بهره گیری از دیوار سبز در مدارس

بهره گیری از دیوار سبز در مدارس

بهره گیری از دیوار سبز در مدارس

مطالعات بی شماری در طراحی آموزشی کاربردی نشان داده است که ، در تمام سطوح آموزشی ، قرار گرفتن در معرض مستقیم در محیط طبیعی می تواند با بهبود توجه و رفتار دانش آموزان ، یادگیری را تقویت کند.

فهرست مطلب:
۱. مقدمه

۲. استفاده از طبیعت و یادگیری مبتنی بر پروژه به عنوان راهکاری برای کاهش تأثیر خستگی توجه مستقیم

طراحی و اجرای دیوار سبز – یک دیوار داخلی “باغ عمودی” یا “دیوار زنده” که به طور معمول شامل فضای سبز ، یک محیط در حال رشد (خاک یا بستر) و سیستم انتقال آب است – نه تنها مزایای سلامتی محیط زیست را فراهم می کند ، بلکه یک کاربرد عملی در کلاس های درس را نیز با به حداقل رساندن خستگی و توجه دانش آموزان با اتصال آنها به “طبیعت در فضای باز” در محیط داخلی برای شما فراهم می کند.
یادگیری مبتنی بر “پروژه”، یکی دیگر از راهبردهای آموزشی است که ثابت شده است در طیف سطوح آموزشی و در سراسر زمینه های آموزشی مؤثر است. دیوارهای سبز از طریق ترکیبی از استراتژی های یادگیری مبتنی بر پروژه و آموزش زیست محیطی ، می توانند به الهام بخشیدن به تفکر انتقادی بپردازند.
نویسندگان برنامه های درسی مربوط به اجرای یک سیستم دیوار زنده در محیط داخلی را در یک محیط یادگیری کلاسی ارائه کرده اند و شامل مدل های یادگیری مبتنی بر پروژه است که با دیوار تعامل دارند.
در رابطه با مزایای سلامتی منفعل از یک دیوار سبز ، مدل های برنامه درسی مبتنی بر پروژه می توانند دانش آموزان را به صورت تعاملی به طبیعت سرپوشیده متصل کرده و این توانایی را دارند که از تفکر در دنیای واقعی مرتبط با زمینه های علمی ، فناوری ، مهندسی ، هنر و ریاضیات در محیط یادگیری داخلی الهام بگیرند.
از طریق ترکیبی از این حالت های غیرفعال و تعاملی ، دانش آموزان بدون در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی در خارج از منزل در محیط داخلی به طبیعت متصل می شوند. سمت و سوی پژوهش های آینده می تواند شامل مطالعات بعد از ساخت و ساز در مورد اثربخشی برنامه های درسی مبتنی بر پروژه مربوط به دیوارهای زنده و تأثیرات طولانی مدت اجرای دیوارهای سبز در کلاسهای درس بر پیشرفت تحصیلی و رفتارهای دانش آموزان باشد.

۱. مقدمه

در ایالات متحده ، دانش آموزان بطور متوسط ​​روزانه ۶ تا ۷ ساعت را در محل کلاس برای تقریباً ۱۸۰ روز از سال می گذرانند (انستیتوی علوم آموزش ، ۲۰۰۸). در تلاش برای بهبود نمرات آزمون استاندارد ، چهارتا از ده مدرسه در سراسر کشور زمان ترک مدرسه را به زمان آموزش کلاسی افزایش داده اند (Loucaides و همکاران ، ۲۰۰۹). از زبان آموزان جوان انتظار می رفت که ساعت های طولانی روز را که در مدرسه سپری می کردند, به احتمال زیاد از خستگی و یا کاهش توانایی تمرکز بر روی فعالیت های کلاس درس رنج ببرند.
تئوری ترمیم توجه نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض محیط های طبیعی توجه غیر ارادی را تشویق می کند و این وقفه های کوتاه مدت باعث می شود تا توجه مجدد به محیط یادگیری مجددا تنظیم شود (کپلان ، ۱۹۹۵).

یک دیوار سبز که همچنین به عنوان یک باغ عمودی یا دیوار زنده نیز شناخته می شود ، به عنوان یک سیستم کاشت عمودی تعریف می شود که شامل یک بستر یکپارچه ، گیاهان زنده و در بعضی موارد سیستم آبکاری خودکار است. اجرای دیوارهای سبز در کلاس این امکان را برای دانش آموزان فراهم می کند تا در توجه منفعلانه و غیرمستقیم شرکت کرده و تأثیر ترمیمی بر تمرکز و یادگیری داشته باشند.
شواهد محدودی در مورد تأثیر قرار دادن طبیعت در کلاس در عملکرد و رفتار دانش آموزان وجود دارد. مطالعه بر روی ۱۷۰ دانش آموز هلندی در کلاس های پنج تا هفت نفره نشان داد کودکانی که در کلاسهای درسی با دیوار سبز سرپوشیده بودند, نمراتشان در درسی که نیازمند توجه بود در مقایسه با نمرات کودکانی که در کلاسهای فاقد دیوار سبز بودند به مراتب بهتر و جو کلاس مثبت تر بود (Van den Berg et. Al.، ۲۰۱۶).
مطالعه دیگری در تایوان نشان داد دانش آموزان دوره متوسطه در کلاسهای دارای گیاهان سبز, روزهای بد و بد رفتاری کمتری داشتند؛ همچنین در این کلاس ها حس راحتی و دوستی بیشتری در مقایسه با دانش آموزان در کلاسهای بدون گیاه گزارش شده است (هان ، ۲۰۰۹).
نظریه بازیابی استرس نشان می دهد که افراد با گذشت زمان سازگاری پیدا کرده اند تا در مقابل محیط های ساخته شده, به محیط های طبیعی پاسخ مثبت بدهند (اولریش ، ۱۹۸۳). علاوه بر این ، گیاهان توانایی ارتقاء آرامش و بهبودی پس از تجربیات استرس زا را دارا هستند.
همچنین یافته هایی از دسترسی بصری به طبیعت در محیط کلاسی به منظور کاهش رفتارهای کمبود توجه در کودکان بدست آمد (تیلور و همکاران ، ۲۰۰۲). مطالعات نشان داده است که طبیعت پشت پنجره های کلاس نیز مهارت های نیازمند توجه و تمرکز را نسبت به نماهایی با صحنه های طبیعی کم یا محیط های ساخته شده, بهبود می بخشد ( Tennessen and Cimprich ، ۱۹۹۵).
یک مطالعه و پژوهش تصادفی از ۹۴ دانش آموز دبیرستانی دولتی در ایلینویز نشان داد دانش آموزانی که در کلاسهای درس با نمای “سبز” حضور داشتند, در کارهای نیازمند به توجه بالاتر, از یک تجربه استرس زا سریعتر و بهتر از دانش آموزان در کلاسی بدون پنجره یا پنجره ای با دید ناخوشایند,رهایی می یابند (لی و سالیوان ، ۲۰۱۶).
پیشرفت تحصیلی و آکادمیک در کارهای مختلف بطور مثبتی تحت تأثیر قرار گرفتن در معرض طبیعت است (مک کورمیک ، ۲۰۱۷). مدارسی که دارای پوشش گیاهی بودند با بهبود نمرات آزمون استاندارد در ریاضی و خواندن همراه شدند (وو و همکاران ، ۲۰۱۴ ؛ هوسون و ساندر ، ۲۰۱۷). علاوه بر این ، پوشش گیاهی واحدهای مسکونی در مناطق شهری با سطوح بالاتر عملکرد شناختی و نمرات قابل توجه در کودکان همراه است (ولز ، ۲۰۰۰ ؛ تیلور و همکاران ، ۲۰۰۲). یک مطالعه دیگر در مورد ۱۰۱ دانش آموز دبیرستان دولتی در میشیگان نشان داد که نماهای فضای سبز از پنجره های کلاس درس و کافه تریا تاثیر مثبتی در کاهش درصد جنایات و افزایش نمرات آزمون استاندارد و میزان فارغ التحصیلی داشته است (ماتسووکا ، ۲۰۱۰).
به نظر می رسد که برنامه های آموزش محیط زیست مبتنی بر پروژه باعث افزایش درگیری دانش آموزان و همچنین بهبود عملکرد تحصیلی در زمینه خواندن ، نوشتن ، ریاضیات ، علوم و مطالعات اجتماعی می شود (لیبرمن و هدی ، ۱۹۹۸ ؛ چاولا و همکاران ، ۲۰۱۴).
به نظر ما با توجه به پژوهش هایی که انجام دادیم ، شواهد محدودی در مورد اجرای دیوارهای سبز در مدارس به عنوان برنامه درسی یادگیری مؤثر بر پروژه وجود دارد. هدف از این مقاله ارائه یک رویکرد عملی برای اجرای برنامه درسی یادگیری مبتنی بر طبیعت در محیط کلاس با استفاده از دیوارهای سبز است.
با اجرای دیوارهای سبز در کلاسهای درس ، دانش آموزان می توانند یادگیری تعاملی را از طریق طراحی گیاه ، ساخت و نصب آن تجربه کنند و همچنین در معرض منفعل طبیعت قرار بگیرند. این می تواند چشم اندازهای محیطی را ترغیب و خستگی ناشی از توجه و تمرکز را به حداقل برساند (شکل تکمیلی ۱).

استفاده از طبیعت و یادگیری مبتنی بر پروژه به عنوان راهکاری برای کاهش تأثیر خستگی توجه مستقیم

از طریق یک سری برنامه های آزمایشی که از چندین استراتژی یادگیری مبتنی بر پروژه در ترکیب با یک برنامه دیوار سبز استفاده می کنند ، ما یک برنامه درسی الگویی تهیه کرده ایم که در معرض عامل داخلی منزل با طبیعت قرار می گیرد. این برنامه درسی همچنین شامل یک کارگاه آموزشی تعاملی است که دانش آموزان را با طبیعت و با زمینه های علمی ، فناوری ، مهندسی ، هنر و ریاضیات (STEAM) درگیر می کند. برنامه درسی مشخص شده برای کارگاه دیوارهای سبز از مفهوم آزمایش ساده گیاهان در جهت ایجاد همکاری آموزشی در زمینه محیط زیست استفاده می کند. یک دیوار زنده می تواند بر روی دیوار یک ساختمان بصورت از پیش ساخته شده ، یا آزاد باشد. آوردن طبیعت به داخل خانه به این طریق ، نوعی حالت صمیمی و در معرض گیاهان زنده بودن را بدون در نظر گرفتن شرایط فضای بیرون خلق کرده و باعث ایجاد فضای قابل استفاده در کف نیز شود.
این برنامه درسی به دانشجویان در مورد باغهای “عمودی” می آموزد و به آنها یاد می دهد که چگونه دیوار سبز را طراحی و نصب کنند. قرار گرفتن منفعلانه در برابر دیوار زنده به عنوان ارائه طرح دانش آموزان با دسترسی بصری به دیوار سبز در طول روز تعریف می شود. اگر یک دیوار سبز درون یک دهلیز یا یک کتابخانه قرار داده شود ، دانش آموزان ممکن است در حالت انفعالی قرار بگیرند. قرار دادن دیوارهای سبز در کلاسهای درس (جایی که دانش آموزان بیشتر وقت خود را می گذرانند) مدت زمان طولانی تر قرار گرفتن در معرض نور را فراهم کرده و امکان تعامل بیشتری با دیوار فراهم می شود. دیوارهای سبز در هر مکانی از فضای آموزشی داخل مدرسه میتواند نصب و قرار داده شود.

کارگاه سازنده ی(آموزشی) دیوار سبز

کارگاه آموزشی دیوار سبز یک رویکرد جامع برای گنجاندن دیوار سبز در کلاس است ، پروژه ای که به دانش آموزان اجازه می دهد در یک تجربه تعاملی “طراحی-ساخت” که شامل نصب است ، شرکت کنند. این کارگاه به عنوان یک پروژه ی گسترده ی مبتنی بر هنر و دانش ، می تواند به عنوان یک الگو و ظرف در کلاس های موجود گنجانده شود. این کارگاه نمونه ای از “یادگیری مبتنی بر پروژه” است ، یک استراتژی آموزشی در “یادگیری فعال” که ریشه در کار روانشناس و اصلاح طلب آموزشی جان دیوی دارد (مک درموت ، ۱۹۸۱).
یادگیری فعال با حالتهای غیرفعال یادگیری مانند گوش دادن به سخنرانیها یا خواندن متون اختصاص یافته در تضاد است. در حالت منفعل ، دانش آموزان اطلاعات دریافت می کنند. در یک حالت فعال ، دانش آموزان باید به دنبال اطلاعات باشند. یادگیری مبتنی بر پروژه نوعی یادگیری فعال است که باعث می شود دانش آموز “با انجام یادگیری” یاد بگیرد و ایده ها را به صورت هدفمند به منظور تکمیل یک پروژه مستقیم و هدایت شده بکار ببرد.
به عنوان مثال ، برای یادگیری مبتنی بر پروژه در یک دوره علمی ، دانشجویان می توانند “سوالات را بررسی کنند ، فرضیه ها و توضیحات را مطرح کنند ، در مورد ایده های خود بحث کنند ، ایده های دیگران را به چالش بکشند و ایده های جدید را امتحان کنند” (Krajcik and Blumenfeld، ۲۰۰۶).
با این حال ، مربیان در هر رشته می توانند این استراتژی را به عنوان یک وسیله آموزشی بگنجانند. این بخش برای دهه ها مؤلفه اساسی آموزش طراحی بوده است (Erdman و همکاران ، ۲۰۰۲). ماهیت یادگیری مبتنی بر پروژه این است که دانش آموز معنا و دانش را بر اساس تجربه مستقیم ایجاد می کند ، و با محیط خود در تعامل است.

قسمت ۱: بررسی دیوارهای زنده ، ارتباط انسان با طبیعت و گیاهان

بخش اول این کارگاه فرصتی را برای دانش آموزان فراهم می آورد تا در مورد چگونگی آوردن پوشش گیاهی به داخل خانه از طریق روشهای مرتبط با STEAM اطلاعات کسب کنند. به دانش آموزان ۱۵ دقیقه فرصت ارائه داده میشود تا در مورد چگونگی استفاده از گیاهان در معماری ، و چگونگی فرآیند خلاقانه ابزار ناوبری برای توسعه یک دیوار سبز صحبت کنند.
این ارائه مقدماتی منجر به یادگیری عملی از طریق آزمایش و مکالمه ی رو در رو با متخصص دیوارهای سبز (یا فرد دیگری با استعداد ادغام گیاهان در ساختمانها) می شود.
هدف این متخصص نه تنها معرفی گیاهان به عنوان مؤلفه ای از محیط داخلی ، بلکه حالت الهام بخشی و ایجاد علاقه در دانش آموزان به منظور آموزش و یا فرصت های شغلی در رشته های STEAM است که زیربنای مفهوم دیوارهای سبز می باشد.
پس از اتمام ارائه ، دانش آموزان با خصوصیات بدنی گیاهان داخلی آشنا می شوند. آنها ویژگی های گیاه از جمله شکل ، رنگ ، بافت و مقیاس را مطالعه می کنند. دانش آموزان با طراحی یک کولاژ چندرسانه ای در مقیاس کوچک با استفاده از کاغذ ساختمانی (به رنگ های مشابه گیاهان) ، رسم وسایل (برای شبیه سازی بافت های شاخ و برگ) و چسب ، به تفسیر این مشخصات می پردازند.
هدف این است که دانش آموزان درک کنند که هر گیاه ویژگی های متفاوتی دارد و از این عناصر برای ایجاد یک طرح کاشت برای دیوار نشیمن استفاده می شود (شکل مکمل ۲).
در طی این فرایند ، دانش آموزان تشویق می شوند تا برای حفظ تمرکز بر هدفمند بودن تمرین خود ، سوالات زیر را مورد بحث قرار دهند: چرا گیاهان را به داخل خانه می آوریم؟ چگونه بین داخل یک کلاس درس و خارج از خانه ارتباط وجود دارد؟ وقتی در پارک بازی می کنید چه حسی دارید؟ آیا در طول کلاس درس چنین احساسی دارید؟ چگونه گیاهان اکسیژن را تأمین می کنند؟
در پی ارائه ی تخصصی, مطالعات گیاهان و بحث و گفتگوهای آسان ،دانش آموزان چگونگی استفاده از رشته های STEAM را برای ورود گیاهان به محیط ساخته شده بهتر می فهمند.

قسمت دوم: تهیه یک برنامه کاشت

پس از اینکه دانش آموزان کولاژهای خود را کامل کردند ، به گروههایی می روند و یک نقشه کاشت تهیه می کنند. اگر بیش از یک دیوار سبز برای ایجاد وجود داشته باشد ، ممکن است گروه ها بر اساس تعداد نصب ها تقسیم شوند. اگر فقط یک دیوار سبز وجود داشته باشد ، دانش آموزان در یک مسابقه طراحی شرکت می کنند.
از کلیه زبان آموزان خواسته می شود تا ویژگی های گیاهان را مورد توجه قرار دهند؛ از مفاهیم مربوط به ریاضیات / هندسی برای ایجاد الگو استفاده کنند و در یک فرآیند خلاقانه در تمام مراحل پروژه همکاری کنند.
اولین قدم برای تیم ها ایجاد یک مفهوم طراحی و یا موضوعی است که قصد دارند در الگوی برنامه ی کاشت بصورت غیرعملی انجام دهند(موضوع می تواند مثلا فرآیندی مانند جریان آب یا شکلی از یک برگ باشد). بعد از رسیدن به یک مفهوم ، مرحله بعدی آشتی دادن آن موضوع در محدودیت های یک الگوی شبکه ، استفاده از ورق های رنگی روی یک تخته سفید است که نسخه ای با مقیاس کم از کل دیوار سبز است (مکمل شکل ۳).
این “مدل سازی” از مقیاس دیواری به راحتی قابل دستکاری است و به اعضای تیم امکان می دهد این الگو را از قبل تنظیم کنند تا اینکه تیم به الگویی دست یابد که موضوع را با موفقیت بصورت غیر عملی نیز بتوانند ارائه دهند. این تمرین از سه فرآیند اساسی مهندسی طراحی استفاده می کند: ترجمه مفهوم انتزاعی به الگوی بدنی ، تصمیم گیری مشترک و طراحی تکراری که در طی آن دانش آموزان راه حل های جایگزین را در نظر می گیرند.
پس از اتمام قسمت دوم ، دانش آموزان به تفکر مفهومی مشغول خواهند شد ، درک اساسی از زیست شناسی گیاه و الگوی هندسی را ایجاد کرده و برای ایجاد یک برنامه کاشت منحصر به فرد با هم همکاری می کنند. دانشجویان بیشتر درک می کنند که چگونه می توان از این فرآیند طراحی مشابه برای انجام پروژه ها در سایر سناریوهای دنیای واقعی استفاده کرد.

قسمت سوم: ساخت دیوارهای زنده و نصب گیاهان

در قسمت سوم این کارگاه ، دانشجویان ممکن است ساخت رسمی دیوار (های) سبز و نصب بعدی گیاه را آغاز کنند. برخی از مدارس شرکت کننده ممکن است منابع لازم را نداشته باشند و یا مجموعه مهارت های لازم را نداشته باشند تا امکان ایجاد فرآیند ساخت در کلاس را فراهم کنند. از طرف دیگر ، یک نجار ، یک داوطلب ماهر یا یک متخصص دیوار زنده می توانند دیوار (های) سبز را بسازند و دانش آموزان کار خود را با نصب گیاهانی که در برنامه های مربوط به کاشت خود نشان داده شده است ، آغاز می کنند. برای مدارسی که در فرآیند ساخت شرکت می کنند ، دانش آموزان در تمام مراحل ساخت و فرآیندهای متناسب با توانایی های خود ، با راهنمایی های متخصص دیوار سبز شرکت می کنند. دانش آموزان ممکن است در تمام مراحل ساخت و ساز مشغول باشند ، از بستن قاب تا تخته پشتیبان ، تا نصب کارخانه های منحصر به فرد مخصوص کارگاه مربوط به نصب گیاه (شکل مکمل ۴).
برای فرآیند ساخت ، دانش آموزان به طور معمول در تیم هایی که وظایف خاصی را انجام می دهند ، جدا می شوند. در طول هر مرحله ، دانش آموزان ممکن است چالش های ساختمانی را پیدا کنند ، از جمله اطمینان از فریم کار ، ایمن سازی و چسباندن قسمت های مختلف قاب ، تراز کردن صحیح گیاهان و همچنین چسباندن صحیح بوته های دیوار سبز به قاب . این چالش های بالقوه غالباً الهام بخش بحث و گفتگو برای حل مسئله می باشند.
پس از اتمام فریم واحد های دیوار سبز ، نصب و راه اندازی گیاهان ، با الگوی توافقی در طول تمرین قسمت دوم که به عنوان الگوی قالب طراحی شده است، آغاز میشود. نصب از الگویی پیروی می کند که شامل “جزئیات” مربوط به ساخت و ساز مهمی است که از زنده ماندن سیستم زنده مطمان شود.
دانش آموزان باید مراقب باشند که گیاهان با خاک کافی نصب شده و گیاهان در محیط خاک تثبیت شوند (شکل مکمل ۵). در طی این فرایند ، دانش آموزان تشویق می شوند که گاه به گاه پیشرفت خود را بررسی کنند تا تعیین کنند که آیا دیوار سبز مطابق با برنامه کاشت مفهومی آنها کاشته و پیش رفته است یا اینکه ممکن است با شروع طرح مقیاس واقعی ، هرگونه تغییری در الگوی مطلوب قابل تغییر باشد. دانش آموزان پس از اتمام نصب گیاه ، به تمیز کردن و آماده سازی دیوار (های) سبز در محل (های) مربوطه کمک می کنند.
پس از اتمام قسمت سوم ، دانش آموزان در مورد فرآیندهای ساخت دیوار زنده یاد می گیرند و رابطه بین طرح طراحی دو بعدی (قسمت دوم) و نصب نهایی را می فهمند.

قسمت چهارم: فعالیتهای آموزش و نگهداری مجدد دیوار زندگی

از آنجا که دیوارهای سبز بطور برجسته ای گیاهان زنده را نمایش میدهند ، تمام تاسیسات نصب به مراقبت مداوم از گیاه ، آبیاری و نگهداری از ویژگی های مربوط به زیبایی نیاز دارند. برای اطمینان از شکوفایی دیوارهای زنده ، دانشجویان تشویق می شوند که به صورت هفتگی به عنوان بخشی از کلاس هنر یا علم خود ، به همراه نظارت یک داوطلب متعهد جامعه یا متخصص دیوارهای سبز ، به صورت هفتگی در مراقبت و ساخت هر دیوار حضور یابند. دانش آموزان ممکن است مهارت های تفکر انتقادی را برای مراقبت از هر گیاه بکار گیرند و زمانی که گیاه استرس دارد را مشخص کنند. از طریق نظارت آموزشی ، به دانش آموزان برای مراقبت از گیاه مقدمه ای ارائه می شود. هنرجویان نیاز به تشخیص این دارند که چه زمانی گیاه نیاز به هرس دارد،آیا نیاز به آب بسیار کم یا خیلی زیاد دارد ، با آفت آلوده شده که باید از بین برود چگونه برخورد کنند، یا در صورت نیاز گیاه را چگونه جایگزین کنند.
این فعالیتهای مربوط به مراقبت و نگهداری مکرر به دانشجویان این فرصت را می دهد تا تعامل مشترک خود را ادامه دهند و مسئولیت هدف و کار معنادار خود را نیز ، فراتر از آنچه در کارهای سنتی کلاس ارائه می شود، بر عهده بگیرند (روزی گالاردو و همکاران ، ۲۰۱۳).

سایر فرصت های یادگیری با برنامه دیوار زنده

در کل برنامه ، دانش آموزان از طریق ارائه و فرصت های یادگیری مبتنی بر پروژه ، درک درستی از نقش طبیعت در زمینه های STEAM ارائه می دهند. دانش آموزان با استفاده از روش های درک زیست شناسی گیاه برای عمل مویرگی و مراقبت از گیاهان از مفاهیم علمی استفاده می کنند.
ظرف گیاه مهندسی شده برای دیوار سبز (ایجاد شده توسط فناوری تهیه نقشه به کمک رایانه و چاپ ۳ بعدی) برخی از فن آوری های کلیدی را که زیربنای سیستم دیوارهای سبز است ، برای دانشجویان برجسته می کند. اصول مهندسی بر فرآیند طراحی گیاهان و همچنین فعالیتهای یادگیری مبتنی بر پروژه که دانش آموزان در طول برنامه ریزی خلاقانه و ساخت دیوارهای زنده با آن درگیر هستند ، تأکید دارد.
مفاهیم ریاضی و هندسی برای درک کمیت گیاهان مورد استفاده در مرحله طراحی ، الزامات بعدی هر تابلو و تعداد نهال های مورد نیاز برای هر تابلو بسیار مهم است. سرانجام ، فراتر از ملاحظات فنی ، فرآیند خلاقانه یا هنری به خودی خود برای پروژه ضروری است. دانش آموزان مستقیماً در تبدیل مفاهیم انتزاعی به مصنوعات ساخته شده و کارآمد نقش دارند.

اطمینان از نصب موفقیت آمیز

ماندگاری طولانی مدت نصب، اغلب به یک ناظر داوطلب بستگی دارد تا اطمینان حاصل کنند که دانش آموزان به طور مداوم از دیوار سبز مراقبت و نگهداری می کنند. مراقبت های مکرر از گیاه که توسط دانش آموزان آموزش دیده از یک داوطلب جامعه ، معلم یا والدین انجام می شود ، امکان ادامه ی مداوم در معرض طبیعت سرپوشیده را حتی در فصولی که گیاهان در خواب زمستانی هستند را فراهم می کند. علاوه بر این ، مدارس ممکن است رشد گونه های خاصی از گیاهان خوراکی را (در صورت وجود نور کافی) آزمایش کنند ، که باعث می شود مفهوم دیوار سبز بزرگتر شود و شامل پتانسیلی برای کشاورزی “عمودی” در محیط داخلی شود.
بیشتر دیوارهای سبز در مکانهای تجاری یا مؤسسات غیررسمی توسط شرکت های نامعتبر یا تکنسین های باغبانی آموزش دیده ی غیرقانونی متکی بوده و این یک هزینه مداوم قابل توجه است.
برای مدارس ، نویسندگان پیشنهاد می کنند که نگهداری توسط دانش آموزان ، کارمندان۱۱۱ یا داوطلبان می تواند از دخالت عوامل خارجی جلوگیری کند ، و مدارس می توانند از طریق دریافت کمک مالی ، هزینه های اقامت هنرمندان در محل اقامت یا حتی از طریق جمعیت ، به دنبال تأمین بودجه هزینه های جاری یا متناوب باشند. بودجه تأمین شده این راهکارها برای اجرای سه پروژه آزمایشی مدرسه یاد شده در این مقاله ضروری بودند.

نتیجه و جهت گیری آینده

با استفاده از یادگیری مبتنی بر پروژه STEAM در این برنامه درسی ، دانش آموزان در معرض تعامل با طبیعت قرار می گیرند. این مدل کلاسی یک راه حل بالقوه برای کاهش اثرات خستگی توجه به کار رفته و بهبود رفتار دانش آموزان با آوردن طبیعت به داخل است و در عین حال ، این فرصت را به دانش آموزان می دهد تا درک خود را از فن آوری های سبز و مهارت های اجتماعی تقویت کنند و توانایی های طراحی-محور را با ترجمه مفاهیم انتزاعی به شکل ساخته شده توسعه دهند – همه این موارد از طریق یادگیری مبتنی بر پروژه، عملی و مستقیم صورت می گیرد. این رویکرد فعال برای یادگیری با پیشرفت تحصیلی در زمینه های STEAM همراه بوده است (فریمن و همکاران ، ۲۰۱۴). شروع دانش آموزان با این فن آوری ها و فرایندها در سطح دبستان به طور بالقوه می تواند منجر به درگیر شدن آنها در برنامه های کاربردی پیچیده تر از فناوری های سبز در سطح آموزش های بعدی شود ، یا شاید الهام بخش علاقه آنها به تخصص آموزشی در برنامه

مطالعات بی شماری در طراحی آموزشی کاربردی نشان داده است که ، در تمام سطوح آموزشی ، قرار گرفتن در معرض مستقیم در محیط طبیعی می تواند با بهبود توجه و رفتار دانش آموزان ، یادگیری را تقویت کند.

فهرست مطلب:
۱. مقدمه

۲. استفاده از طبیعت و یادگیری مبتنی بر پروژه به عنوان راهکاری برای کاهش تأثیر خستگی توجه مستقیم

اجرای دیوارهای سبز – یک دیوار داخلی “باغ عمودی” یا “دیوار زنده” که به طور معمول شامل فضای سبز ، یک محیط در حال رشد (خاک یا بستر) و سیستم انتقال آب است – نه تنها مزایای سلامتی محیط زیست را فراهم می کند ، بلکه یک کاربرد عملی در کلاس های درس را نیز با به حداقل رساندن خستگی و توجه دانش آموزان با اتصال آنها به “طبیعت در فضای باز” در محیط داخلی برای شما فراهم می کند.
یادگیری مبتنی بر “پروژه”، یکی دیگر از راهبردهای آموزشی است که ثابت شده است در طیف سطوح آموزشی و در سراسر زمینه های آموزشی مؤثر است. دیوارهای سبز از طریق ترکیبی از استراتژی های یادگیری مبتنی بر پروژه و آموزش زیست محیطی ، می توانند به الهام بخشیدن به تفکر انتقادی بپردازند.
نویسندگان برنامه های درسی مربوط به اجرای یک سیستم دیوار زنده در محیط داخلی را در یک محیط یادگیری کلاسی ارائه کرده اند و شامل مدل های یادگیری مبتنی بر پروژه است که با دیوار تعامل دارند.
در رابطه با مزایای سلامتی منفعل از یک دیوار سبز ، مدل های برنامه درسی مبتنی بر پروژه می توانند دانش آموزان را به صورت تعاملی به طبیعت سرپوشیده متصل کرده و این توانایی را دارند که از تفکر در دنیای واقعی مرتبط با زمینه های علمی ، فناوری ، مهندسی ، هنر و ریاضیات در محیط یادگیری داخلی الهام بگیرند.
از طریق ترکیبی از این حالت های غیرفعال و تعاملی ، دانش آموزان بدون در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی در خارج از منزل در محیط داخلی به طبیعت متصل می شوند. سمت و سوی پژوهش های آینده می تواند شامل مطالعات بعد از ساخت و ساز در مورد اثربخشی برنامه های درسی مبتنی بر پروژه مربوط به دیوارهای زنده و تأثیرات طولانی مدت اجرای دیوارهای سبز در کلاسهای درس بر پیشرفت تحصیلی و رفتارهای دانش آموزان باشد.

۱. مقدمه

در ایالات متحده ، دانش آموزان بطور متوسط ​​روزانه ۶ تا ۷ ساعت را در محل کلاس برای تقریباً ۱۸۰ روز از سال می گذرانند (انستیتوی علوم آموزش ، ۲۰۰۸). در تلاش برای بهبود نمرات آزمون استاندارد ، چهارتا از ده مدرسه در سراسر کشور زمان ترک مدرسه را به زمان آموزش کلاسی افزایش داده اند (Loucaides و همکاران ، ۲۰۰۹). از زبان آموزان جوان انتظار می رفت که ساعت های طولانی روز را که در مدرسه سپری می کردند, به احتمال زیاد از خستگی و یا کاهش توانایی تمرکز بر روی فعالیت های کلاس درس رنج ببرند.
تئوری ترمیم توجه نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض محیط های طبیعی توجه غیر ارادی را تشویق می کند و این وقفه های کوتاه مدت باعث می شود تا توجه مجدد به محیط یادگیری مجددا تنظیم شود (کپلان ، ۱۹۹۵).

یک دیوار سبز که همچنین به عنوان یک باغ عمودی یا دیوار زنده نیز شناخته می شود ، به عنوان یک سیستم کاشت عمودی تعریف می شود که شامل یک بستر یکپارچه ، گیاهان زنده و در بعضی موارد سیستم آبکاری خودکار است. اجرای دیوارهای سبز در کلاس این امکان را برای دانش آموزان فراهم می کند تا در توجه منفعلانه و غیرمستقیم شرکت کرده و تأثیر ترمیمی بر تمرکز و یادگیری داشته باشند.
شواهد محدودی در مورد تأثیر قرار دادن طبیعت در کلاس در عملکرد و رفتار دانش آموزان وجود دارد. مطالعه بر روی ۱۷۰ دانش آموز هلندی در کلاس های پنج تا هفت نفره نشان داد کودکانی که در کلاسهای درسی با دیوار سبز سرپوشیده بودند, نمراتشان در درسی که نیازمند توجه بود در مقایسه با نمرات کودکانی که در کلاسهای فاقد دیوار سبز بودند به مراتب بهتر و جو کلاس مثبت تر بود (Van den Berg et. Al.، ۲۰۱۶).
مطالعه دیگری در تایوان نشان داد دانش آموزان دوره متوسطه در کلاسهای دارای گیاهان سبز, روزهای بد و بد رفتاری کمتری داشتند؛ همچنین در این کلاس ها حس راحتی و دوستی بیشتری در مقایسه با دانش آموزان در کلاسهای بدون گیاه گزارش شده است (هان ، ۲۰۰۹).
نظریه بازیابی استرس نشان می دهد که افراد با گذشت زمان سازگاری پیدا کرده اند تا در مقابل محیط های ساخته شده, به محیط های طبیعی پاسخ مثبت بدهند (اولریش ، ۱۹۸۳). علاوه بر این ، گیاهان توانایی ارتقاء آرامش و بهبودی پس از تجربیات استرس زا را دارا هستند.
همچنین یافته هایی از دسترسی بصری به طبیعت در محیط کلاسی به منظور کاهش رفتارهای کمبود توجه در کودکان بدست آمد (تیلور و همکاران ، ۲۰۰۲). مطالعات نشان داده است که طبیعت پشت پنجره های کلاس نیز مهارت های نیازمند توجه و تمرکز را نسبت به نماهایی با صحنه های طبیعی کم یا محیط های ساخته شده, بهبود می بخشد ( Tennessen and Cimprich ، ۱۹۹۵).
یک مطالعه و پژوهش تصادفی از ۹۴ دانش آموز دبیرستانی دولتی در ایلینویز نشان داد دانش آموزانی که در کلاسهای درس با نمای “سبز” حضور داشتند, در کارهای نیازمند به توجه بالاتر, از یک تجربه استرس زا سریعتر و بهتر از دانش آموزان در کلاسی بدون پنجره یا پنجره ای با دید ناخوشایند,رهایی می یابند (لی و سالیوان ، ۲۰۱۶).
پیشرفت تحصیلی و آکادمیک در کارهای مختلف بطور مثبتی تحت تأثیر قرار گرفتن در معرض طبیعت است (مک کورمیک ، ۲۰۱۷). مدارسی که دارای پوشش گیاهی بودند با بهبود نمرات آزمون استاندارد در ریاضی و خواندن همراه شدند (وو و همکاران ، ۲۰۱۴ ؛ هوسون و ساندر ، ۲۰۱۷). علاوه بر این ، پوشش گیاهی واحدهای مسکونی در مناطق شهری با سطوح بالاتر عملکرد شناختی و نمرات قابل توجه در کودکان همراه است (ولز ، ۲۰۰۰ ؛ تیلور و همکاران ، ۲۰۰۲). یک مطالعه دیگر در مورد ۱۰۱ دانش آموز دبیرستان دولتی در میشیگان نشان داد که نماهای فضای سبز از پنجره های کلاس درس و کافه تریا تاثیر مثبتی در کاهش درصد جنایات و افزایش نمرات آزمون استاندارد و میزان فارغ التحصیلی داشته است (ماتسووکا ، ۲۰۱۰).
به نظر می رسد که برنامه های آموزش محیط زیست مبتنی بر پروژه باعث افزایش درگیری دانش آموزان و همچنین بهبود عملکرد تحصیلی در زمینه خواندن ، نوشتن ، ریاضیات ، علوم و مطالعات اجتماعی می شود (لیبرمن و هدی ، ۱۹۹۸ ؛ چاولا و همکاران ، ۲۰۱۴).
به نظر ما با توجه به پژوهش هایی که انجام دادیم ، شواهد محدودی در مورد اجرای دیوارهای سبز در مدارس به عنوان برنامه درسی یادگیری مؤثر بر پروژه وجود دارد. هدف از این مقاله ارائه یک رویکرد عملی برای اجرای برنامه درسی یادگیری مبتنی بر طبیعت در محیط کلاس با استفاده از دیوارهای سبز است.
با اجرای دیوارهای سبز در کلاسهای درس ، دانش آموزان می توانند یادگیری تعاملی را از طریق طراحی گیاه ، ساخت و نصب آن تجربه کنند و همچنین در معرض منفعل طبیعت قرار بگیرند. این می تواند چشم اندازهای محیطی را ترغیب و خستگی ناشی از توجه و تمرکز را به حداقل برساند (شکل تکمیلی ۱).

استفاده از طبیعت و یادگیری مبتنی بر پروژه به عنوان راهکاری برای کاهش تأثیر خستگی توجه مستقیم

از طریق یک سری برنامه های آزمایشی که از چندین استراتژی یادگیری مبتنی بر پروژه در ترکیب با یک برنامه دیوار سبز استفاده می کنند ، ما یک برنامه درسی الگویی تهیه کرده ایم که در معرض عامل داخلی منزل با طبیعت قرار می گیرد. این برنامه درسی همچنین شامل یک کارگاه آموزشی تعاملی است که دانش آموزان را با طبیعت و با زمینه های علمی ، فناوری ، مهندسی ، هنر و ریاضیات (STEAM) درگیر می کند. برنامه درسی مشخص شده برای کارگاه دیوارهای سبز از مفهوم آزمایش ساده گیاهان در جهت ایجاد همکاری آموزشی در زمینه محیط زیست استفاده می کند. یک دیوار زنده می تواند بر روی دیوار یک ساختمان بصورت از پیش ساخته شده ، یا آزاد باشد. آوردن طبیعت به داخل خانه به این طریق ، نوعی حالت صمیمی و در معرض گیاهان زنده بودن را بدون در نظر گرفتن شرایط فضای بیرون خلق کرده و باعث ایجاد فضای قابل استفاده در کف نیز شود.
این برنامه درسی به دانشجویان در مورد باغهای “عمودی” می آموزد و به آنها یاد می دهد که چگونه دیوار سبز را طراحی و نصب کنند. قرار گرفتن منفعلانه در برابر دیوار زنده به عنوان ارائه طرح دانش آموزان با دسترسی بصری به دیوار سبز در طول روز تعریف می شود. اگر یک دیوار سبز درون یک دهلیز یا یک کتابخانه قرار داده شود ، دانش آموزان ممکن است در حالت انفعالی قرار بگیرند. قرار دادن دیوارهای سبز در کلاسهای درس (جایی که دانش آموزان بیشتر وقت خود را می گذرانند) مدت زمان طولانی تر قرار گرفتن در معرض نور را فراهم کرده و امکان تعامل بیشتری با دیوار فراهم می شود. دیوارهای سبز در هر مکانی از فضای آموزشی داخل مدرسه میتواند نصب و قرار داده شود.

کارگاه سازنده ی(آموزشی) دیوار سبز

کارگاه آموزشی دیوار سبز یک رویکرد جامع برای گنجاندن دیوار سبز در کلاس است ، پروژه ای که به دانش آموزان اجازه می دهد در یک تجربه تعاملی “طراحی-ساخت” که شامل نصب است ، شرکت کنند. این کارگاه به عنوان یک پروژه ی گسترده ی مبتنی بر هنر و دانش ، می تواند به عنوان یک الگو و ظرف در کلاس های موجود گنجانده شود. این کارگاه نمونه ای از “یادگیری مبتنی بر پروژه” است ، یک استراتژی آموزشی در “یادگیری فعال” که ریشه در کار روانشناس و اصلاح طلب آموزشی جان دیوی دارد (مک درموت ، ۱۹۸۱).
یادگیری فعال با حالتهای غیرفعال یادگیری مانند گوش دادن به سخنرانیها یا خواندن متون اختصاص یافته در تضاد است. در حالت منفعل ، دانش آموزان اطلاعات دریافت می کنند. در یک حالت فعال ، دانش آموزان باید به دنبال اطلاعات باشند. یادگیری مبتنی بر پروژه نوعی یادگیری فعال است که باعث می شود دانش آموز “با انجام یادگیری” یاد بگیرد و ایده ها را به صورت هدفمند به منظور تکمیل یک پروژه مستقیم و هدایت شده بکار ببرد.
به عنوان مثال ، برای یادگیری مبتنی بر پروژه در یک دوره علمی ، دانشجویان می توانند “سوالات را بررسی کنند ، فرضیه ها و توضیحات را مطرح کنند ، در مورد ایده های خود بحث کنند ، ایده های دیگران را به چالش بکشند و ایده های جدید را امتحان کنند” (Krajcik and Blumenfeld، ۲۰۰۶).
با این حال ، مربیان در هر رشته می توانند این استراتژی را به عنوان یک وسیله آموزشی بگنجانند. این بخش برای دهه ها مؤلفه اساسی آموزش طراحی بوده است (Erdman و همکاران ، ۲۰۰۲). ماهیت یادگیری مبتنی بر پروژه این است که دانش آموز معنا و دانش را بر اساس تجربه مستقیم ایجاد می کند ، و با محیط خود در تعامل است.

قسمت ۱: بررسی دیوارهای زنده ، ارتباط انسان با طبیعت و گیاهان

بخش اول این کارگاه فرصتی را برای دانش آموزان فراهم می آورد تا در مورد چگونگی آوردن پوشش گیاهی به داخل خانه از طریق روشهای مرتبط با STEAM اطلاعات کسب کنند. به دانش آموزان ۱۵ دقیقه فرصت ارائه داده میشود تا در مورد چگونگی استفاده از گیاهان در معماری ، و چگونگی فرآیند خلاقانه ابزار ناوبری برای توسعه یک دیوار سبز صحبت کنند.
این ارائه مقدماتی منجر به یادگیری عملی از طریق آزمایش و مکالمه ی رو در رو با متخصص دیوارهای سبز (یا فرد دیگری با استعداد ادغام گیاهان در ساختمانها) می شود.
هدف این متخصص نه تنها معرفی گیاهان به عنوان مؤلفه ای از محیط داخلی ، بلکه حالت الهام بخشی و ایجاد علاقه در دانش آموزان به منظور آموزش و یا فرصت های شغلی در رشته های STEAM است که زیربنای مفهوم دیوارهای سبز می باشد.
پس از اتمام ارائه ، دانش آموزان با خصوصیات بدنی گیاهان داخلی آشنا می شوند. آنها ویژگی های گیاه از جمله شکل ، رنگ ، بافت و مقیاس را مطالعه می کنند. دانش آموزان با طراحی یک کولاژ چندرسانه ای در مقیاس کوچک با استفاده از کاغذ ساختمانی (به رنگ های مشابه گیاهان) ، رسم وسایل (برای شبیه سازی بافت های شاخ و برگ) و چسب ، به تفسیر این مشخصات می پردازند.
هدف این است که دانش آموزان درک کنند که هر گیاه ویژگی های متفاوتی دارد و از این عناصر برای ایجاد یک طرح کاشت برای دیوار نشیمن استفاده می شود (شکل مکمل ۲).
در طی این فرایند ، دانش آموزان تشویق می شوند تا برای حفظ تمرکز بر هدفمند بودن تمرین خود ، سوالات زیر را مورد بحث قرار دهند: چرا گیاهان را به داخل خانه می آوریم؟ چگونه بین داخل یک کلاس درس و خارج از خانه ارتباط وجود دارد؟ وقتی در پارک بازی می کنید چه حسی دارید؟ آیا در طول کلاس درس چنین احساسی دارید؟ چگونه گیاهان اکسیژن را تأمین می کنند؟
در پی ارائه ی تخصصی, مطالعات گیاهان و بحث و گفتگوهای آسان ،دانش آموزان چگونگی استفاده از رشته های STEAM را برای ورود گیاهان به محیط ساخته شده بهتر می فهمند.

قسمت دوم: تهیه یک برنامه کاشت

پس از اینکه دانش آموزان کولاژهای خود را کامل کردند ، به گروه هایی می روند و یک نقشه کاشت تهیه می کنند. اگر بیش از یک دیوار سبز برای ایجاد وجود داشته باشد ، ممکن است گروه ها بر اساس تعداد نصب ها تقسیم شوند. اگر فقط یک دیوار سبز وجود داشته باشد ، دانش آموزان در یک مسابقه طراحی شرکت می کنند.
از کلیه زبان آموزان خواسته می شود تا ویژگی های گیاهان را مورد توجه قرار دهند؛ از مفاهیم مربوط به ریاضیات / هندسی برای ایجاد الگو استفاده کنند و در یک فرآیند خلاقانه در تمام مراحل پروژه همکاری کنند.
اولین قدم برای تیم ها ایجاد یک مفهوم طراحی و یا موضوعی است که قصد دارند در الگوی برنامه ی کاشت بصورت غیرعملی انجام دهند(موضوع می تواند مثلا فرآیندی مانند جریان آب یا شکلی از یک برگ باشد). بعد از رسیدن به یک مفهوم ، مرحله بعدی آشتی دادن آن موضوع در محدودیت های یک الگوی شبکه ، استفاده از ورق های رنگی روی یک تخته سفید است که نسخه ای با مقیاس کم از کل دیوار سبز است (مکمل شکل ۳).
این “مدل سازی” از مقیاس دیواری به راحتی قابل دستکاری است و به اعضای تیم امکان می دهد این الگو را از قبل تنظیم کنند تا اینکه تیم به الگویی دست یابد که موضوع را با موفقیت بصورت غیر عملی نیز بتوانند ارائه دهند. این تمرین از سه فرآیند اساسی مهندسی طراحی استفاده می کند: ترجمه مفهوم انتزاعی به الگوی بدنی ، تصمیم گیری مشترک و طراحی تکراری که در طی آن دانش آموزان راه حل های جایگزین را در نظر می گیرند.
پس از اتمام قسمت دوم ، دانش آموزان به تفکر مفهومی مشغول خواهند شد ، درک اساسی از زیست شناسی گیاه و الگوی هندسی را ایجاد کرده و برای ایجاد یک برنامه کاشت منحصر به فرد با هم همکاری می کنند. دانشجویان بیشتر درک می کنند که چگونه می توان از این فرآیند طراحی مشابه برای انجام پروژه ها در سایر سناریوهای دنیای واقعی استفاده کرد.

قسمت سوم: ساخت دیوارهای زنده و نصب گیاهان

در قسمت سوم این کارگاه ، دانشجویان ممکن است ساخت رسمی دیوار (های) سبز و نصب بعدی گیاه را آغاز کنند. برخی از مدارس شرکت کننده ممکن است منابع لازم را نداشته باشند و یا مجموعه مهارت های لازم را نداشته باشند تا امکان ایجاد فرآیند ساخت در کلاس را فراهم کنند. از طرف دیگر ، یک نجار ، یک داوطلب ماهر یا یک متخصص دیوار زنده می توانند دیوار (های) سبز را بسازند و دانش آموزان کار خود را با نصب گیاهانی که در برنامه های مربوط به کاشت خود نشان داده شده است ، آغاز می کنند. برای مدارسی که در فرآیند ساخت شرکت می کنند ، دانش آموزان در تمام مراحل ساخت و فرآیندهای متناسب با توانایی های خود ، با راهنمایی های متخصص دیوار سبز شرکت می کنند. دانش آموزان ممکن است در تمام مراحل ساخت و ساز مشغول باشند ، از بستن قاب تا تخته پشتیبان ، تا نصب کارخانه های منحصر به فرد مخصوص کارگاه مربوط به نصب گیاه (شکل مکمل ۴).
برای فرآیند ساخت ، دانش آموزان به طور معمول در تیم هایی که وظایف خاصی را انجام می دهند ، جدا می شوند. در طول هر مرحله ، دانش آموزان ممکن است چالش های ساختمانی را پیدا کنند ، از جمله اطمینان از فریم کار ، ایمن سازی و چسباندن قسمت های مختلف قاب ، تراز کردن صحیح گیاهان و همچنین چسباندن صحیح بوته های دیوار سبز به قاب . این چالش های بالقوه غالباً الهام بخش بحث و گفتگو برای حل مسئله می باشند.
پس از اتمام فریم واحد های دیوار سبز ، نصب و راه اندازی گیاهان ، با الگوی توافقی در طول تمرین قسمت دوم که به عنوان الگوی قالب طراحی شده است، آغاز میشود. نصب از الگویی پیروی می کند که شامل “جزئیات” مربوط به ساخت و ساز مهمی است که از زنده ماندن سیستم زنده مطمان شود.
دانش آموزان باید مراقب باشند که گیاهان با خاک کافی نصب شده و گیاهان در محیط خاک تثبیت شوند (شکل مکمل ۵). در طی این فرایند ، دانش آموزان تشویق می شوند که گاه به گاه پیشرفت خود را بررسی کنند تا تعیین کنند که آیا دیوار سبز مطابق با برنامه کاشت مفهومی آنها کاشته و پیش رفته است یا اینکه ممکن است با شروع طرح مقیاس واقعی ، هرگونه تغییری در الگوی مطلوب قابل تغییر باشد. دانش آموزان پس از اتمام نصب گیاه ، به تمیز کردن و آماده سازی دیوار (های) سبز در محل (های) مربوطه کمک می کنند.
پس از اتمام قسمت سوم ، دانش آموزان در مورد فرآیندهای ساخت دیوار زنده یاد می گیرند و رابطه بین طرح طراحی دو بعدی (قسمت دوم) و نصب نهایی را می فهمند.

قسمت چهارم: فعالیتهای آموزش و نگهداری مجدد دیوار زندگی

از آنجا که دیوارهای سبز بطور برجسته ای گیاهان زنده را نمایش میدهند ، تمام تاسیسات نصب به مراقبت مداوم از گیاه ، آبیاری و نگهداری از ویژگی های مربوط به زیبایی نیاز دارند. برای اطمینان از شکوفایی دیوارهای زنده ، دانشجویان تشویق می شوند که به صورت هفتگی به عنوان بخشی از کلاس هنر یا علم خود ، به همراه نظارت یک داوطلب متعهد جامعه یا متخصص دیوارهای سبز ، به صورت هفتگی در مراقبت و ساخت هر دیوار حضور یابند. دانش آموزان ممکن است مهارت های تفکر انتقادی را برای مراقبت از هر گیاه بکار گیرند و زمانی که گیاه استرس دارد را مشخص کنند. از طریق نظارت آموزشی ، به دانش آموزان برای مراقبت از گیاه مقدمه ای ارائه می شود. هنرجویان نیاز به تشخیص این دارند که چه زمانی گیاه نیاز به هرس دارد،آیا نیاز به آب بسیار کم یا خیلی زیاد دارد ، با آفت آلوده شده که باید از بین برود چگونه برخورد کنند، یا در صورت نیاز گیاه را چگونه جایگزین کنند.
این فعالیتهای مربوط به مراقبت و نگهداری مکرر به دانشجویان این فرصت را می دهد تا تعامل مشترک خود را ادامه دهند و مسئولیت هدف و کار معنادار خود را نیز ، فراتر از آنچه در کارهای سنتی کلاس ارائه می شود، بر عهده بگیرند (روزی گالاردو و همکاران ، ۲۰۱۳).

سایر فرصت های یادگیری با برنامه دیوار زنده

در کل برنامه ، دانش آموزان از طریق ارائه و فرصت های یادگیری مبتنی بر پروژه ، درک درستی از نقش طبیعت در زمینه های STEAM ارائه می دهند. دانش آموزان با استفاده از روش های درک زیست شناسی گیاه برای عمل مویرگی و مراقبت از گیاهان از مفاهیم علمی استفاده می کنند.
ظرف گیاه مهندسی شده برای طراحی و اجرای دیوار سبز (ایجاد شده توسط فناوری تهیه نقشه به کمک رایانه و چاپ ۳ بعدی) برخی از فن آوری های کلیدی را که زیربنای سیستم دیوارهای سبز است ، برای دانشجویان برجسته می کند. اصول مهندسی بر فرآیند طراحی گیاهان و همچنین فعالیتهای یادگیری مبتنی بر پروژه که دانش آموزان در طول برنامه ریزی خلاقانه و ساخت دیوارهای زنده با آن درگیر هستند ، تأکید دارد.
مفاهیم ریاضی و هندسی برای درک کمیت گیاهان مورد استفاده در مرحله طراحی ، الزامات بعدی هر تابلو و تعداد نهال های مورد نیاز برای هر تابلو بسیار مهم است. سرانجام ، فراتر از ملاحظات فنی ، فرآیند خلاقانه یا هنری به خودی خود برای پروژه ضروری است. دانش آموزان مستقیماً در تبدیل مفاهیم انتزاعی به مصنوعات ساخته شده و کارآمد نقش دارند.

اطمینان از نصب موفقیت آمیز

ماندگاری طولانی مدت نصب، اغلب به یک ناظر داوطلب بستگی دارد تا اطمینان حاصل کنند که دانش آموزان به طور مداوم از دیوار سبز مراقبت و نگهداری می کنند. مراقبت های مکرر از گیاه که توسط دانش آموزان آموزش دیده از یک داوطلب جامعه ، معلم یا والدین انجام می شود ، امکان ادامه ی مداوم در معرض طبیعت سرپوشیده را حتی در فصولی که گیاهان در خواب زمستانی هستند را فراهم می کند. علاوه بر این ، مدارس ممکن است رشد گونه های خاصی از گیاهان خوراکی را (در صورت وجود نور کافی) آزمایش کنند ، که باعث می شود مفهوم دیوار سبز بزرگتر شود و شامل پتانسیلی برای کشاورزی “عمودی” در محیط داخلی شود.
بیشتر دیوارهای سبز در مکانهای تجاری یا مؤسسات غیررسمی توسط شرکت های نامعتبر یا تکنسین های باغبانی آموزش دیده ی غیرقانونی متکی بوده و این یک هزینه مداوم قابل توجه است.
برای مدارس ، نویسندگان پیشنهاد می کنند که نگهداری توسط دانش آموزان ، کارمندان۱۱۱ یا داوطلبان می تواند از دخالت عوامل خارجی جلوگیری کند ، و مدارس می توانند از طریق دریافت کمک مالی ، هزینه های اقامت هنرمندان در محل اقامت یا حتی از طریق جمعیت ، به دنبال تأمین بودجه هزینه های جاری یا متناوب باشند. بودجه تأمین شده این راهکارها برای اجرای سه پروژه آزمایشی مدرسه یاد شده در این مقاله ضروری بودند.

نتیجه و جهت گیری آینده

با استفاده از یادگیری مبتنی بر پروژه STEAM در این برنامه درسی ، دانش آموزان در معرض تعامل با طبیعت قرار می گیرند. این مدل کلاسی یک راه حل بالقوه برای کاهش اثرات خستگی توجه به کار رفته و بهبود رفتار دانش آموزان با آوردن طبیعت به داخل است و در عین حال ، این فرصت را به دانش آموزان می دهد تا درک خود را از فن آوری های سبز و مهارت های اجتماعی تقویت کنند و توانایی های طراحی-محور را با ترجمه مفاهیم انتزاعی به شکل ساخته شده توسعه دهند – همه این موارد از طریق یادگیری مبتنی بر پروژه، عملی و مستقیم صورت می گیرد. این رویکرد فعال برای یادگیری با پیشرفت تحصیلی در زمینه های STEAM همراه بوده است (فریمن و همکاران ، ۲۰۱۴). شروع دانش آموزان با این فن آوری ها و فرایندها در سطح دبستان به طور بالقوه می تواند منجر به درگیر شدن آنها در برنامه های کاربردی پیچیده تر از فناوری های سبز در سطح آموزش های بعدی شود ، یا شاید الهام بخش علاقه آنها به تخصص آموزشی در برنامه های STEAM فراتر از دبیرستان باشد.
تحقیق و توسعه مداوم سیستم های دیوار سبز باعث ایجاد فرصت های اضافی برای ادغام این فناوری ها در کلاسهای درس ، به عنوان تقویت محیط زیست و همچنین فرصتی برای سایر مدلهای یادگیری مبتنی بر پروژه است. تحقیقات آینده برای درک بهتر و سنجش اثربخشی برنامه های دیوار سبز محور، بر یادگیری و بهزیستی دانش آموزان در سطوح مختلف آموزشی مورد نیاز است.

های STEAM فراتر از دبیرستان باشد.
تحقیق و توسعه مداوم سیستم های دیوار سبز باعث ایجاد فرصت های اضافی برای ادغام این فناوری ها در کلاسهای درس ، به عنوان تقویت محیط زیست و همچنین فرصتی برای سایر مدلهای یادگیری مبتنی بر پروژه است. تحقیقات آینده برای درک بهتر و سنجش اثربخشی برنامه های دیوار سبز محور، بر یادگیری و بهزیستی دانش آموزان در سطوح مختلف آموزشی مورد نیاز است.

مجموعه الو باغبون متشکل از متخصصین مجرب در زمینه نگهداری فضای سبز، گلکاری باغچه، کاشت انواع نهال و درخت، دیوار سبز، کاشت انواع گل، آبیاری هوشمند و… چه در محل سکونت شما چه در محل کار شما و چه در فضای بیرونی، باغ، ویلا و….  فعالیت میکند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

همه چیز درباره کودآلی
1 دی 1401

کود های آلی که از بقای گیاهایی هستند  و منبع شیمیایی ندارند. فراهم ساختن خاک سالم ...

انواع کود ها و مزایای آنها
1 دی 1401

کود ها در واقع مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین میکنند ، در ادامه بیشتر ...

آبیاری قطره ای چیست؟
1 دی 1401

آبیاری قطره ای نوعی آبیاری میکرو که در واقع آبیاری کم کم و بصورت قطره ای ...

چرا از سم برای نابودی آفت استفاده کنم؟
1 دی 1401

یکی از لازمه های مهم و حائز اهمیت در کشاورزی محافظت از محصول و کشت در ...

روف گاردن و نمای سبز در تهران
27 آذر 1401

روف گاردن خلاقیتی است بینظیر برای خلق فضایی سبز در خانه روف گاردن و نمای سبز ...

بالکن مناسب من کدام است؟
27 آذر 1401

بالکن که یکی از آیتم های مهمی در حال حاضر برای هر خانه ای محسوب میشود ...

برچسب ها

مشاوره تلفنی