درباره گیاه کالانکوا مانگینی چه می دانید؟!

درباره گیاه کالانکوا مانگینی چه می دانید؟!

درباره گیاه کالانکوا مانگینی چه می دانید؟!

در این مطلب از الو باغبون با شما درباره نگهداری از گیاه کالانکوا مانگینی صحبت کرده ایم. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

کالانکوا مانگینی یک ساکولنت از خانواده Crassulaceae و از دسته Bryophyllumها است. برخی اوقات نیز داخل دسته بندی کالانکوا نیز قرار می‌گیرد و بومی نواحی ماداگاسکار است. نام این گیاه از گل‌های آویزان آن گرفته شده است. این گیاه در کشور انگلستان تحت حمایت موسسه حمایتی کشاورزی قرار گرفته است. کالانکوا جوان ساقه‌ای به سمت بالا با برگ‌های کوچک تولید می‌کند. گل‌های کالانکوا مانگینی ظاهر بسیار زیبایی به آن خواهند بخشید. این گل‌ها در زمستان و اوایل بهار پدیدار می‌شوند. این گل‌ها معمولاً قرمز-نارنجی هستند و رایحه خاصی ندارند. در ادامه این مطلب به نحوه نگهداری کالانکوا مانگینی خواهیم پرداخت و با آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

نور و دمای مناسب نگهداری کالانکوا مانگینی

در حالی که بسیاری از علاقه‌مندان نگهداری کالانکوا مانگینی را در محیط خانگی انجام می‌دهند، این گیاه علاقه فراوانی به نور خورشید دارد. یکی از نیازهای اساسی این گیاه نور بسیار و مناسب است. پس اگر آن را در خانه نگهداری می‌کنید، باید محیطی روشن با نور زیاد را برای گیاه خود فراهم نمائید. بهترین مکان معمولاً در خانه برای قرار دادن کالانکوا مانگینی در نزدیکی پنجره جنوبی خانه است. البته باید از قرار دادن گیاه در نور مستقیم خورشید در تابستان خودداری کنید. این کار ممکن است منجر به از دست رفتن گیاه شما و سوختگی آن شود.

دمای مناسب نیز برای نگهداری کالانکوا مانگینی دمای معمول اتاق است. این گیاه تا دماهای پایین تا ۱۰ درجه سانتی‌گراد را نیز می‌تواند تحمل کند. بهتری است از قرار دادن گیاه در مسیر وزش باد خنک در زمستان، یا در نزدیکی وسایل سرمایشی یا گرمایشی خودداری کنید.

آبیاری و تغذیه گیاه کالانکوا مانگینی

یکی از موارد اساسی که در نگهداری کالانکوا مانگینی باید با دقت بسیاری انجام شود، آبیاری گیاه است. برای آبیاری صحیح کالانکوا باید اجازه داد خاک به طور کامل خشک شود. سپس آن را آبیاری کرد. در طول تابستان نیز باید به صورت منظم این کار را انجام داد و در زمستان میزان آبیاری کاهش و فواصل زمانی بین دو آبیاری را باید افزایش داد. برای تشویق گیاه به رشد و جبران کمبود مواد مغذی درون خاک می‌توان هر ساله یکبار در بهار با استفاده از کودهای محلول در آب کوددهی و تقویت را انجام داد. دقت داشته باشید در تغذیه کالانکوا زیاده روی نکنید.

خاک و تعویض گلدان کالانکوا

برای نگهداری کالانکوا مانگینی می‌توانید از مخلوط خاک مناسب کاکتوس و ساکولنت استفاده نمایید. البته از ترکیب خاک معمولی و پرلیت هم می‌توان برای کاشت آن استفاده کرد. در صورتی که اندازه گیاه شما از خود گلدان بزرگ‌تر شده است می‌توانید در بهار این کار را انجام دهید. برای گیاهان جوان نباید در تعویض گلدان تعجیل کرد. به دلیل اینکه هنگام تعویض خاک و  گلدان باید مراقب بود و به ریشه گلدان آسیب وارد نکرد. در انتخاب گلدان هم دقت داشته باشید. گلدان مناسب و اندازه گیاه خود انتخاب کنید. سوراخ‌های زه‌کشی آن را بررسی کنید که باز باشد. و هنگام آبیاری، آب اضافی به راحتی از گلدان خارج شود.

تکثیر گیاه کالانکوا مانگینی

تکثیر کالانکوا مانگینی را می‌توان از طریق قلمه ساقه، قلمه برگ و کاشت بذر انجام داد. برای پرورش کالانکوا از طریق قلمه ساقه باید در مقاطع گرم سال اقدام کرد. باید یک ساقه سالم و  بالغ از گیاه را انتخاب کرد که روی آن چند برگ وجود داشته باشد. برگ‌های پایین ساقه را جدا کنید. و قلمه را داخل گلدانی مناسب با خاک مرطوب قرار دهید. گلدان را در مکانی گرم و نیمه سایه قرار دهید. بعد از گذشت چند هفته قلمه دارای ریشه خواهد شد. هنگامی که نشانه‌های رشد را در گیاه مشاهده کردید می‌توانید نگهداری کالانکوا مانگینی جدید خود را مانند قبل انجام دهید.

برای تکثیر کالانکوا از طریق برگ، برگ‌های سالم را در بهار و تابستان از گیاه جدا کنید. برگ‌ها را روی خاک مناسب بخوابانید. خاک را اندکی مرطوب نگهداری کنید. بعد از گذشت چند هفته ریشه‌ها از قسمت انتهای برگ نمایان خواهند شد. و به مرور زمان گیاه جدید شما رشد خواهد کرد.

بیماری‌ها و آفات گیاه کالانکوا مانگینی

خیلی به ندرت پیش خواهد آمد که آفات به گیاه شما حمله‌ور شوند. ولی در صورت مشاهده شته‌ها باید به سرعت به مقابله با آن‌ها بپردازید. بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها به دلیل نور، دما و اشتباه در آبیاری بوجود خواهند آمد. اگر مشاهده کردید که گل‌های گیاه شروع به افتادن کردند یا کم‌رنگ شدند، گیاه شما بیش از حد نور دریافت کرده است. گلدان را به مکانی با نور کمتر منتقل کنید.

هنگامی که برگ‌های گیاه شروع به قرمز شدن کردند، به معنی دریافت بیش از حد نور خورشید است. البته که در این مرحله گیاه شما آسیب جدی ندیده است. و برخی از علاقه‌مندان این رنگ گیاه را ترجیح می‌دهند. ولی مهمترین مشکلی که در نگهداری کالانکوا مانگینی با آن مواجه خواهیم شد، به دلیل آبیاری بیش از حد است. آبیاری بیش از حد و عدم زه‌کشی ممکن است منجر به پوسیدگی و از بین رفتن کالانکوا شود.

می توانید از خدمات باغبانی در الو باغبون استفاده کنید تا متخصصین ما با ابزار مورد نیاز شما در محل شما حضور یابند و خدماتی مانند تشخیص بیماری، حاشیه زنی، کاشت انواع گل، سم پاشی، کوددهی و تقویت، گلکاری باغچه و یا حتی کاشت و … را به شما ارائه دهند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی