طراحی گرین وال

طراحی گرین وال

طراحی گرین وال

دیوار سبز یا باغچه عمودی به معنی سطح دیواری پوشیده از گیاه است. گیاهان در این حالت به ‌جای زندگی معمولی خود روی سطح زمین، زندگی جدیدی را در سطح عمودی تجربه می‌کنند.

بهترین گیاهان برای طراحی دیوار سبز کدامند؟

نکته مهمی که در انتخاب گیاهان در طراحی دیوار سبز وجود دارد، استفاده از گونه‌هایی است که با شرایط محیط خود سازگار هستند؛ محیط مورد نظر می‌تواند فضای داخلی خانه شما، نمای ساختمان یا دیواری باشد در گوشه‌ای از حیاط خانه. به دلیل اینکه پوشش گیاهی در دیوار سبز، وضعیتی متفاوت از حالت معمول خود دارد، گیاهان باید حساسیت را کنار گذاشته و کمی روی پای خود بایستند! گیاهان مقاوم به خشکی و کم‌آبی زندگی بهتری برای این شرایط دارند و در بین آنها هم ساکولنت‌ها و کاکتوس‌ها بهترین انتخاب هستند.

جهت انتخاب گیاهان دیوار سبز توجه به عوامل شدید در هر منطقه در درجه اول اهمیت قرار دارد. برای مثال خشکی شدید هوا، وجود آب نامناسب، خاک و … . اما نکات زیر نیزبه صورت عمومی باید مد نظر قرار گیرد. (روش اجرای دیوار سبز( کابلی و یا مدولار)

موقعیت اقلیمی و اکولوژیک سایت شامل نور، دما، رطوبت محیط و …: عواملی همچون شدت نور، رطوبت محیط، حرارت، میزان و کیفیت آب در دسترس جهت آبیاری، شدت وزش باد، ارتفاع محیط و خاک و … در انتخاب گونه‌ های مناسب مؤثر هستند.

انتخاب گیاهان بومی:در صورت عدم انتخاب گونه های گیاهی ناسازگار با محیط، هزینه های نگهداری گیاهان به دلایل مختلف از جمله، خشکی و یا نیاز به آب فراوان، انواع آفات گیاهی و … افزایش خواهد یافت. همچنین گیاهان بومی هر منطقه نسبت به سایر گیاهان در برابر عواملی همچون نوسان های بالا و پایین دمایی، نوع خاک و … بسیار مقاومتر هستند.

انتخاب گیاهان همیشه سبز: این آیتم متأثر از اقلیم می باشد. به این معنی که در اقلیم های سرد و خشک استفاده از گیاهان پوششی با تراکم بالا که نفوذ تابش خورشید را در بین برگها کاهش می دهد توصیه نمی گردد

انتخاب گیاهان مقاوم: بررسی گونه های مختلف گیاهی به لحاظ بصری و زیبایی شناختی: توجه به عواملی همچون تنوع رنگی، غنای بویایی، فرم، خزانپذیری و … در زیبایی بصری دیوار سبز بسیار مؤثر میباشد.

مزایای دیوار سبز

مزایای دیوار سبز

وقتی گیاهان زیبا و سبز را به دیواره‌ها منتقل می‌کنید، علاوه بر اینکه زیبایی را به دنبال دارد، اثرات مثبت زیادی هم ایجاد می‌کند؛ مثلا در فصل تابستان پوشش گیاهی دیواری، گرمای نور خورشید را جذب می‌کند و به دلیل اینکه این گیاهان سایه ایجاد می‌کنند، تهویه و خنک شدن ساختمان بهتر انجام می‌شود. در زمستان نیز گیاهان، لایه‌ای از هوا را لابه‌لای شاخه و برگ‌های خود نگه داشته و محصور می‌کنند. این لایه هوا مانند یک عایق حرارتی عمل می‌کند، اتلاف گرما و انرژی را کاهش می‌دهد و از نفوذ سرما هم جلوگیری می‌کند.

طراحی دیوار سبز در فضاهای کوچک

طراحی دیوار سبز در فضاهای کوچک

این دیوار زیبا درون خانه می‌تواند نقش تابلو را ایفا کند! بماند که فواید حضور گیاهان در خانه برای هیچ‌کس ناگفته نیست. این نکته را هم باید ذکر کرد که بهترین استفاده از دیوار سبز برای افرادی است که به گیاهان علاقه بسیاری دارند ولی فضای کوچک خانه‌شان اجازه ورود گلدان‌های بزرگ و مختلف را نمی‌دهد. در این صورت دیوار سبز که فضایی را روی سطح زمین اشغال نمی‌کند، تنها مکان مناسب و نورگیری روی دیوار می‌خواهد و مزاحم کسی هم نمی‌شود.

مراقبت از باغچه عمودی خانه

مراقبت از باغچه عمودی خانه

حواس‌تان باشد پوشش گیاهی دیوار سبز هم مانند سایر گیاهان نیاز به مراقبت و دلجویی دارد! باغچه عمودی را با توجه به گیاهان‌تان در جایی نصب کنید که نور مورد نیازش تامین شود و آبیاری را فراموش نکنید. در حیاط یا نمای ساختمان می‌توانید از آبیاری قطره‌ای بهره‌مند شوید. در فضای داخلی خانه بهتر است به علت ظاهر نازیبای لوله‌های آب در سیستم آبیاری قطره‌ای، روش آبیاری دستی خودتان را پیش بگیرید.

پیشنهاد می‌شود از گیاهانی در دیوار سبز استفاده کنید که نیازهای نزدیک به هم و مشابه داشته باشند.

انواع دیوار سبز

۱-دیوار سبز مدولار: این داربست‌ها، داربست‌های فلزی بسیار سبکی از جنس استیل گالوانیزه هستند که یا بر دیوار بنا قرار گرفته‌اند و یا دارای سازه مستقل خواهند بود که گیاه بالا رونده را نگاه می‌دارند. به این پانل‌ها همچنین می‌توان فرم داد تا اشکال و منحنی‌های مورد نظر را ایجاد نمایند.

این سیستم مدولار به دلیل سختی و صلابت پانل‌ها می‌تواند بین قسمت‌های مختلف ساختمان پل زده و یا به عنوان دیواره‌های سبز مستقل به کار گرفته شوند.

۲-دیوار سبز کابلی: سیستم کابلی برای نگهداری ازگیاهان رونده پر شاخ و برگ و با رشد سریع بکار می‌رود .سیستم کابلی از یک سری توپی، غالباً از جنس فولاد ضد زنگ تشکیل شده، که قابلیت عبور کابلها و کشش و انقباض آنها از میان یکدیگر را جهت شکل گیری شبکه مورد نظر فراهم کرده، تکیه و حامل گیاه مورد نظر می‌باشد.

توپی‌ها به کمک پیچی که از میان سوراخ مرکزی توپیعبور می‌کنند به سطح دیوار نصب می‌شوند. نحوه قرار گیری و فاصله بین توپی‌ها در روی دیوار مطابق با طرح خاص انتخابی خواهد بود.

۳-دیوار سبز شبکه ای: سازه بسیار سبکی است که حائلی از شبکه‌های فولادی برای گیاهان بالارونده ایجاد نموده که این حائل به دیوار یا به سازه ساختمان متصل می‌شود.شبکه های سیستمیاغلب برای نگهداری از گیاهانی که رشدی آهسته داشته، و به پشتیبانی بیشتری نیاز دارند، کاربرد دارند.

سیستم‌های شبکه توری انعطاف‌پذیر تر از سیستم کابلی بوده و قابلیت طراحی متنوع تری را دارند.

۴-نمد پلیمری: تجسم طرح شامل سیستم کاشت در روشی است که گیاهان زنده بر روی یک سطح عمودی کشت می‌گردند. این سیستم شامل یک پارچه نمدی پلیمری با قابلیت زهکشی مناسب می‌باشد که به شکل مشخصی تا خورده بر روی قاب زیرساخت قرار می‌گیرد؛

به نحوی که یک یا چند گلدان یا محفظه برای کشت عمودی به صورت ردیفی با جیب رو به بالا ایجاد گردد. گیاه در غلاف اولیه قرار گرفته و در این محفظه‌ها کشت می‌گردد. این روش سیستم جدیدتر نصبت به دیگر سیستم‌های اجرای دیوار سبز است و دارای مزایای بیشتری نصبت به روش‌های گذشته می‌باشد.

از مزایای این سیستم نصبت به سایر سیستم‌ها می‌توان به سبکی سازه دیوارسبز، تعویض و تغییر آسان گیاهان، تهویه مناسب ریشه گیاهان، سیستم زهکشی قوی تر، آزادی عمل در انتخاب گیاهان مختلف و.. اشاره کرد.

۵-دیوار سبز هیدروپونیک: در این روش بستر کشت بر پایه آب می‌باشد به عبارتی خاک دیگر وجود ندارد و آب کلیه مواد غذایی این دیوار زنده را تأمین می‌نماید. از ویژگی‌های این روش استفاده از تنوع بیشتر گیاهان، ضخامت کم، سبک و امکان نقش پذیری می‌باشد به عبارتی طرح مد نظر کشیده شده و سپس گل‌ها و گیاهان نصب می‌گردد.

دیوار سبز هیروپونیک بسیار جذاب بوده و مجهز به سیستم تأسیساتی می‌باشد که به صورت هوشمند مواد غذایی را به گیاهان تزریق می‌نماید. جالب توجه است که سابقه ایجاد و استفاده از تفکرات روش هیدروپونیک به ایران باستان برمی گردد.

نکات تکمیلی در طراحی و اجرای دیوار سبز:

شما می‌توانید دیوار سبز را در فضای داخلی خانه خود هم استفاده کنید. با این کار طراوت هوای تازه و شادابی گیاهان، انرژی خوبی به فضا می‌بخشد. فراموش نکنید برای داشتن دیوار سبز درون خانه حتما از گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.

در انتخاب گیاهان نیز این نکته را هم در نظر بگیرید که گونه‌هایی کاشته شوند که رشد زیادی نداشته باشند. در این صورت مجبور نیستید هر روز در حال چک کردن میزان رشدشان باشید. این نوع گیاهان ریشه‌های کوچک‌تری دارند که رشدشان هم کمتر است. در ضمن هرس هم در گیاهان کم‌رشد حداقل است.

برگ گیاهان روی دیوارها می‌تواند گرد و غبار و سایر آلاینده‌ها را جذب و آلودگی محیط را کم کرده و همچنین میزان آلودگی صوتی را کاهش ‌دهد. در دیوار سبز گیاهان مدت طولانی‌تری آب را روی سطح برگ‌های خود نگه می‌دارند. طی فرآیند تعریق و تبخیر پوشش گیاهی می‌تواند آب بیشتری به هوا اضافه کند و در نتیجه رطوبت محیط بیشتر شده و آب و هوا بسیار مطبوع می‌شود. زمانی که شما تصمیم می‌گیرید دیوار سبز را در قسمتی از حیاط خانه خود اجرا کنید، بدون اینکه بدانید برای پرندگان، جانوران کوچک و حشرات آشیانه و زیستگاه فراهم می‌کنید. در ضمن دیوار سبزی که گوشه‌ای از نمای ساختمان یا حیاط خانه شما را زیبا کرده است، علاوه بر اینکه سازه بنا را حفاظت می‌کند، ارزش ساختمان را هم بالا می‌برد.

مجموعه الو باغبون تمامی فعالیت های مرتبط از چمن زنی گرفته تا محوطه سازی  ، هرس درخت ، سمپاشی درختان  و نصب سیستم آبیاری قطره ای را پوشش می دهد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی