معرفی ساکولنت سدوم کلاواتوم

معرفی ساکولنت سدوم کلاواتوم

معرفی ساکولنت سدوم کلاواتوم

اگر دوست دارید یک سکولنت زیبا را مهمان خانه خود کنید، ساکولنت سدوم مورگانیوم را انتخاب کرده و جهت یادگیری روش نگهداری ساکولنت سدوم مورگانیوم ادامه این مطلب از الو باغبون را از دست ندهید.

سدوم کلاواتوم (Sedum Clavatum) یک ساکولنت همیشه سبز و بومی نواحی مکزیک و از خانواده Crassulaceae است. سدوم به طور عمومی نیاز به مراقبت زیادی ندارد و به همین دلیل توسط بسیاری از علاقه‌مندان نگهداری می‌شود. این ساکولنت تا ارتفاع ۱۰ تا ۱۲ سانتی‌متر هم رشد خواهد داشت. این گیاه دارای برگ‌هایی به رنگ سبز-آبی یا سبز کم‌رنگ است. لبه این برگ‌ها هنگامی که در معرض دمای پایین یا بالا قرار بگیرند، قرمز یا صورتی می‌شوند. هر یک از این گیاهان سدوم به شکل یک بوته رشد می‌کنند. و پهنای آن‌ها به ۵ تا ۶ سانتی‌متر هم خواهد رسید. سدوم از اواسط بهار تا اوایل تابستان گلدهی هم می‌کند. گل‌های این ساکولنت به شکل ستاره، کوچک و سفید رنگ هستند. در ادامه این مطلب با شرایط نگهداری سدوم کلاواتوم بیشتر آشنا خواهیم شد.

نور و دمای مناسب نگهداری سدوم کلاواتوم

این ساکولنت مقاوم در محیطی نیمه‌سایه تا آفتاب کامل زندگی می‌کند. نگهداری سدوم کلاواتوم به دلیل اینکه این گیاه به حداقل شش ساعت نور کامل در روز نیاز دارد در محیط خانگی کمی چالش برانگیز است. ولی در صورتی که بتوان نور مورد نیاز این گیاه را فراهم کرد مشکلی پیش نخواهد آمد. می‌توانید برای تامین نور این ساکولنت آن را در نزدیکی پنجره‌های جنوبی خانه خود قرار دهید. یا از نور مصنوعی برای این گیاه استفاده نمائید. این ساکولنت در دمای هوای سرد وارد دوره رکود و استراحت خود خواهد شد.

بهترین دما برای مراقبت از سدوم همان دمای معمول اتاق است. این دما می‌توان بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد باشد.

 کوددهی و تقویت سدوم

برای نگهداری سدوم کلاواتوم باید در آبیاری بسیار حساسیت به خرج دهید. این ساکولنت در مقابل آبیاری بیش از حد بسیار حساس است. آبیاری بیش از حد موجب پوسیدگی گیاه خواهد شد. در بین دو آبیاری باید اجازه داد خاک گیاه به طور کامل خشک شود. و سپس آن را به طور کامل آبیاری کرد. دوره رشد این گیاه در فصلی است که هوا کمی خنک‌تر باشد. برای تغذیه و کوددهی این ساکولنت نیز می‌توانید از کودهای مناسب کاکتوس و ساکولنت یکبار در پاییز و یکبار در بهار استفاده کنید. گیاه خود را هرگز در تابستان و زمستان کوددهی نکنید.

خاک و گلدان مناسب نگهداری سدوم کلاواتوم

همانند بسیاری از کاکتوس و ساکولنت‌ها برای نگهداری سدوم کلاواتوم نیاز به خاکی با زه‌کشی بسیاری مناسب و با قابلیت جابه‌جایی هوا است. خاک مناسب کاکتوس و ساکولنت برای این گیاه می‌تواند بهترین عملکرد را داشته باشد. به جای این خاک می‌توانید از مخلوطی از خاک معمولی و ماسه به میزان نصف به نصف استفاده کنید. همانطور که در مطالب قبلی نیز اشاره شد، گلدان نقش مهمی در سلامت گیاهان خواهد داشت. گلدانی که برای مراقبت از ساکولنت سدوم انتخاب می‌کنید، نباید از سایز گیاه بزرگ‌تر باشد. بزرگ بودن بیش از حد گلدان موجب ماندن آب و خیسی خاک برای مدت طولانی خواهد بود که به پوسیدگی گیاه منجر خواهد شد.

گلدانی را برای گیاه انتخاب کنید که هنگام آبیاری، خاک برای مدت طولانی خیس نماند. سوراخ زه‌کش گلدان نیز باید باز باشد. برای تعویض خاک و  گلدان سدوم کلاواتوم باید هنگامی اقدام کنید که خاک خشک باشد. قبل از اقدام به تعویض گلدان باید چند روزی گیاه را آبیاری نکرد.

تکثیر سدوم کلاواتوم

تکثیر و پرورش سدوم کلاواتوم آسان است. به راحتی می‌توانید از طریق برگ یا ساقه این گیاه را پرورش دهید. برای تکثیر سدوم از طریق برگ باید برگ مناسبی را انتخاب کنید. آن را با دقت از گیاه جدا نمایید. و چند روزی اجازه دهید محل زخم آن خشک شود. بعد از این مدت گلدانی انتخاب و خاک مناسب که همان خاک استفاده شده برای نگهداری سدوم کلاواتوم است را داخل آن بریزید. خاک را کمی مرطوب کنید. و برگ‌ها را روی سطح خاک بخوابانید و با انگشت خود کمی آن‌ها را فشار دهید. بعد از گذشت دو تا سه هفته برگ‌ها ریشه‌دار خواهند شد. برای آشنایی بیشتر با روش تکثیر از طریق برگ به وبلاگ کاکتوس ایران مراجعه کنید.

برای سدوم‌هایی که اندازه ساقه آن‌ها بلند است، می‌توان از طریق قلمه ساقه به تکثیر گیاه پرداخت. قلمه ساقه به سرعت دارای ساقه خواهد شد. قلمه مناسبی از ساقه از گیاه جدا کنید، برگ‌های قسمت پایینی را از ساقه جدا کنید. برای چند روز اجازه دهید که محل بریدگی ساقه خشک شود. این کار باعث خواهد شد که از بروز بیماری‌های قارچی به گیاه جلوگیری شود. بعد از این مدت می‌توانید قلمه را در خاک مناسب بکارید و خاک را کمی مرطوب نگهداری کنید. بعد از مشاهده اولین نشانه‌های رشد، در گیاه می‌توانید نگهداری سدوم کلاواتوم خود را مانند گذشته انجام دهید. تکثیر این ساکولنت از طریق بذر هم قابل انجام است که در خانه مشکل و توصیه نمی‌شود.

بیماری و آفات ساکولنت سدوم

سدوم کلاواتوم یکی از ساکولنت‌های مقاوم و با نیاز اندک است. از این رو در نگهداری سدوم کلاواتوم معمولاً با بیماری و مشکل خاصی مواجه نخواهیم شد. یکی از مشکلاتی که ممکن است با آن روبرو شوید، بیماری پوسیدگی است. این مشکل در صورت آبیاری بیش از حد گیاه بوجود خواهد آمد. از جمله آفاتی هم که می‌توان به آن اشاره داشت، شته و آفت پولک است که به سدوم‌های ضعیف حمله خواهند نمود.

می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، حاشیه زنی، گل کاری، فرم دهی، کوددهی و تقویت، گلکاری باغچه و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی