه بدهید درباره یک نکته مهم دیگر صحبت کنیم. وقتی که گلدانی را برای گیاه خود خریداری می‌نمایید، به شکل آن توجه کنید. گلدان باید تقریباً هم سایز با گیاه شما باشد. این بخاطر این است که ریشه‌های کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها معمولاً بلند نیستند، و اگر گیاه خود را در گلدان‌های بزرگ‌تر بکارید، گیاه در وسط آن باقی می‌ماند.

بهترین گلدان برای کاکتوس و ساکولنت، گلدان استوانه‌ای، کوتاه و گرد است. هرگز گلدانی که بسیار باریک، بلند و عمیق است را تهیه نکنید. گیاه شما نیاز به استفاده از تمام خاک داخل گلدان دارد. این به این معنی است که از خاک زیاد استفاده نکنید که ریشه‌ها نتوانند به آن دسترسی داشته باشند. تنها کمی فضا برای زه‌کشی در پایین گلدان و دور گیاه برای رشد آن کافی است.

سایز گلدان کاکتوس و ساکولنت

همانطور که گفته شد، سایز گلدان باید تقریباً هم سایز خود گیاه باشد، و مسئله مهم‌تر ریشه‌های گیاه است. هنگامی که یک گلدان یا ظرف برای کاکتوس یا ساکولنت خود انتخاب می‌کنید، بهتر است از قبل گیاه را از گلدان خارج کرده و ریشه‌های آن را برای قرار گرفتن در گلدان جدید اندازه بزنید. اگر گیاه شما دارای ریشه‌های بلند است، گیاه به گلدان عمیق نیاز دارد و اگر ریشه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها کوتاه ولی از کناره‌ها رشد کرده باشند گلدان پهن نیاز است. همچنین برای زه‌کشی گلدان کمی فضا نیاز است، پس یک گلدان با کمی عمق بیشتر از ریشه‌ها انتخاب کنید.

هنگامی که گلدان کاکتوس و ساکولنت خود را انتخاب می‌کنید، فضای ۲ الی ۵ سانتی‌متر در عرض برای آن در نظر بگیرید تا گیاه در آن به راحتی جای بگیرد. عمق گلدانی که شما باید در نظر بگیرید از ۱۰ تا ۱۷ سانتی‌متر بسته به نوع گیاه است. برخی دارای ریشه‌های بلند مانند کاکتوس‌های استوانه‌ای و برخی دارای ریشه‌های کوتاه مانند کاکتوس‌های توپی می‌باشند.

بهترین جنس گلدان برای کاکتوس چیست؟

گلدان سفالی یا لعاب دار برای کاکتوس و ساکولنت

این گلدان‌ها برای کاکتوس و ساکولنت یکی از بهترین گزینه‌ها هستند.

مزایای گلدان‌های سفالی

این گلدان‌ها بادوام تر و سنگین‌تر هستند. همچنین دارای انواع گوناگونی نیز هستند از لحاظ لعاب و رنگ‌بندی که آن‌ها را به انتخاب مناسبی برای زیبایی بخشیدن به دکوراسیون تبدیل کرده است. گلدان‌های سفالی دارای منافظی هستند و آب را برای کل ریشه‌ها گسترش می‌دهند. این گلدان‌ها برای فصول سرد وقتی که هوا گرم نیست نیز مناسب هستند.

برخی معایب

گلدان‌های سفالی دارای معایبی هم هستند و مقداری آب در خود نگهداری نمی‌کنند، این برای گیاهان جوان خوب نیست. این به این معنی است که خاک زودتر خشک می‌شود. مخصوصاً اگر شما از گلدان کاکتوس و ساکولنت سفالی در بیرون از خانه و در هوای گرم استفاده می‌کنید. آبیاری متناوب هم می‌تواند سطح PH خاک را بالا ببرد. این باعث اسیدی شدن حاک می‌شود ولی کاکتوس‌های بزرگ در گلدان سفالی بهتر زندگی می‌کنند.

حتماً از اینکه گلدان سفالی شما دارای سوراخ‌هایی برای زه‌کشی در کف می‌باشد اطمینان حاصل کنید، و یا اگر نیاز است خودتان در کف آن سوراخ ایجاد کنید. سوراخ‌های زه‌کشی خیلی مهم هستند.

ریشه‌های کاکتوس و ساکولنت ممکن است در تمام خاک رشد نکنند. این بخاطر این است که آب در گلدان سفالی به سرعت تبخیر می‌شود. و مواد معدنی در اطراف دیواره‌های گلدان رسوب می‌کنند. ریشه‌های گیاه به سمت اطراف می‌روند و سعی می‌کنند خود را به این مواد مغذی برسانند ولی فقط انرژی خود را هدر می‌دهند به این دلیل که اطراف گلدان گرم‌تر است.

همچنین ریسک رشد قارچ‌ها و بیماری‌های انگلی در گلدان‌های سفالی بالاتر است. امکان شکسته شدن گلدان‌های سفالی توسط کودکان و حیوانات خانگی بالاتر است. هنگامی که گلدان سفالی انتخاب می‌کنید، از انتخاب سایز و شکل مناسب گلدان اطمینان حاصل کنید.

گلدان‌های پلاستیکی برای کاکتوس

نوع دیگر گلدان و یکی از بهترین‌ها برای رشد کاکتوس و ساکولنت گلدان‌های ساخته شده از پلاستیک است.

مزایای گلدانهای پلاستیکی

این گلدان‌ها وزن کمتری دارند و به راحتی قابل جابه‌جایی هستند. خاک در گلدان‌های پلاستیکی نیاز کمتری به آب دارد و آرام‌تر خشک می‌شود. این به این معنی است که دفعات  و میزان آبیاری در این گلدان‌ها نسبت به گلدان‌های سفالی کم‌تر است. گلدان‌های پلاستیکی برای کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها مناسب هستند بدین دلیل که به سرعت گرم نمی‌شوند و گرما را بعد از غروب خورشید نیز در خود نگه می‌دارند. این یکی از امکانات خوب این گلدان ها است به این دلیل که اکثر کاکتوس‌ها افت یکباره دما را دوست ندارند. قیمت ارزان این گلدان‌ها از مزایای دیگر این گلدان‌ها است.

اکثر گلدان‌های پلاستیکی دارای سوراخ‌های زه‌کشی مناسبی برای جلوگیری از گندیدگی و پوسیدگی ریشه‌ها دارند. شما می‌توانید سوراخ‌های بیشتری در زیر گلدان پلاستیکی ایجاد کنید که این برای ریشه‌های کاکتوس و ساکولنت شما خوب است و آن‌ها در تمام خاک رشد می‌کنند. این بخاطر این است که آب از اطراف و دیواره‌های این گلدان‌ها بخار نمی‌شوند. پس ریشه‌ها به سمت دیواره‌ها نمی‌روند. خاک در این گلدان‌ها مدت بیشتری اسیدی می‌ماند و ریسک رشد قارچ‌ها و انگل‌ها در این گلدان‌ها پایین‌تر است.

گلدان‌های پلاستیکی برای هر سایز کاکتوس بزرگ و کوچک مناسب است و اگر از روی میز یا لبه پنجره سقوط کنند نمی‌شکنند.

معایب گلدان‌های پلاستیکی

از آنجایی که سبک وزن هستند امکان ثابت ماندن آن‌ها نیست به خصوص برای گیاهان بزرگ.

سبدهای قابل حمل و دستگیره دار برای کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها

شما می‌توانید برای گلدان کاکتوس و ساکولنت خود از سبدهای دسته‌دار حصیری استفاده کنید. این گلدان برای گیاهان کوچک و بزرگ مناسب هستند. همچنین شما می‌توانید آن‌ها را برای دکوراسیون داخل و بیرون منزل استفاده نمایید. بسیاری از سبدهای دسته‌دار بدون سوراخ‌های زه‌کشی می‌باشند. پس حتماً اگر از آن‌ها استفاده می‌کنید از داشتن سوراخ در کف آن اطمینان حاصل نمایید.

گلدان‌های نامناسب برای کاکتوس و ساکولنت

گلدان شیشه‌ای برای کاکتوس و ساکولنت

اجازه دهید با این جمله که گلدان‌های شیشه‌ای مکان مناسبی برای رشد کاکتوس و ساکولنت نیست شروع کنیم. گلدان شیشه‌ای همیشه برای درست کردن تراریوم استفاده می‌شوند. این کار برای رشد و زندگی کاکتوس و ساکولنت برای طولانی مدت مناسب نیست. تراریوم‌ها برای کاکتوس‌ها مناسب نیستند از آنجایی که اکثر کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها رطوبت و غرق در آب بودن را نمی‌پسنندد.

تراریوم کاکتوس و ساکولنت

مزایای گلدان‌های شیشه‌ای برای کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها

شما می‌توانید یک تراریوم زیبا برای یک مناسبت درست کنید و بعد از دو الی سه هفته البته باید گیاهان را از آن خارج نمایید. گلدان شیشه‌ای حتماً باید روباز باشد. حتماً از گیاهانی استفاده کنید که دارای شرایط یکسان رشد هستند. شما می‌توانید برای تزئین از سنگ‌های رنگی، صدف و سایر موارد برای تراریوم خود استفاده کنید. این یک ایده مناسب برای کاکتوس‌ها و ساکولنت‌های بسیار کوچک که هنوز ریشه چندانی ندارند می‌باشد.

معایب گلدان شیشه‌ای کاکتوس و ساکولنت

گلدان شیشه‌ای به ندرت دارای سوراخ زه‌کشی کف پیدا می‌شوند، باعث ماندن آب در کف گلدان و غرق آبی شدن آن می‌شوند. این باعث می‌شود ریشه های گیاه شما دچار پوسیدگی شود و گیاه از بین برود. شما باید آبدهی گیاه خود را به صورت روزانه کنترل نمایید، ولی این به این معنی است که آب از خاک کاکتوس و ساکولنت به سرعت پایین رفته و ریشه‌ها به آن دسترسی ندارند.

رطوبت و بخار آب درون تراریوم جمع می‌شود. کاکتوس‌ها از رطوبت بیزارند و عاشق گردش هوا هستند. لایه‌های خاک باعث عدم جذب شدن آب از انتهای گلدان توسط ریشه‌ها می‌شوند. صخره‌ها و سنگ‌های استفاده شده در تراریوم آب را جذب نمی‌کنند. دمای دیواره و کناره‌های گلدان شیشه‌ای به سرعت نسبت به تغییرات دما واکنش نشان می‌دهند و گرم می‌شوند و می‌تواند باعث سوختن گیاه و ریشه‌های آن‌ها شود. و اگر تراریوم خود را زیر نور آفتاب بگذارید می‌تواند باعث سوختن و مرگ گیاه شما بشود.

گلدان فلزی کاکتوس و ساکولنت

گلدان‌های فلزی برای رشد کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها مناسب نیستند. این به این خاطر است که گلدان‌های فلزی قابل زنگ زدن هستند و روی زندگی و رشد گیاه تاثیر می‌گذارند. نکته دیگر اینکه در مقابل دما به سرعت واکنش نشان می‌دهند و کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها نسبت به تغییرات یکباره دمای محیط و اطراف ریشه‌های خود حساسیت دارند.

نتیجه:

گلدان‌های سفالی بهترین گلدان کاکتوس و ساکولنت هستند به شرطی که به نکات ذکر شده توجه شود. بعد از آنها گلدان‌های پلاستیکی توصیه می‌شود. و فقط برای مدت زمان کوتاه می‌شود از گلدان شیشه‌ای استفاده کرد و اصلاً نباید از گلدان فلزی استفاده کرد.

می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، کاشت انواع نهال و درخت، بیل زنی باغچه و پاکندی درختان، فرم دهی، آبیاری گیاه و باغچه، گلکاری باغچه و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند. 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی